- Davis Cup Finale 2019 -

Nadal: Ne smemo podleći euforiji, još nismo osvojili pehar

Rafael Nadal je još jednom pokazao da je u velikoj formi na kraju sezone.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Manu Reino/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Photo by Manu Reino/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Posle pobede u singlu u polufinalu Dejvis kupa protiv Velike Britanije odigrao je slajno i u dublu i pomogao reprezentaciji da se plasira u finale.

Španci se od 16 časova za veliki trofej Dejvis kupa bore sa Kanadom, a Nadal je posle meča koji je završen oko pola časa posle ponoći rekao da je meč sa Britancima bio dramatičan.

"Bilo je jako uzbudljivo, skoro dramatično. Felisijano je servirao sjajno, u važnim momentima je uradio prave stvari. Igrali smo na jako visokom nivou. Bilo je to nezaboravno veče za sve nas. Znali samo da ako uložimo sve napore, pobeda neće izostati.Publika je bila fantastična. Teško je opisati kako je to igrati na domaćem terenu pred takvom publikom. Bilo je neverovatno", izjavio je Nadal.

Nadal i drugovi neće imati mnogo vremena za odmor.

"Kanađani su odmarali u petak, a onda su izašli da igraju u 10.30. Mi smo dan pre ovoga igrali do četiri ujutro, tako da nam je neophodan svaki sat odmora. Sada je na redu finale, dobili smo jaku dozu adrenalina, ali ne smemo da padnemo u euforiju. Kanađani igraju na najvišem nivou i moramo maksimalno spremni da uđemo u meč. Dobili smo samo još jednu rundu kvalifikacija, ništa još nije završeno, trofej još nije osvojen", poručio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.