- Komentari -
  1. @Prevedite tačno šta znači goat
    U pravu si. Postoji legenda o Federeru.
    Legenda kaže kako je veliki goat Rodžer jednom izašao pred mnogobrojnu publiku i rekao im da nema dovoljno energije da se suprostavi svom protivniku pa iz tog razloga ne bi skidao svoj džemper u krasnim bordo sivim nijansama. Publika je, iako je masno platila svoje karte, bila oduševljena što im se veliki goat lično obratio
    Ali legenda kaže i da je ostala jedna mrlja na tom finalu...
    Na goatovim gaćama...
    Negde pri "dnu leđa"...
    Braon boje...
    Legenda misli da se od tada ta mrlja pojavi svaki put kada veliki goat čuje inicijale NĐ...
    Idemo dalje.
    (borkes, 4. februar 2020 18:10)

    # Link komentara

  2. Nolovci, ko sme opkladu da Djokovic nece osvojiti 21. Grend Slem titulu? A samo ce to kroz 20 godina biti merodavno, kao i sto jeste! Jako se vi zalecete, ali nema nista od toga... Jao kako mi drago zbog toga! Idemooooo... 20>19>17!!!
    (Jumko, 4. februar 2020 10:02)
    21 sigurno neće ali bar 25 sigurno hoće,ajde opklada u jedno 100000e ako hoćeš
    (simpo, 4. februar 2020 17:04)

    # Link komentara

  3. Интересантно је да је једини критеријум за ГОАТ број гренслем титула. Зашто не број недеља на првом месту, или тотално број титула, или међусобно скоро играча? Ваљда се мислио да је најмање вероватно да ће неко престићи фаворизованог Федерера у том сегменту тениса. Сад су већ "федерофили" кренули да говоре о омиљености међу публиком, "лепоти и елеганцији" покрета... Само чекам кад ће да објаве да је најважнији критеријум колико који играч има џемпера!
    (Јулија, 4. februar 2020 15:45)

    # Link komentara

  4. @Jumko

    Moze opklada odma u 1000 eur.
    Evo ti moj mail dimitrije85@yahoo.com
    Pa da se dogovorimo

    Ove godine nece sledece verovatno hoce al do 2022 imace ih 21+
    (DIMITRIJE, 4. februar 2020 15:12)

    # Link komentara

  5. Sta sve pisu o Djokovicu krajnji bezobrazluk.Cudim se po koji put kako taj covek izdrzava
     (maunt5, 4. februar 2020 13:50)

    # Link komentara

  6. @@@@

    Zasto mislite da Federer ima bolji sponzorski ugovor od Noleta?(Sasa, 4. februar 2020 05:35) Ne da mislim nego znam: zato što njegovo ime profitnim kompanijama donosi neuporedivo više novca. Jedno vreme i Ana Ivanović bila je u vrhu po zaradi od reklama, jer je godinama birana za najseksipilniju teniserku "svih vremena". Ime Rodžera Federera postalo je mit u svetu tenisa i biznisa, što su sponzori baš njega isforsirali to ti kaže zdrav razum a možeš i da ih pitaš, ali istina je: Federer se pojavio pre Novaka, mit je stvoren, a Novak, osim vrhunskih rezultata, nije imao ni izgled ni ponašanje da ga zapadnjački svet prihvati kao većeg od Federera. O mitovima: Vuk Branković nije izdao Srbe na Kosovu, a vodi se da je izdajnik, najveći junak Miloš Obilić nije ni postojao, mitska je ličnost. I kad bude bolji Novak neće biti u svetu veće ima od Federera, i to je istina. Sa četrdeset godina on igra polufinale i treći je na listi. Pa i to nešto znači.
    (Novak je Srbin i srbski goat, 04. februar 2020 10:57)

