- Komentari -
  1. A ono kad je pasao travu, cepao majice, stavljao lažne brkove kao idiot i drao se nacionalističke pesme, sa time nema problema?
    (go no, 5. februar 2020 01:54)

    # Link komentara

  2. Ako nemas da platis, poslacu ti ja westernom! Samo ih rokaj!!
    (gibboni, 5. februar 2020 00:25)

    # Link komentara

  3. Morace dobro Novak da se kontrolise ubuduce jer ce mrznja samo rasti. Za ovakvu gresku bi mogli da ga diskvalifikuju sledeci put. Dobro je prosao sada.

    Cak i ono vikanje na sudiju, taj luksuz vise ne sme sebi dozvoliti.

    Nadam se (mozda sam naivan!!!) da neko ko ga zna licno cita ovo.

    Novace, ne zaboravi da su Moniku Seles, svetski broj 1 (cistu Madjaricu), koja je igrala za Jugoslaviju, zaustavili tako sto su dozvolili da joj neki nemacki ludak zabode noz u ledja...razmisli o tome, Novace!!!

    Moras biti besprekoran!!! nikad vise ovakva greska.

    Nastavi da budes maksimalno politicki korektan, uzimaj medical time out ako gubis, to je sve okej.

    Ali nemoj vise da radis ovo sto si uradio sa sudijom, zbog sebe, pre svega.
    (Just Do Nothing, 4. februar 2020 20:18)

    # Link komentara

  4. Ma ovaj Domousoua ili kako mu je već prezime treba da je ponosan što je dobio tapsanje po nozi da je neko drugi dobio bi reketom po glavi. Sudija je glavni krivac što je Novak morao da se muči u pet setova. Da nije bilo njega tim bi bio pociscen sa 3:0. Ovaj je Timu pružio šansu i produžio mu meč. To treba da se kazni i da više nikad ne sudi važne mečeve. Stavi ga tamo za chellenger turnire a ne gs kad ne zna da poštuje igru jednog od najboljih svih vremena. Nego je i on francuz i naravno da je protiv Novaka.
    (nindža, 4. februar 2020 19:03)

    # Link komentara

  5. Novak je naš heroj, naša dika i strašan teniser. Ali, ko i drugi, pravi i greške. On je na kraju priznao grešku i izvinio se. Treba sada da ga kazne, ako po pravilima ima razloga za to i to je to. Ne treba praviti od ovoga nikakvu posebnu senzaciju...
    (Dr, 4. februar 2020 19:03)

    # Link komentara

  6. Kakav prostakluk, preko mene ces postati slavan! Mali sa mesijanskim kompleksom niti shvata sta je uradio, niti ume da se izvini. Normalno, za njegove navijace nije bitno sta se dogodilo, vec Kirios, Federer, Mekinro...Bravo!
    (kako da ne, 4. februar 2020 18:28)

    # Link komentara

  7. Nadala onda u zatvor! Ne zato što je lopticom pogodio devojčicu u glavu nego zato što je poljubio "da prođe".
    Znam samo da Lajaniju Đoković ne bi ni prigovorio, ali Lajani ne bi ni tako dokazivao svoj autoritet, niti je uostalom takvim potezima stekao.
    Ovog diletanta nije trebalo staviti za finale, najvažnije mečeve moraju da sude najbolje sudije, a ne diletanti po ključu.
    (Džo, 4. februar 2020 17:41)

    # Link komentara

  8. Novak je napravio glupost i to mu je jasno. Kad je pogledao snimak video je da je oba puta vreme za servis isteklo i da je sudija bio u pravu. Sreća pa nije sudila neka žena, tad bi ono tapšanje još ružnije izgledalo.
    (Dejo)

    Ne lupetaj - prvi put se jasno vidi da mu sudija izrice opomenu nakon sto je krenuo u izbacaj (tzv. service motion). Sto je jos gore, prekida mu servis sto se nikada, nikada ne radi. Drugi put je bilo jos gore - zbog prekida servisa Novak gubi koncentraciju, hvata lopticu za servis, ali mu ona ispada iz ruke, sto se na snimku jasno vidi i tu mu sudija uzima prvi servis. To se ne kaznjava ni u final celendzera, a ne GS. Jos kad se uzme u obzir trenutak koji je sudija izabrao da isteruje pravdu, jasno je zasto je Novak reagovao.

