2024 Planeta Novak - - Komentari -Sport - B92.net
- Komentari -

Planeta Novak

Rečnici su prepuni reči, ali ponekad je teško pronaći one prave da bi se nešto opisalo. Poput jubilarnog, desetog trijumfa Novaka Đokovića na Australijan openu.

Zoran Kecman Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Bravo Kecmane za tekst. Zaista poetski sa stilom .
    (kritična masa, 31. januar 2023 09:55)

    # Link komentara

  2. Novak majstor. Stvano coveku svaka čast. Neverovatan sportista.

    A za ovo ostalo… Ko što reče moj prijatelj skoro, svaki put kada Novak osvoji turnir mi to nepotrebno pretvaramo u rat sa celim svetom oko svega i svačega. Opustimo se i uživajmo.

    A oko GOAT debate, ima dobar tekst na tennis.com. Novak je jedan od tri najbolja u svojoj eri, ali je nemoguće praviti poređenja tenisera ove generacije sa onima od pre 30 ili 50 godina.
    (Niko, 30. januar 2023 15:06)

    # Link komentara

  3. Sada kada su se emocije slegle a još su jako žive i sveže izdvojio bih dva za mene upečatljiva "filmska" utiska.
    Scena prva. "My cousin Vinny". Onaj trenutak kada sudija odbaci slučaj i kada Bili grli Vinija (iliti Ralph Joe-a) i onim pogledom gleda u one krvožedne ljude koji su hteli da ga na pravdi boga sprže na stolici. Tako mi je jučer izgledao Novak onako emotivno slomljen, uplakan u trenutku najveće pobede u životu, nakon što je kao Feniks uspeo da se izdigne iz pepela svih prošlogodišnjih, da ne kažem čega, i da stvari postavi na svoje mesto. Nisam zaplakako ali me je steglo u grlu kao retko kada u životu.
    Scena druga. "Bohemian rapsody" onaj trenutak kada Ray Foster (Mike Myers) - producent koji je odbio da snimi pesmu Bohemian rhapsody - sedi ispred televizora i gleda Live Aid. Tako je verovatno jučer i Scott Morisson sedeo ispred ekrana i neizbežno konstatovao "Auuu pa ja sam ispao jako glup prošle godine"
    Elem...napred Novače, bez srljanja, samo neustrašivo napred.
    I za kraj, iz mora jučerašnjih komentara izdvojio bih jedan koji je poslao @basketaš a on glasi:
    "Sada je i Nadal shvatio da je Djokovic krenuo po RG 2023."
    Idemo dalje.
    (Borkes, 30. januar 2023 15:03)

    # Link komentara

  4. Хвала Милану (нарочито на интервјуу са Бабићем - фотографом АО), али и Кецману на одличном, професионалном извештавању из Аустралије са АО током свих ових дана.

    Обојици желим успех у даљем раду и животу.

    И наравно, Новаку још једном честитка.
    (Хвала - Милане и Бабићу. Ноле честитка, 30. januar 2023 14:19)

    # Link komentara

  5. Nema potreba vrijedjati Bia Gejts, ko iole prati tenisi zna da je on veliki fan tenisa i Novaka Djokovica. Nije on kriv za bilo sta sto je radila prosle godine Australijska vlada. U porazu se ne ponizi, u pobjedi budi skroman, ne ponesi se!
    (detektiv, 30. januar 2023 13:48)

    # Link komentara

  6. Kakav tekst, B R A V O !!!!!
    (Bane, 30. januar 2023 13:16)

    # Link komentara

  7. Bravo za tekst! Novak je vanserijski iz vise razloga a jedan od bitnijih je besprekorna podrska njegovih najblizih i NAS mase najvernih pratilaca! Covek jednostavno oseti svu tu pozitivnu energiju.
    (Zokara, 30. januar 2023 13:07)

    # Link komentara

  8. Čitajući ovaj tekst, shvatam da je vrlo teško rečima dočarati sve osećaje koji su juče preplavili sve nas koji smo uz Novaka, a verujem i sve ostale. A tekst je inače neverovatano napisan.