    Ima tu dosta toga sa čim bi se složio.
    Već sam više puta,na raznim mestima,istakao da je Novak kljucnu gresku napravio sto nije,od početka bio fokusiran samo na svoju igru.Neko ga je,kao dete,naspanovao da pokaže i malo inata posle pobede.Posao je od toga da mu neko neda,a on kad uspe,onda,tom nekom,prkosi grimasom i slavljenjem na inatdzijski način.Tu vidim Srdjanov rukopis(Srdjan je odrastao u takvom ambijentu i to mu je crta),a šteta sto Novak nije to izbegao.Kirgios mu je,krajnje otvoreno uputio primedbu.Nik je otvoren,odrastao u drugim uslovima,ne misli d mu od drugih nešto zavisi i skroz je Free man(slobodan covek).Novak,izuzetno talentovan i izuzetno inteligentan,prepoznat je još u detinjstvu,od mnogih kao takav.On je u sebi razvio obavezu da pokazuje ljubav i postovanje prema svima,a od Srdjana uzeo inacenje i one grimase su otuda.Kljucnu gresku Novak pravi kad pokušava deliti ljubav publici.Poklanja se da bi dobio nešto zauzvrat.Greska!To se,kod čoveka,smatra slabošću i ne ceni se.To mu je neko trebao reci ranije.
    Novak je mnogo svestraniji od rivala(Nadal i Federer...).Federeru je to zasmetalo i kad pokusa da bude deo te van teniske zabave,ne ide mu.Pametan je i to mu je pocelo smetati.Novak mu je pretio oduzimanjem dela ili slave u celini.Od tog trenutka Rodzerovi fanovi reaguju nesportski i neviteski,a Rodzer upire prstom i govori:pitajte njih,izadjite na ulicu...Hteo je da poruci:narod je mene izabrao i ja sam najbolji!Ko je taj Novak?On zažmuri pa opali i ona uleti u teren slučajno.Kad su te slucajne,na zmurke odvaljene,počele da ga pobedjuju,onda je javno pozvao na borbu protiv Novaka.Par Warwirkinih pobeda su licile da je Warwirka debelo pod anabolicima.Hocu reci Rodzer je Novaku počeo pretiti drugima,jer se osetio nemoćnim.Nemocan je i bio,ali nije hteo priznati.
    Ovo oko marketinga firmi,novca od toga je klasika.U svim sportovima je to isto.Nasi su ,sem u Americi,u poslednje vreme,,dosta potcenjeni na zapadu.
    Vazno:
    Veliki broj,velikih imena sporta,medija i estrade,cvrsto je stao uz Novaka.Svesni su da bi Novak i u svakom drugom poslu,uključujući i ono čime se oni bave,postao klasa.Svesni su i da Federer nema taj kapacitet.
    Zato je moja poruka Novaku:
    Novače,iskuliraj sve te sitne duse,izgradjuj sebe dalje i ne prestaj u tome,ti si već za svakog akademski izgradjenog čoveka,najveći.
    Novak nema zavisti-malicioznost u sebi,a sve ostale stvarcice,uključujući i ovo sto mu Srdjan ostavi,a i još uvek radi,je popravljiva sitnica.
    (Djed Gavrilo, 4. februar 2020 13:39)

    # Link komentara

  7. Nitko ne spominje odlazak u toalet na kraju trećeg seta i povratak energije u 4. i 5. setu?!
    (dan, 03. februar 2020 23:51)

    Ma da. Krijemo svi da je uzeo doping u vidu specijalne tecnosti koja se samo za njega u tajnosti pravi na tajnoj lokaciji na ostrvu Palau koja sama od rezultata 1-2 mec pretvara u 3-2 a Djokovicevo je samo da stane na teren. Jel tako mukice Kroasancicu? Placi samo. Imas i zasto.
     (Provalio si ga!, 4. februar 2020 13:17)

    # Link komentara

  8. Koka Kola je loše piće ali ga svi piju. Kauboji su bili krimosi a u filmovima dobri momci.Marketing sponzori mediji novinari u sluzbi gospodina dolara odrađuju mentalni poremećaj u svakom coveku.Manipulacija kroz medije je najveci izum zapadnog sveta.U skolama ih odrzavaju na jednom pristupacnom iq da mogu racunati i pisati ali za nesto vise nisu sposobni.Jednostavna manipulacija i lazna iskrivljena svakodnevna slika u muzgu se urezuje i stvara lazne idole i lazne istine.Mozete to i na sebi ispitati.Na pitanje konobara sta zelite da pijete a ako slučajno niste sigurni u 90% slucajeva se naručuje Koka Kola.Tako je i Filips Moris napravio od Marlbora kult.Za vreme finala na eurosportu reklame su uglavnom bile o Federeru.Sta vam treba vise i slikovitije nego kako se prave lazni idoli!?
    Novak i Rafael su klase iznad svih po svim parametrima.Đokovic ipak najbolji zbog sto razloga a da ih navodim nemam posebnog razloga.Svi oni to dobro znaju a posebno Roćko
     (Mirko Kojotovski, 4. februar 2020 12:05)