    PS. Za to da je napravio glupost si u pravu, trebalo je da ostane na verbalnom protestu.
    (Trenercis, 4. februar 2020 17:35)

    # Link komentara

  9. Sudija u tenisu sme da se pipne dok napadom se tumači i verbalni.
    Inače bi bilo protiv pravila i rukovanje.
    Shvatite, ovo NIJE fudbal! :(
    (Swedenonline, 4. februar 2020 17:31)

    # Link komentara

  10. Ala ga je "napao" dodirnuvši mu nogu! Opet, ako je sudiju nedozvoljeno i da se dodirne, kako nikada ne plaćaju po 20000$ kada se svi rukuju sa njime posle meča ili slikaju pre meča?
    (Caki, 4. februar 2020 17:30)

    # Link komentara

  11. Jasno je da se vidi da ga je potapsao po patikama, nista vise. Nije ga udario ili napravio neki slican potez. U svakom slucaju sudija ne sme da se pipne i opravdano je ako bude kaznjen. Za mene ovo tapsanje je blago u odnosu na psovanje linijskog sudije i to mesavinom engleskog i nemackog jezika da sudija ne bi razumeo. Ali nasa Marijana je to razumela i kaznjen je sa 3 hiljade dolara. A on se nije izvinio..to je najgore. Vec je pricao o tome, kako je ono to znala? On se oko toga sekirao, a ne da se izvini kao sada Novak..Velika je to razlika..
    (111, 4. februar 2020 16:50)

    # Link komentara

  12. Novak je napravio glupost i to mu je jasno. Kad je pogledao snimak video je da je oba puta vreme za servis isteklo i da je sudija bio u pravu. Sreća pa nije sudila neka žena, tad bi ono tapšanje još ružnije izgledalo.
    (Dejo, 4. februar 2020 16:43)

    # Link komentara

  13. A da je izgubio ne bi se izvinio :)
    (tutlo, 4. februar 2020 16:39)

    # Link komentara

  14. Treba da te bude sramota ponasanja. Jesi pobedio ali nisi igrao cisto. Muljas svasta
    (ratar, 04. februar 2020 14:40)

    Ti nikako da prebolis 17. ? Kako li ces tek 20,21,22,23...
    (isprani mozgovi, 4. februar 2020 16:26)

    # Link komentara

  15. Ma nije to nista. Trebao si da mu odvezes pertle i izujes patike pa kad sidje sa stolice da se obuje onda dok je sagnut da mu lupis topče. I onako smekerski mu kazes izvini. Kad moze onaj Grk da se majmunise sto ne bi mogao i ti. Mada da budemo realni oba puta si prekoračio vreme. Najvaznije je da sada pise "17" i ako Bog da nek se taj broj uvecava.
    (fenomen, 4. februar 2020 16:15)

    # Link komentara

  16. ...kazna je tu da se plati, a ovo o "kajanju" je nonšalantno trebao da izignoriše, ali je od njega verovatno traženo da odreaguje "po propisu" na kraju čitave priče, u fazonu "pozvaćemo Đuru- on će ti oprostiti što te tukao, je li". Nadam se da će u penziji da napiše neku knjigu o "kompromisima" koji su mu tokom karijere servirani svaki put kada drugačije nisu mogli da mu doskoče.
    (Fljorent Jashari, 4. februar 2020 15:59)

    # Link komentara

  17. Dok razni kirgijosi (namerno malim slovom) bacaju stolice i namerno gube poene, eto Novak ne sme ni po patikama da pipne sudiju... Taj dotični sudija (jer mu ime ne znam koliko je nebitan), trebao bi da bude srećan što Novak nije iskoristio nešto drugo već je sve ostalo samo na verbalnom sukobu. Sudije obratite pažnju na ostale tenisere koji se ponašaju još bezobraznije a niko im ništa ne uradi... Bitno da vam je Novak uvek kriv.
    (Magic, 4. februar 2020 15:52)

    # Link komentara

  18. Da, i Mekinro je radio svašta, ali kakve veze imaju njegova nacionalnost i poreklo? Mislim da znam na šta ciljaš...Sigurno nešto u vezi Zapada, zapadnjaka i kako Nola mrze zbog nacionalnosti. Mekinro je bio diskvalifikovan sa AO 1990, sudija mu je dodelio 3 code violatons, pa se ti i dalje bez osnova buni kako "zapadnjaci" imaju protekciju kod sudija :)
    (banjica, 4. februar 2020 15:28)

    Podatak da je samo jednom u karijeri diskvalifikovan potvrdjuje koliku protekciju imaju kod sudija !!
    I Nadal je dodirivao nekog zvanicnika pored terena, zasto se o tome ne govori ? Da li je sponzor ispeglao tu pricu ili novinarima to jednostavno nije zanimljivo ?
    (antiDebil, 4. februar 2020 15:50)

