- Davis Cup Finale 2019 -

Novak: Ivanišević? Pozitivno je lud, kao i svi Balkanci

Novak Đoković, jedan od najboljih tenisera svih vremena, pričao je za HRT o saradnji sa Goranom Ivaniševićem.

PT
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković i Ivanišević sarađuju od Vimbldona ove sezone, koji je srpski teniser uspeo da osvoji posle, sada već, legendarnog finala sa Rodžerom Federerom.

Srpski teniser nalazi se u Madridu gde je za Javni servis Hrvatske pričao o saradnji sa Ivaniševićem.

Pre svega, angažovao sam ga jer dolazimo iz istog govornog područja, iz praktično iste tradicije. Naš mentalitet je vrlo sličan. On me jako dobro razume. Poznajem ga još od svoje 13. godine. Naš prvi famozni susret bio je kad je on došao da se sprema za Vimbldon kod Nikija Pilića u akademiji u Nemačkoj. To mu je bio poslednji Vimbldon koji je trijumfalno završio. Ja sebe smatram delom tog uspeha jer sam mu doneo neke čokoladice između treninga", rekao je Đoković za "HRT", pa je i dodao:

"Dosta sam se ugledao na njega jer je on za našu regiju bio najveći teniser svih vremena i hteo sam biti kao on. Poklopile su se kockice. Došao je na Vimbldon i posle sedam dana sam ga osvojio, tako da je taj početak bio idealan. Pre svega smatram da smo nas dvojica prijatelji pa onda saradnici. On je izuzetan čovek, iskren i otvoren te sjajan teniser. Zna kako je to takmičiti se na najvišem nivou".

Photo by Justin Setterfield/Getty Images)
Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Naglasio je Đoković i važnost Ivaniševićeva iskustva.

"Ima puno mesta za napredak. Postoje dani kad se jednostavno probudite na krivnoj nozi. Zato je ta trenerska uloga vrlo bitna. On razume kako ja neke stvari prolazim psihički i emotivno. On se onda može na jedan način sporazumeti sa mnom i pomoći mi da prebrodim neke izazove. Zasad je saradnja izvrsna i nadam se da će se nastaviti", rekao je srpski teniser.

Novak je uporedio je Ivaniševića i Borisa Bekera s kojim je sarađivao tri godine. S Goranom se, kako kaže, bolje slaže.

On je pozitivno lud kao i mi svi Balkanci. S njim se nekako i bolje razumem. Slažemo se. Volim Borisa i on je moj prijatelj. Svako od njih dvojice je na svoj način poseban. Teško ih je uporediti”, priznao je Đoković pa zaključio da uz Ivaniševića i božju pomoć može postati najbolji svih vremena.

Đoković i Srbija u sredu započinju takmičenje na Dejvis kupu, a protivnik im je selekcija Japana. U grupi se još nalazi Francuska sa kojom naši teniseri igraju u četvrtak.

prethodna strana 1 / 9 sledeca idi na stranu