    # Link komentara

  9. @Miki
    Sena, kao i Novak se ne uklapa u pro-zapadno misljenje kako taj sport treba da izgleda. Novak zato sto je iz Srbije i to stalno potencira, trlja im na nos da su ubijali decu u bombardovanju. Cela medijska slika se pravi zbog toga jer da je omiljen u svetu vise bi ljudi obracali paznju na njegove reci.
    Sena, totalno druga prica. Vatreni Brazilac sa celom nacijom iza sebe. Njemu je formula i trka bila veca od zivota. Ne pobeda na trci nego trka. A na zapadu je bitna pobeda i novac koji donosi. Na trci gde ima preko 50sec prednosti ispred drugoplasiranog par krugova do kraja on vozi najbrzi krug. To na zapadu NIKADA nece shvatiti.
    Na zapadu je GOAT onaj ko pobedjuje zbog para. Ko je hladan, umeren i proracunat. Iz neke od zapadnih zemalja. Ko ce podrzavati globalnu politiku Amerike i multi-korporacija. Ne Sena. Ne Novak.
    P.S Da je Novak Amerikanac, do sada bi Statue of Liberty zamenili njegovim kipom...
    (Nele, 4. februar 2020 11:42)

    # Link komentara

  10. Nolovci, ko sme opkladu da Djokovic nece osvojiti 21. Grend Slem titulu? A samo ce to kroz 20 godina biti merodavno, kao i sto jeste! Jako se vi zalecete, ali nema nista od toga... Jao kako mi drago zbog toga! Idemooooo... 20>19>17!!!
    (Jumko, 4. februar 2020 10:02)

    Vidim da duze vreme menjas samo ovu zadnju brojku,hahahaha idemooooo.
    (mix, 4. februar 2020 11:19)

    # Link komentara

  11. Nolomani prestanite ziveti zivot kroz Novaka. Najveci dokaz za to je kada izgubi idu komentari oko zavera i namestaljki ili direktno njemu da ga necete gledati jer je malodusan, vegan, tako mu i treba.Toliko ste besni tada na njega kao da vi sami niste uspeli.Umesto da mu kazete bravo Novace bice bolje sledeci put idmeo dalje.Pogotovo ce to sada biti izrazeno kada je svaki slem biti ili ne biti da stigne onu dvojicu.Ne bi mu bio u kozi kada izgubi na slemu jer ce to po vama biti propsat sveta.Tada se pokazuju pravi navijaci ali vi xete opet biti ono sto ste bili kada je imao krizu pre par godina.Verujem da on uopste nije ponisan na svoje navijace.
     (Srdjan iz Nis, 4. februar 2020 11:11)

    # Link komentara

  12. A na nemačkom Eurosportu u muškom polu finalu su rekli da je AO postao nemačko govorno područje.
    (Joda, 4. februar 2020 11:03)

    # Link komentara

  13. Ne brini Nole tebe vole pravi ljudi, ne trebaju ti lazni navijaci.
    Idemo do 20 GS u ovoj godini.
     (losmi.8.9, 4. februar 2020 10:59)