    No1e u srcu!
    (juca, 30. januar 2023 12:34)

    # Link komentara

  9. Kakav tekst, svaka cast!
    (Specialac, 30. januar 2023 12:14)

    # Link komentara

  10. Nole vise nema sta da dokazuje,sada je u slobodnom letu,iznad oblaka,u drustvu Dzonatana Livinstona.Tamo ce ostati zauvek,daleko od zemljine teznje i svih zakona fizike i logike, u svetu carobnjaka koji snove pretvaraju u stvarnost,a stvarnost u san.Na ovom nivou, rec i misao,gube smisao i sve postaje duhovna alhemija astralne dimenzije.Hvala Nole, za ovu lekciju vere i istrajnosti.
    Mastam da svaki Srbin ,10% svog bica posveti kao Nole, onome sto najbolje zna da radi,ili ono sto sustinski,voli da radi.Sta god da je.Tako ce Noletova misija nastaviti da traje,i pojavice se novi mladi ljudi koji ce svoje zivote i zivote svojih bliznjih,uciniti lepsim.
    (Za ljubav treba imat dusu, 30. januar 2023 12:05)

    # Link komentara

  11. Zna li neko tačan naziv ove majice što nole nosi? Ili link za kupovinu? Hvala.
    (Zvizgo, 30. januar 2023 11:51)

    # Link komentara

  12. Najbolji
    Omiljen!
    Vanserijski
    Ambiciozan
    Kralj!

    ?
    (julijica, 30. januar 2023 11:51)

    # Link komentara

  13. Savršeno napisano!
    (živan, 30. januar 2023 11:41)

    # Link komentara

  14. Veljko, 30. januar 2023 11:21
    Nasal je zaista prvi sli po izvlačenju gaća iz dupeta nasuprot Novakovih bedelja na prvom mestu. I po tome je Nadal GOAT, po gaćama. A jada se nabroje uspesi Novaka, teško da neko ima više. Počev od broja nedelja na prvom mestu pa po trofejima, kalendarskim godišnjim....zna se već. GOAT i kraj iako svima bode i oči i dušu.Novak GOAT.
    (Ljubomir, 30. januar 2023 11:30)

    # Link komentara

  15. Nadal je 14 puta osvojio Roland Garros, i to jedini, 5 puta za redom 2010,11,12,13,14. Novak je osvojio AO 10 puta. Pitam se, da li ce Novak u svojoj karijeri osvojiti AO 14 puta,ili bilo koji drugi turnir. Ne umanjujem ovaj veliki uspeh Novaka, ali ne treba biti u oblacima sve dok Nadal igra jer se spanac nikada ne predaje, i jos uvek je zeljan igre i pobeda.
    (Veljko, 30. januar 2023 11:21)

    # Link komentara

  16. Jel su stvarno u obavezi da mu podignu spomenik ispred stadiona nakon desete titule, ili je to bila samo novinarska "patka"?
    (Dođi juče, 30. januar 2023 11:12)

    # Link komentara

  17. A neki mu zamerali što ide u Australiju koliko bi samo izgubio da ih je poslušao.
    (Nebojša, 30. januar 2023 11:11)

    # Link komentara

  18. Svaka čast za tekst.

    Krato i jasno, lepo sve napisano.
    (NikolaC, 30. januar 2023 11:09)

    # Link komentara

  19. Odlican tekst, kapa dole autoru a i glavnoj licnosti price....
    (doVla, 30. januar 2023 11:09)

    # Link komentara

  20. Диван текст. Хвала Кец.
    (ChakotayBL, 30. januar 2023 11:07)

    # Link komentara

  21. По свему показаном у досадашњем делу каријере, најбољи спортиста у апсолутној конкуренцији у историји спорта. Најбољи тенисер свих времена је већ одавно постао! Проћи ће много деценија док се у свету спорта буде појавио неко као он!
    (agent smith, 30. januar 2023 11:05)

    # Link komentara

  22. Tek kada se Novak bude penzionisao, shvatićemo koliko je veliki. Razmazio nas je, za nas je ova titula bila nešto sto se podrazumeva. Ali koliko je ovo veliki uspeh, tek će vreme pokazati. Osvojiti titulu u 36-oj godini na ovako dominantan način je neponovljivo. Neverovatno. Nestvarno. Svakako je najbolji teniser svih vremena, u to više nema sumnje, i najveći kritičari će se morati pomiriti sa tim. Ali mogu se usuditi i da dodam da je možda i najveći sportista svih vremena. Ne mogu da nađem sportistu u nekom drugom sportu koji ovoliko traje i ovoliko dominira.
    (Joker, 30. januar 2023 10:57)

