- Davis Cup Finale 2019 -

Nadal ponovo heroj Španije, sa Britancima u polufinalu!

U drugom polufinalu Dejvis kupa sastaće se reprezentacije Španije i Velike Britanije, dok su ekipe Argentine i Nemačke završile učešće.

ZK/LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Alex Pantling/Getty Images
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Prethodno su plasman u polufinale izborili Kanada, koja je u četvrtak pobedila Australiju sa 2-1, odnosno Rusija koja je nešto ranije tokom dana pobedila Srbiju istim rezultatom.

Teniseri iz Velike Britanije relativno lako su došli do trijumfa nad Nemačkom od 2-0, dok je Španija eliminisala Argentinu posle velike borbe i trijumfa u dublu.

Britancima je prvi bod doneo Kajl Edmund koji je savladao Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 7:5.

Kajl je i drugi meč zaredom pobedio bez izgubljenog seta i doneo svojoj reprezentaciji velikih 1-0.

U drugom singl meču ponovo na terenu nije bio Endi Mari, koji se ne nalazi u najboljoj formi, već je na teren izašao Den Evans za Britance, dok je Nemce predstavljao Jan-Lenard Štruf.

Evans je posle velike borbe i skoro dva i po časa tenisa bio bolji od Štrufa sa 7:6(6), 3:6, 7:6(2) i obezbedio Velikoj Britaniji plasman u polufinale.

Opširnije o uspehu Velike Britanije OVDE.

Duel Španije, domaćina Dejvis kupa, i Argentine počeo je okršajem Gvida Pelje i Pabla Karenjo-Buste, koji je "uleteo" kao zamena za Roberta Bautistu Aguta, koji je morao da napusti tim zbog smrti oca.

Pomalo iznenađujuće, uglavnom zbog prednosti domaćeg terena, pobedu je odneo Pelja, ali posle skoro tri sata tenisa i preokreta – 6:7(3), 7:6(4), 6:1.

Karenjo-Busta je u drugom setu napravio brejk kada je Argentinac servirao za set, ali mu to nije dalo dovoljno veliki momentum da napravi kompletan preokret u drugom delu igre i da ga reši usvoju korist.

Pelja je osvojio taj-brejk i onda razbio protivnika u trećem setu, te doneo prednost osvajaču Dejvis kupa iz 2016. godine.

Usledio je meč Rafaela Nadala i Dijega Švarcmana. Omaleni Argentinac je često umeo da namuči Rafu do sada u karijeri, ali to nije bio slučaj ovoga puta, bilo je 6:1, 6:2.

"Bik sa Majorke" je uz samo tri gema ukupno, Švarcmanu prepustio tek 6 poena na riternu u ukupno 8 servis gemova i potpuno ga počistio sa terena, a onda odlučio da odigra dubl u paru sa Marselom Granoljersom.

Njih dvojica su izašli na teren i suočili se sa Gonzalesom i Majerom. Španci su osvojili prvi set sa 6:4, ali su Argentinci, na oduševljenje mnogobrojne publike usred Madrida, istim rezultatom izjednačili na 1-1.

Ušlo se u treći set i tu su se bolji snašli Rafa i Marsel. Napravili su brejk na startu, potvrdili ga i poveli sa 3:0.

Majer i Gonzales su dobro igrali u svojim servis gemovima, lako ih osvajali, ali do brejka nisu mogli. Nadal i Granoljers su ponovo doneli trijumf svojoj zemlji u meču odluke, nakon veoma bitne pobede u grupi protiv Rusije, i plasirali se u polufinale.

Duel Španije i Velike Britanije na programu je u subotu od 17.30, dok se od 10.30 igra prvo polufinale između Kanade i Rusije.

Sve detalje sa mečeva u Madridu pratite uz naš LIVE BLOG.

Četvrtfinale:
Od 17.30:
Argentina - Španija 1-2
Pelja - Karenjo Busta 6:7 (3), 7:6 (4), 6:1
Švarcman - Nadal 1:6, 2:6
Gonzales/Majer - Granoljers/Nadal 4:6, 6:4, 3:6

Velika Britanija - Nemačka 2-0
Edmund - Kolšrajber 6:3, 7:5
Evans - Štruf 7:6, 3:6, 7:6
Dž. Mari/Skupski - Kravijec/Mies otkazano

Od 12.00:
Srbija – Rusija: 1-2
Krajinović – Rubljov 1:6, 2:6
Đoković – Hačanov 6:3, 6:3
Đoković/Troicki – Hačanov/Rubljov 4:6, 6:4, 6:7(8)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.