    # Link komentara

  14. Zasto mislite da Federer ima bolji sponzorski ugovor od Noleta?
    (Sasa, 4. februar 2020 05:35)

    Ne da mislim nego znam: zato što njegovo ime profitnim kompanijama donosi neuporedivo više novca. Jedno vreme i Ana Ivanović bila je u vrhu po zaradi od reklama, jer je godinama birana za najseksipilniju teniserku "svih vremena". Ime Rodžera Federera postalo je mit u svetu tenisa i biznisa, što su sponzori baš njega isforsirali to ti kaže zdrav razum a možeš i da ih pitaš, ali istina je: Federer se pojavio pre Novaka, mit je stvoren, a Novak, osim vrhunskih rezultata, nije imao ni izgled ni ponašanje da ga zapadnjački svet prihvati kao većeg od Federera. O mitovima: Vuk Branković nije izdao Srbe na Kosovu, a vodi se da je izdajnik, najveći junak Miloš Obilić nije ni postojao, mitska je ličnost. I kad bude bolji Novak neće biti u svetu veće ima od Federera, i to je istina. Sa četrdeset godina on igra polufinale i treći je na listi. Pa i to nešto znači.
    (Novak je Srbin i srbski goat, 4. februar 2020 10:57)

    # Link komentara

  15. Biti neromantični realista, je uvek bolje od romantičnog gubitnika, kakvim bi Zapad voleo da ga vidi. Sorry guys, get used to it, if you didn't so far
    (Gille, 4. februar 2020 10:48)

    # Link komentara

  16. @Sta vi na balkanu imate od toga da je milion puta najbolji u tenisu
    (da, 04. februar 2020 10:12)
    Na apsurdno pitanje, moram uzvratiti na isti način. Dakle, šta neko u zapadnoj Evropi, SAD ili Australiji ima od toga što Federer ima dvadeset GS titula?!
     (052, 4. februar 2020 10:45)

    # Link komentara

  17. Nolovci, ko sme opkladu da Djokovic nece osvojiti 21. Grend Slem titulu? A samo ce to kroz 20 godina biti merodavno, kao i sto jeste! Jako se vi zalecete, ali nema nista od toga... Jao kako mi drago zbog toga! Idemooooo... 20>19>17!!!

    Sine do juce si pisao 20>19>16 -a sada je vec 17, uskoro ce 18.... prpa bato a ???? :-) :-) :-)
    (srbin, 4. februar 2020 10:42)

    # Link komentara

  18. Novak je kralj. Nema trenutno veceg coveka medju nama Srbima i niko ne promovise vise Srbiju od njega. U principu ne shvatam ove price i potrebu ljudi da se izjasnjavaju ko ima vise navijaca. Znam da to sigurno nije faktor koji ce uticati na Novaka jer isti nije amater. Kapiram da mu to najvise smeta kad potpisuje sponzorski ugovor. A nije ni realno da ima vise navijaca od recimo Federera (koji je svoju bazu stvorio ranije) ili Nadala ciji jezik govori trecina sveta.
    U svakom slucaju nije on neki klovn da zavisi od ljubavi publike. Medju ozbiljnim ljudima ljubav je za porodicu i prijatelje a ostali treba da te postuju verovatno nije ni dobro da te vole.
    Ovu pricu tipa "Jadan Novak" plasiraju neprofesionalni novinari koji navijaju za druge i ljubomorni ljudi sa gomilom kompleksa.
     (Pragmatic, 4. februar 2020 10:33)

    # Link komentara

  19. Novak je avangarda, i ne treba da ga vole svi. Ono sto vole siroke narodne mase uglavnom bude skart, bez uvrede. Tako je u bilo kojoj sveri zivota pa i u sportu. Pozdrav
     (Brzo i bezveze, 4. februar 2020 10:25)

    # Link komentara

  20. Prosto se zapitam kakav ce to sok da bude kada Novak jednog dana postane GOAT .Zapadni milje i ostali srbomrsci to ce veoma lose podneti .Al to je njihov problem.Decko se niotkud pojavio i sve im konce pomrsio.I zasluzeno hita ga najvecem IKAD.
     (dzoli, 4. februar 2020 10:19)

    # Link komentara

  21. Sta vi na balkanu imate od toga da je milion puta najbolji u tenisu
     (da, 4. februar 2020 10:12)

    # Link komentara

  22. prevarant
     (da, 4. februar 2020 10:10)

    # Link komentara

  23. Najbolja konstatacija,imas sve a u stvari ništa,neromantični realista,zato besni
     (da, 4. februar 2020 10:10)

    # Link komentara

  24. Nolovci, ko sme opkladu da Djokovic nece osvojiti 21. Grend Slem titulu? A samo ce to kroz 20 godina biti merodavno, kao i sto jeste! Jako se vi zalecete, ali nema nista od toga... Jao kako mi drago zbog toga! Idemooooo... 20>19>17!!!
     (Jumko, 4. februar 2020 10:02)

