- Australian Open 2020 -

Košarka na tenisu, Melburn ukrotio "divlje mačke" iz Perta

Kada Melburn arenu u roku od dva dana transformišete za drugu namenu, osim teniske, dobijete fantastičnu zabavu i to iz - košarke!

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: B92/ZK
Foto: B92/ZK

Jedno od poprišta brojnih velikih mečeva na Australijan openu, arena sa posebnom atmosferom, bila je mesto gde su se susreli tenis i košarka.

Australijan open je u saradnji dva saveza, teniskog i košarkaškog, bio organizator košarkaškog derbija NBL lige između Melburn junajteda i Pert Vajldketsa, a slavili su domaćini sa 77:67.

Meč je počeo posvetom tragično preminulom košarkašu Kobiju Brajantu.

Pred početak meča svi su ustali i aplauzom od 24 sekunde, zbog broja 24 koji je nosio, odali počast legendarnom košarkašu.

Inače, bila je to izuzetno vitalna pobeda za Melburn koji da bi se dokopao pozicije koja ga vodi u plej-of ima samo jedan izbor, da pobedi pet utakmica do kraja.

Pred 6.355 gledalaca, Melburn je slavio i to potpuno zasluženo, jer je vodio od početka do kraja, ali ono što je bilo interesantno je to da smo na parketu mogli da vidimo žestoku borbu dva tima, Melburna koji je trenutno peti i drugoplasiranog Perta, koji je zvanični šampion.

Publika je stvorila fantastičnu atmosferu, po mnogima čak i bolju nego na nekim NBA mečevima, a imali smo prilike da vidimo i nekoliko reprezentativaca Australije, koja je na Mundobasketu u Kini zauzela četvrtu poziciju.

Bili su tu Nik Kej iz tima Perta, kao i dvojac iz Melburna, Dejvid Barlou i Kris Gulding, a u timu Melburna bio je i reprezentativac Novog Zelanda Tohi Smit-Milner.

U timu Perta igra i Majls Plamli, brat košarkaša Denvera Mejsona Plamlija, kao i još nekoliko igrača iz Amerike, poput odličnog šutera Brajsa Kotona.

Foto: B92/ZK
Foto: B92/ZK

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.