- Australian Open 2020 -

Tim otkrio šta je presudilo u finalu protiv Đokovića

Dominik Tim je posle poraza u finalu Australijan opena istakao da je privilegija igrati u eri sa Novakom, Rodžerom i Rafom.

MTIzvor: B92
Podeli
Photo by Kelly Defina/Getty Images
Photo by Kelly Defina/Getty Images

Austrijanac misli da je početak četvrtog seta i neiskorišćena brejk lopta u istom bila presudna u finalu protiv Đokovića.

"Novak je među tri najbolja igrača svih vremena, kad igraš protiv njega finale znaš da odluče najsitniji detalji. Zaista ne znam šta bih promenio, ili uradio drugačije. Možda je najveći minus neiskorišćena brejk lopta na startu četvrtog seta, ali nemam zbog čega da žalim", rekao je Tim.

Tim ističe da protiv Đokovića nikad ne možete biti 100% sigurni u pobedu.

"Nisam ni u jednom trenutku osetio da ga 'imam'. Čak i kad vodite protiv Novaka sa 5:1 ne možete da budete u potpunosti sigurni u pobedu", rekao je Tim i nastavio:

"Rekao sam da je privilegija igrati u eri Novaka, Rodžera i Rafe. Mislim da ni u jednom sportu tri tako velika igrača nisu igrala u isto vreme. Oni su zaslužni i što sam ja došao na znatno viši nivo nego što sam bio. Da ih nema, nama ostalima bi bilo lakše da osvajamo Slemove, ali takmičenje sa njima je takmičenje na najvišem nivou. Ako u takvoj konkurenciji osvojim Slem on će imati veću vrednost".

Uprkos novom neuspehu, Tim veruje da "nova generacija" ima šanse da osvaja Grend slem turnire.

"Detalji! Ovaj meč je bio veoma neizvestan, finale US opena prošle sezone, takođe. To je znak da smo blizu. Jednostavno, nema tu mnogo filozofije, važno je samo raditi vredno. Mislim da nova generacija, uključujući i mene, ima dobre šanse da osvaja Slemove", zaključio je Tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.