    # Link komentara

  25. Nije Novak na turnir išao po ljubav već da pobedi. Sve je u redu. Neka ga mrze ali pobednik je on. Znamo da mediji promovišu i demotivišu ali su to dnevni zapisi sa velikim uticajem na sadašnjost dok je ono što ostaje istorija tenisa.
    (Djole, 4. februar 2020 09:53)

    # Link komentara

  26. Lacoste ce na postenje dobiti milione
     (Joker, 4. februar 2020 09:50)

    # Link komentara

  27. Novak ima 13 pobeda u nizu, 6 za reprezentaciju i 7 na AO, koliko bese uzastopnih pobeda je Novakov rekord? :)
    (Fizicar, 03. februar 2020 23:31)

    Тениска сезона Новака Ђоковића у 2011. години се сматра једном од најбољих у историји тениса. Ђоковић је остао непобеђен до полуфинала Ролан Гароса, направивши низ од 43 победе.
    (Лепи Цане, 3. februar 2020 23:50)

    Evo i rekorda po broju uzastopnih pobeda (muškarci, singl):
    – Uračunati svi mečevi, prema sajtu TheTennisBase.com:
    1. Bill Tilden, 98 – 1924-1925.
    2. Tony Wilding, 80 – 1913-1914.
    3. Laurence Doherty, 70 – 1902-1904.
    4. Bill Tilden, 65 – 1930-1930.
    5. Bill Tilden, 61 – 1920-1921.
    5. Bill Tilden, 61 – 1925-1926.
    7. Don Budge, 56 – 1937-1937.
    8. Roy Emerson, 51 – 1964-1964.
    9. Bjorn Borg, 49 – 1978-1978.
    9. Bobby Riggs, 49 – 1938-1938.
    11. Bjorn Borg, 48 – 1979-1980.
    11. Rene Lacoste, 48 – 1924-1925.
    13. Tony Wilding, 47 – 1907-1907.
    13. Henri Cochet, 47 – 1927-1928.
    13. Tony Trabert, 47 – 1955-1955.
    16. Guillermo Vilas, 46 – 1977-1977.
    16. Novak Djokovic, 46*– od 2010. (Davis Cup) do 2011. (Roland Garros)
    *uračunate i 3 pobede na Hopman kupu, januara 2011.

    – Uračunati samo mečevi na ATP Tour-u:
    1. Bjorn Borg, 49 – 1978-1978.
    2. Bjorn Borg, 48 – 1979-1980.
    3. Guillermo Vilas, 46 – 1977-1977.
    4. Ivan Lendl, 44 – 1981-1982.
    5. Novak Djokovic, 43 – 2010-2011.
    (Topla preporuka za njihov sajt, 4. februar 2020 09:50)

    # Link komentara

  28. Novak je to što jeste jer ne izlazi na splavove , To bi I naši fudbaleri bili ali oni ne mogu bez splavova.
    Za svet me briga.
     (nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu, 4. februar 2020 09:49)

    # Link komentara

  29. Sto je blize Rodzerovom rekordu, Novak sve vise iritira teniski establishment. Znaci, 4 od 5 clanaka u zapadnim medijima su ladno anti - Novak propaganda. Bukvlano sve sto je uradio je to sto je usao u kostac sa ustanovljenim teniskim zvjezdama i priustio nam svima (i nama i njima) nevidjen spektakl.

    Zamisli da je Rodzer opsovao na terenu, pretio sudijama i otisao u svlacionicu u sred meca, sta bi se desilo? Nista, jedva spomenuto u medijima! A desilo se dva kola pre finala AO.

    Novak se umijesao u bitku dva omiljena igraca; dolazi iz male zemlje iz istocne evrope (ti je dio problema ksenofobija a dio nedostatak trzista za njegovu promociju); nije dzentlement nego je gladijator; politicki je angazovan da pomogne slabije rangiranim igracima. To sve smeta. A u sledecu godinu dvije ce da unisti detaljno planiranu viziju Rodzera kao najboljeg svih vremena (mislim i Rafa i Novak su vec bolji od RFa).