    # Link komentara

  19. Mnogo je čistunaca ovde i gospodara uma i tela do savršenosti. Komedija.
    Molim vas gospodo. Zapitajte se kakve gluposti pišete? Zapitajte se šta bi bili da ste na njegovom mestu. Da vas mrze i da vam se dive. Sta bi bili i kako bi se ponašali?
    (Beli, 4. februar 2020 15:43)

    # Link komentara

  20. Za to sam da se pravila postuju!! Ali ovde nije rec o "napadu" na sudiju , kako pise u pravilniku, jer dodirivanje patike ne moze nikako da se podvede pod tako nesto.
    ...
    (miodrag)

    Nažalost, po pravilima ATP svaki dodir nekog zvaničnog lica bez prethodne dozvole glavnog sudije se smatra "fizičkim prekršajem" ("physical abuse is the unauthorized touching of an official, opponent, and spectator or other person") tako da je lako moguće da će biti kažnjen zbog toga. Sa druge strane, takvu kaznu tokom meča izriče glavni sudija ili supervizor. Naknadno se kazna izriče samo ako je prekršaj prošao neopaženo ili je glavni sudija pogrešio što nije izrekao neku kaznu.
    Pratio sam malo stranu sportsku štampu, i tu postoji veliki pritisak da se Novak kazni. Najveći je pritisak od španske i engleske štampe, ali ako u narednih par dana kazna ne bude izrečena, onda ništa od nje, što je lako moguće uzimajući u obzir šta se sve desilo pre tog dodira patike.
    Federerov ispad sa linijskim sudijom spada u "verbalne prekršaje" i ne radi se niokakvom psovanju linijskog sudije, jer da je to uradio bio bi odmah diskvalifikovan. Njegova je greška što se upustio u, od glavnog sudije neodobrenu, diskusiju sa linijašem. Pravila kažu da igrači ne smeju da pričaju nisakim osim sa glavnim sudijom, koji im može dozvoliti, recimo komunikaciju sa doktorom i sl. Marijana je smatrala da ne treba da ga kazni i drugom opomenom (jer treća prekida meč), ali ga je zato ATP kaznio sa 5000$...
    (Milan_PT, 4. februar 2020 15:43)

    # Link komentara

  21. Opet "medicinski" time out je takodje mrlja na ovaj "osvojen" AO, valjda da se protivniku poremeti balans.....
    (Kosmopolita, 4. februar 2020 15:31)

    # Link komentara

  22. Ma uzmite mu tih 20.000 $ i to je to. Sam je kriv sto je u stanju nervne rastrojenosti pravio gluposti. Ej, koliko trebas biti rastrojen da dva puta za redom nisi svestan ni vremena ni prostora, da dva puta prekoracis vreme za servis? Jos vredja sudiju insinuirajuci da zeli postati slavan preko njegovih ledja. Djole, ludeo sam zbog tebe tokom celog meca, a na kraju poludeo kad si pobedio, ali misli malo sta radis i kako se ponasas.
    (Eugen, 4. februar 2020 15:29)

    # Link komentara

  23. A sta je radio Mekinro, amerikanac irskog porekla?...kakva je on bio prznica jel se seca neko, takodje bivsi br.1. I...?
    (Just Do Nothing, 4. februar 2020 15:03)

    Da, i Mekinro je radio svašta, ali kakve veze imaju njegova nacionalnost i poreklo? Mislim da znam na šta ciljaš...Sigurno nešto u vezi Zapada, zapadnjaka i kako Nola mrze zbog nacionalnosti. Mekinro je bio diskvalifikovan sa AO 1990, sudija mu je dodelio 3 code violatons, pa se ti i dalje bez osnova buni kako "zapadnjaci" imaju protekciju kod sudija :)
    (banjica, 4. februar 2020 15:28)

    # Link komentara

  24. Sudija je striktno poštovao pravila i tu nema ništa sporno. Novak je prekršio pravila i to takođe nije sporno. Ako je predviđena kazna za takav prekršaj i treba da bude kažnjen. Problem je što kod Srba važi pravilo da se ne treba držati pravila "kao pijan plota"...u Svetu je drugačije...
    (Fenomen, 4. februar 2020 15:25)

    # Link komentara

  25. Pa da Federeru je sve dozvoljeno a Novak ne sme sudiji da kaze ono sto bi svi rekli, dvostruku arsini
    (Lister, 4. februar 2020 15:13)

    # Link komentara

  26. Nadal je zabranio nekim sudijama da sude njegove meceve, pametan covek
    (Vule, 4. februar 2020 15:12)

    # Link komentara

  27. Dodirnes sudiju i to je fizicki napad? Po tome ne treba se ni pozdraviti sa sudijom pre i nakon meča.
    (blabojzna, 4. februar 2020 15:11)