    # Link komentara

  23. Gledam danas ATP top 10, Rafa, Rubljov, Rune, Cici, Fric, Felix, Alcaraz, Hurkač i Rud.
    Realno, zdravi Rafa i Nole da igraju na 60% mogućnosti niko od ove boranje im ne može da zapreti.
    Lako može u budućnosti da se desi da ćeš imati jednog superstara kao velika trojka i taj će da uzme 30 slemova. Ovo u zadnjih 10 godina i velike trojke + Edni na bleskove je stvarno bilo zlatno doba tenisa. Igrat će se on i dalje ali da se poklope takva 3 superstara i jednoj eri je zaista čudo na čudima a Nole još nije ni rekao završnu reč.
    (Slon, 30. januar 2023 10:54)

    # Link komentara

  24. Mene zanima da li Novak moze da prebrodi Americke masterse,posto nece biti u mogucnosti da igra,i da ostane prvi na svojetu tamo u Martu....Trenutno ima samo 300 bodova vise od Alkaraza....Bilo bi lijepo da vise ne prekida svoju vladavinu,jer u drugom djelu sezone nema mnogo poena da brani.Vjerovatno sve zavisi od Alkaraza koliko ce turnira da igra u tom periodu.
    (Simke, 30. januar 2023 10:40)

    Moze! Alcaraz brani u Americi poene a Novak maltene ne brani nista u tom periodu, tako da ako se odluci da odigra neki turnir od 500,recimo i osvoji ga, ostaje prvi sigurno! Ali stize do 380!
    (Sou Bisnis, 30. januar 2023 10:54)

    # Link komentara

  25. Novak je postao najbolji fenomenalnim kretanjem. Svaki bekend stizao da je desna noga napred, sila udarca pre svega rotacijom tela. Reket sa viškom žica i najtvrđim španom - smanjuje snagu udarca a skoro onemogućava slajs ali je imao ludačku preciznost; da uzvratne lopte budu ekvivalent fudbalskog visokog presinga.
    Godine idu, malo je jači i teži ali zato sporiji: sada 50% bekenda igra pogrešno, leva je napred = mnogo veći napor i torza i ruku. Zato iznuđeno ima reket veoma olabavljenih žica = jači udarci ali manje preciznosti. A naročito jer povređen nije ni smeo duge razmene... pretvorio se u klasičnog razbijača. Ogromna promena i velika opasnost, skoro pa nužnost povreda.
    Dominik Tim? Nikad više onaj. Raonić? Ko to beše? A da, konstitucija i stil koji može da potraje samo par sezona. Mogu li Zverev i Kirios da (i dalje) pobeđuju Novaka? Prvo treba da povrate tu ortopedsku mogućnost uopšte. Od Marija sa metalnim kukom do Alkarasa ili evo Kordinog zgloba očito je: vrhunski sport je nezdrav. Pogotovu ovaj iz-sve-snage-udarajući tenis, nisu ga dugo preživeli ni kudikamo jači Vavrinka ili del Potro. Novak je Slam uzeo kao niko nikad: meč - 40 sati ležanja - meč - 40 sati ležanja... Može li se ovako sastaviti cela sezona, čak i dve? No za to vreme ionako treba samo da mazne još par titula. Ili mora? U Trijumviratu se svaki okozio za 20-22 GS a Alkaras može imati epohu da mu je puno lakše i do 30 GS.
    Ipak ogromnu prednost već ima - nije vakcinisan ko sve ostale dileje.
    (znanje-imanje, 30. januar 2023 10:53)

    # Link komentara

  26. Boze, kakva jadna era tenisa. Dida od 36 godina pobjeduje mlade koji su brzi,vitalniji a imaju propuh u glavi. Onaj Tsitsipas nikad nece osvojiti GS!
    (Davor, 30. januar 2023 10:51)

    # Link komentara

  27. Više volim da Novak pobedi nego leba da jedem
    (Dr Fil, 30. januar 2023 10:44)

    # Link komentara

  28. Mene zanima da li Novak moze da prebrodi Americke masterse,posto nece biti u mogucnosti da igra,i da ostane prvi na svojetu tamo u Martu....Trenutno ima samo 300 bodova vise od Alkaraza....Bilo bi lijepo da vise ne prekida svoju vladavinu,jer u drugom djelu sezone nema mnogo poena da brani.Vjerovatno sve zavisi od Alkaraza koliko ce turnira da igra u tom periodu.
    (Simke, 30. januar 2023 10:40)

    # Link komentara