    Mislim, sve je to bez veze, na kraju ce rezultati, sjecanja na velike meceve da bude sve sto se pamti. Srecna vam era Novaka Djokovica, GOATa! Uzivajte dok traje.
    (Era Novakova, 4. februar 2020 09:40)

    # Link komentara

  30. Sto je blize Rodzerovom rekordu, Novak sve vise iritira teniski establishment. Znaci, 4 od 5 clanaka u zapadnim medijima su ladno anti - Novak propaganda. Bukvlano sve sto je uradio je to sto je usao u kostac sa ustanovljenim teniskim zvjezdama i priustio nam svima (i nama i njima) nevidjen spektakl.

    Zamisli da je Rodzer opsovao na terenu, pretio sudijama i otisao u svlacionicu u sred meca, sta bi se desilo? Nista, jedva spomenuto u medijima! A desilo se dva kola pre finala AO.

    Novak se umijesao u bitku dva omiljena igraca; dolazi iz male zemlje iz istocne evrope (ti je dio problema ksenofobija a dio nedostatak trzista za njegovu promociju); nije dzentlement nego je gladijator; politicki je angazovan da pomogne slabije rangiranim igracima. To sve smeta. A u sledecu godinu dvije ce da unisti detaljno planiranu viziju Rodzera kao najboljeg svih vremena (mislim i Rafa i Novak su vec bolji od RFa).

    Mislim, sve je to bez veze, na kraju ce rezultati, sjecanja na velike meceve da bude sve sto se pamti. Srecna vam era Novaka Djokovica, GOATa! Uzivajte dok traje.
    (Era Novakova, 4. februar 2020 09:39)

    # Link komentara

  31. Mnogi se bavi tim zasto Novak nije popularan kao Nadal ili Federer. stvar je vrlo jednostavna. Nema zavere protiv Srba. stvarno ne. Isto bi bilo da je Poljak ili Madjar. Prvo, svet je dobio ne jednu, nego dve ikone tenisa. Rodzera i Rafu. I taman su krenuli da od njih prave legende kad dodje neki lik iz totalno nebitne zemlje koja je usput, optuzivana za genocid itd i pomrsi im konce! Znaci, prva stvar - Vec su postojale legende u pravljenju, Rodzer i Rafa. Drugo, nije zapadnjak. I to je to.
    (DaLanik, 4. februar 2020 09:14)

    # Link komentara

  32. Upravo pročitah vic.
    Kaže Rafa Rodžeru: "A da predjemo nas dvojica na stoni tenis?"
    A Rodžer odgovara: " Ma ne vredi... I tamo ima jedan Srbin, Karakašević"
    I da kažem ovom liku koji pominje toalet. Da li on išta zna o fiziologiji ljudskog organizma? Bešika se mora prazniti, posebno ako se uzima veća količina tečnosti radi prevencije dehidratacije.
    (rastko, 4. februar 2020 09:00)

    # Link komentara

  33. Sena je GOAT bas zato sto nije bio omiljen na zapadu, vec je to bio Prost. Sena je bio nevaljali decko koji je pokvario zabavu u F1. Kada je stradao, pod cudnim okolnostima, ulozena su nenormalna sredstva u Sumahera, da bi bio GOAT. Medjutim, smisao GOAT je prica o Davidu i Golijatu. Zato je bas Sena GOAT. Nole je to vec odavno, a kampanja osporavanja od zastupnika imperijalnog sveta je samo dokaz njegove velicine. Njegov najveci uspeh je sto je za sada izbegao sudbinu Sene ili Monike Seles, a nadam se da ce tako i ostati. Ostalo ce da ucini vreme.
    (Miki, 4. februar 2020 08:52)

    # Link komentara

  34. U zivotu nisam uzeo reket u ruke - tenis gledam od Bobe Zivoinovic a intenzivno od Strog Men Novaka - u sportu se i pobedjuje i gubi, ako si bolji od direktnih rivala u medjusobnom skoru onda si BOLjI ! ( Ono sto zaista volim je kada Novak namlati ,,igrace,, poput Raonica !! I, da promenio bih pravila - ukinuo bih drugi servis i Nec - Pobednik bi trebalo da bude Onaj igrac koji u ukupnom skoru ima vise poena !
    (Matori Kesa, 4. februar 2020 08:45)