    # Link komentara

  28. I Rozer psuje sudije pa ga novinari nisu pitali zasto je to uradio
    (Sten, 4. februar 2020 15:09)

    # Link komentara

  29. (King Roger., 04. februar 2020 14:54)

    Jel bar neki pljuvac Novaka pismen, ej ti pises 'upravu' zajedno, idi zavrsi osnovnu skolu pa dodji da komentarises.
    (Necuveno, 4. februar 2020 15:08)

    # Link komentara

  30. Dabome da se pokajao - receno mu je da to ucini. Nema danas samovolje. Mora sve da izgleda "savrseno" . Ne smemo da se nerviramo,psujemo,vicemo,kritikujemo itd. Sve moramo da volimo,sve moramo da prihvatimo i da se bez obzira na situaciju,ponasamo maksimalno smireno,kulturno,blablabla.. Kontrola misli,govora,emocija..
    (Pljuvac svih stilova, 4. februar 2020 15:06)

    # Link komentara

  31. Za to sam da se pravila postuju!! Ali ovde nije rec o "napadu" na sudiju , kako pise u pravilniku, jer dodirivanje patike ne moze nikako da se podvede pod tako nesto. Po tom pravili ne sme ni da se rukuju sa sudijom igraci a ni medjusobno jer to vise lici na "napad" na sudiju ili igraca , mnogo vise. Nije mi jasno zasto se samo Novak izvinjava!? Umesto toga trebalo je da trazi izuzece sudije sa svojih meceva, kao sto je Nadal svojevremno trazio izuzece Bernandesa
    (miodrag, 4. februar 2020 15:04)

    # Link komentara

  32. A sta je radio Mekinro, amerikanac irskog porekla?...kakva je on bio prznica jel se seca neko, takodje bivsi br.1. I...?
    (Just Do Nothing, 4. februar 2020 15:03)

    # Link komentara

  33. Smesan mi je ovaj video,ovo bi i ja rekao sudiji
    (Kosta, 4. februar 2020 15:01)

    # Link komentara

  34. Onaj krelac baca stolice po terenu,Federer psuje linijske sudije i jos ne kaze da mu je zao,nego se cudi kako je Marijana znala sta je rekao i koliko jezika govori,Serena sutira linijskog sudiju...
    A samo je Novak nevaspitan i treba ga kazniti.Neka ga kazne,novcano,drugacije i ne mogu.
    (mix, 4. februar 2020 14:59)

    # Link komentara

  35. "On je, takođe, potapšao sudiju po patici, što prema pravilima nije dozvoljeno."
    Nemojte mi samo reci da to eksplicite pise u pravilima!? "Zabranjeno je tapsati sudiju po patikama...." Ne mogu da verujem da se neko setio tako da napise. Mora da je (ipak) malo drugacije formulisano.
    (nikos, 4. februar 2020 14:58)

    # Link komentara

  36. Jel se Federer pokajao sto je psovao linijskog?
    (Samo pitam, 04. februar 2020 14:42)

    E tako nastaju mrzitelji Federera sve zahvaljujuci novinarima.Niti zna sta se desilo ali je cuo povrsnu vest i odma misli da je upravu.Ako slucajno znas engleski ukucaj na jutjubu snimak sa tog meca i vidi sta je rekao Federer.Nikog nije opsovao pogotovu ne sudiju vec je samo glasno rekao psovku zbog frustracije sto jeste za kaznu koju je i dobio ali ne iskrivljujte pricu.
    (King Roger., 4. februar 2020 14:54)

    # Link komentara

  37. Uvek je najlakse opravdati sebe i pronaci reci da se opravdas. Isto tako je najlakse suditi i komentarisati druge i njihove postupke. Ali sustina vaspitanja,kulture i lepog ponasanja je da smireno prihvatis situaciju u kojoj se nadjes u datom trenutku i da cak iako imas nesto da prigovoris da biras reci. Verovatno ga zato i ne vole, jer sve komentarise, psuje i urla na sudije i publiku i znamo sta jos a onda (ako pobedi) glumi nekog uctivog i kulturnog coveka. Znaci ili jesi "kulturan" ili nisi. Cinjenica je da ljudi sa ovih prostora generalno nemaju ponasanje pa tako i (itekako)Novak. Zato Federera toliko vole,on je gospodin hteli mi to da priznamo ili ne. Evo i Tim je kulturan na primer.
    (Aleksandar, 4. februar 2020 14:51)

