- Davis Cup Finale 2019 -

Rubljev: Imali smo sreće, bog mi je dao šansu da budem junak

Ruski teniser Andrej Rubljev bio je veoma zadovoljan posle pobede Rusije nad Srbijom u četvrtfinalu finalnog turnira Dejvis kupa.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Alex Pantling/Getty Images
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Rusi su posle trijumfa u dublu slavili ukupnim rezultatom 2-1.

Rubljev je prvi poen Rusima doneo u singlu pobedom nad Filipom Krajinovićem, potom je Noiva Đoković pobedio Karena Hačanova, da bi Rubljev i Hačanov dobili Đokovića i Troickog.

"Igrati u Dejvis kupu, neverovatan je oseća biti deo svega ovoga, deo ovog tima, igrati sa momcima i konačno, biti u polufinalu posle tako mnogo vremena. Zaista je sjajan osećaj", priznao je Rubljev.

Kaže i da je zadovoljan kako je igrao ne samo protiv Srbije nego i prethodnih dana.

"Srećan sam što sam igrao tako dobro, što sam dobio svoje mečeve. Čak i protiv Bautiste Aguta ranije nisam bio favorit, ali sam bio u stanju da pobedim", dodao je Rubljev.

Kaže da je sa Srbijom bilo jako teško.

"Šta reći, bilo je to kao podbacivanje novčića ko će proći dalje, okrenulo se na našu stranu. Bog mi je dao šansu da budem junak", zadovoljan je mladi teniser.

Karen Hačanov već misli na subotnji duel polufinala sa Kanadom.

"Moramo da zbijemo redove ponovo, čeka nas težak posao sa Kanadom. Sreća je sada bila na našoj strni, ali ovo je bio jedan od najznačanijih mečeva u mojoj i Andrejevoj karijeri", poručio je Hačanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.