    # Link komentara

  35. Ako Novak osvoji najviše grand slem turnira,onda može ceo svet,da smatra Federera koliko hoće najvećim ikada,ali to će biti Novak.Dok to ne uradi,najveći je Federer. Jer,jedino će brojke biti validne,džaba opšti utisak.
    (Mile, 4. februar 2020 08:38)

    # Link komentara

  36. I fudbalu i ostalim sportovima uopšte,rezultat je mera uspeha i popularnosti.Fedrer i Nadal imaju publiku koja ih neprekidno sledi.Nije to na nacionalnom nivou.To je na Ograničenom prostoru,ali je upečatljivo.Vecina velikih turnira se igra na tom prostoru.To je prostor SAD,ENGLESKE,FRANCUSKE,AUSTRALIJE,ŠPANIJE,ITALIJE i KANADE.Nepostovanje Novakovog uspeha se pojavilo u USA,a zatim prenelo na Englesku,Francusku i na kraju imamo i u Australiji.Italija i Španija je nešto drugačija i nema tog garda publike.
    Kljucni,u kreiranju tog ambijenta, su bili Federerovi fanovi potpomognuti nekim komentatorima i nekim člancima medija tamo.Najteze je palo Federeru to sto Novak napreduje.Na početku,dok Novak nije bio siguran u sebe,Rodzer ga je ohrabrivao.Kad je počeo gubiti od njega,Rodzer je javno počeo mobilisati tenisere da zaustave Novaka.Bio mu je ugrožen interes i pocelo je.
    Tenis,koji pokazuje Novak,je superioran u rezultatu i podredjen pobedi protivnika.On postaje nepobediv i onda,protiv njega se opuštaju protivnici i prikazu atraktivan tenis.Cesto atraktivniji od onog sto Novak pokazuje.On se bori da ih spreči i demonstrira poteze koji onemogućavaju protivnika da ga pobedi.Nalazi rešenja koja onemogućavaju protivnika da primeni neki trik za pobedu.Naprimer:Nadalu je slao pod noge i na bekend,Mariju slično,Federera šetao sa kraja na kraj,dok ne izgubi ritam,a onda ga Novak dotuce.To mogu samo izuzetno inteligentni ljudi.Publici to izgleda da nije lepo kao ono sto opuštena ruka,često rutinirana,ali bez trika za promenu,demonstrira.
    Novaku bi,kad bi bio u prilici,posavetovao da potpuno(100%)zanemari sve oko terena i da igra.Cak i sudije da zanemari dok ne pocnu nešto sto je drsko(ovaj Francuz mu je umalo upropastio meč i tapkanje po patici i opaska Novaka,je dala efekat)da cine.Kad pobedi Nek se raduje uz više osmeha a manje prkosa i prema publici da mahne tamo odakle ima podršku.Ostala publika je svakako uskraćena i tužna sto im ljubimac izgubi.Protiv Novaka navijaju,jer žele da ga neko očisti iz kostura njihovog ljubimca.Sve je to normalno.
    Nikako ne treba voditi raspravu o publici,zaveri i sl.Treba igrati i fokusirati se.Srdjan(otac Novakov),svojim nastupima daje loš primer,izaziva i smeta.Srdjane ponosi se i savetuj Novaka ako imaš ideju.Budi gospodin i smeker.Nista ti ne možeš sam protiv svih.Uostalom i ovaj tekst govori da je ovo sportska(često huliganske)scena.Sta ćeš ti tamo.Ti si ponosni otac i gospodin sa stilom,čiji pogled treba da pomogne,a ne reč da pravi nove protivnike.
    (Djed Gavrilo, 4. februar 2020 08:34)

    # Link komentara

  37. Ma koga briga da li ga neki Amerikanac ili Englez voli,bitno je da ga ljudi u Srbiji obozavaju,a to je najveci uspeh.Nadjite mi jos jednu licnost u istoriji Srbije,osim mozda Tesle,o kome 99,9% Srba ima pozitivno i ne podeljeno misljenje.
     (mix, 4. februar 2020 08:32)