    # Link komentara

  38. Nije mu skinuo cin sto mu je pomazio patiku, kulturno mu je rakao svaka ti cast sada si postao slavan, sto i jeste, klip je obisao svet, lukavi sudac :D
    (Hah, 4. februar 2020 14:48)

    # Link komentara

  39. Ovo jos nisam video.Pa bolje da ga je opsovao kao sto radi nego ovo.Ovo je bas ponizavajuce kao pipnes mu patiku
    (Goks, 4. februar 2020 14:48)

    # Link komentara

  40. Da je ovo Kirjos uradio verovatno bi se publika cerekala i rekla da je soumen
    (Coa, 4. februar 2020 14:47)

    # Link komentara

  41. A sudija je verovatno ponosan sto je 2x dao opomenu najboljem igracu sveta
    (Paskal, 4. februar 2020 14:45)

    # Link komentara

  42. A sta ces...plati 20.000 USD i pamet u glavu...
    (gogi, 4. februar 2020 14:44)

    # Link komentara

  43. Po prirodi sam strpljiv, tolerantan i uvek gledam da realno sagledam stvari. Uvek sam se trudio da razumem ljude koji možda ne vole Novaka ali posle svega ovoga mislim da on jednostavno treba da prestane da se pravda za bilo šta. Koliko god se on trudio, odnos koji svi imaju prema njemu je sve gori. Samo njemu se sudi za svaku grešku. Kada on traži medicinski time-out to je nesportski. Kada drugi traže to je ok. Kada se on raspravlja sa sudijom, kao da je izvršio ubistvo. Kada se drugi raspravljaju, to je zabavno. Samo njemu se izvlače reči iz konteksta.
    Samo se nadam da će prestati da se trudi da se dopadne svim tim ljigavcima. Poštovanje treba da pokazuje samo prema onima od kojih ga i dobije. Čovek učestvuje u humanitarnom meču za Australiju i publika mu zviždi. Pa ne moraš da ga voliš ali barem ga ispoštuj.
    Ako ništa, nadam se da mu je ovo dodatni motiv da osvoji više GS nego ostali. Pa onda nek masa smatra koga hoće za najboljeg ikad. Rezultati će govoriti za sebe.
    (Pišel Mlatini, 4. februar 2020 14:44)

    # Link komentara

  44. Uz tebe smo Noleee
    (Brajko, 4. februar 2020 14:43)

    # Link komentara

  45. Jel se Federer pokajao sto je psovao linijskog?
    (Samo pitam, 4. februar 2020 14:42)

    # Link komentara

  46. Ono nije napad tako da ništa nije prekršio
    (Dalibor FFM, 4. februar 2020 14:42)

    # Link komentara

  47. Treba da te bude sramota ponasanja. Jesi pobedio ali nisi igrao cisto. Muljas svasta
    (ratar, 4. februar 2020 14:40)

    # Link komentara

  48. Ništa mi nije jasno oko čega se podiže buka. Lepo se videlo da je Novak pipnuo patiku i rekao: "Baš su ti mekane ove patike. Ovake su." i podigao je palac gore...
    (Milan_PT, 4. februar 2020 14:39)

    # Link komentara

  49. Da je Kirjos dodirnuo sudiju za patiku, svi bi zapadnjaci rekli to je dobro za tenis, to je nešto drugačije i treba tako nešto tenisu. Zapadnjaci su licemerni, svaku sitnicu spočitavaju Novaku, a cirkuzantu Kirjosu aplaudiraju. Zato bi voleo da im Novak redom dere ljubimce još minimum pet godina, pa da puknu od muke.
    (srle, 4. februar 2020 14:39)

    # Link komentara

  50. nas je, volimo ga i nerviramo se zbog njega ali stvarno je pogresio i nije smeo da dira sudiju.
    (aca, 4. februar 2020 14:37)

    # Link komentara

  51. Drugu opomenu mu je dao a nije mogao Novak da servira od publike, prva opomena posle preko 30 razmana i nije hteo da saceka ni sekundu vec opomenuo Novaka pri izbacaju loptice, strasno!
    (Gargi, 4. februar 2020 14:36)

    # Link komentara

  52. Grejt dzab men hahahah Nole legendo
    (Oliver, 4. februar 2020 14:32)

    # Link komentara

  53. Sudija je kriv sto nije dozvolio igracima jos par sekundi da predahnu posle iscrpljujuceg poena, ali sudije zele biti u centru paznje
    (Baxter, 4. februar 2020 14:31)

    # Link komentara

  54. Ma samo gazi majstore!
    (Kauboj, 4. februar 2020 14:29)

    # Link komentara

  55. I Federer je psovao sudiju pa se nije digla galama...
    (had, 4. februar 2020 14:29)

    # Link komentara