    # Link komentara

  38. Federe ima tehniku, Nadal ima snagu, ali Đoković ima MOZAK!!!
    (morača, 4. februar 2020 08:31)

    # Link komentara

  39. Sto se tice njegove (skoro pa) nepobedivosti u tenisu, pored vrlo ociglednih stvari poput talenta, rada, stecene vestine, predanosti, motivacije - stranci ne poznaju kategoriju “inat” jer ne postoji u njihovom mentalitetu. Oni tumace kao motivacija ali zapravo nije jer je inat kategorija vise. Publika (ako nije srpska ili nacije protivnickog igraca) krene da navija za suparnike uglavnom zbog toga sto zeli da gleda 5 setova jer su platili karte zapadnjaci hoce da im se “vrati” svaki euro za to sto su platili. Krenuli su da navijaju za Federera i Nadala kad su krenuli da gube od Djokovica bas zbog toga sto zele da gledaju “super-klasiko” a u 5.setu su vecinom objektivni navijaci (a retko se ode na 5.setova ;). E tad Djokovic, nosen navijanjem za suparnika sto zele duzi meč jer je autsajder protiv Novaka (sto mu i pomaze videli na Wimbldonu protiv Fed-a), proradi inat (balkanski obicaj koji Novak dobro kanalise za razliku od vecine u Srbiji) i pobedi protivnika.
    (Navijanje i inat, 4. februar 2020 08:28)

    # Link komentara

  40. @Greatest Of All Time in their field. Most often, the acronym G.O.A.T. praises exceptional "najbolji svih vremena", nego najveći svih vremena, onaj koji je u svesti najveći, a Novak nikada neće biti najveći, jer se na svest ljudi ne utiče brojem titula i statistikom, kao što se i Sena smatran najvećim, iako su mnogi imali više titula. O Federeru postoji legenda, dvadeset godina on ima većinu ljubitelja teniske igre i Novak može biti bolji ali ne i veći od Federera. Sponzori plaćaju Federera deset puta više nego Novaka, a tenis je i biznis.
    (Prevedite tačno šta znači goat, 03. februar 2020 23:50)
    Sve si objasnio. Federer je najveći, ali ne i realno najbolji. A najveći jer su sponzori o njemu napravili legendu, usadili to u svijest ljudi, zato jer je tenis osim sporta i biznis. Super ali neki ovde prate i sport radi sporta, ne radi marketinga ili ko zna čega već sve ne.
     (@c72, 4. februar 2020 08:25)

    # Link komentara

  41. Novak ce verovatno igrati do 40. godine i ima šansi da duplira broj GS.
    (rastko, 4. februar 2020 08:21)

    # Link komentara

  42. Mislim da je veliki kompliment za Novaka kada Nemci jednu od svojih osnovnih osobina prenose na njega.
     (Bocko, 4. februar 2020 08:15)

    # Link komentara

  43. "Nitko ne spominje odlazak u toalet na kraju trećeg seta i povratak energije u 4. i 5. setu?!"
    (dan, 3. februar 2020 23:51)


    - zanimljivo da kada omiljeni baletan to isto uradi, tada je sve u redu, nisam primetio da si nesto posumnjao.
    (majtimajk, 4. februar 2020 08:02)

    # Link komentara

  44. Napisite lepo,krivo nam je sto je neizbezno da ce Novak prestici nase primadone I idole Koji su istroseni ,narocito onog dzemperu,kakva su to sr...a o neromantiku realisti.Covek igra tenis I slobodno neka ga pobedi,ko moze I nikakav problem
     (nik, 4. februar 2020 07:58)

    # Link komentara

  45. Ne mogu više ništa drugo
    da mu pronadju,pa sad kao nije omiljen.A naši novinari ne prestaju da prenose članke u kojima se takva glupa procena belosvetskih "teniskih stručnjaka" iznova i iznova ponavlja,kao i izjave propalih tenisera koji niti su ikada bili blizu broja 1 na ATP listi,niti su osvojili deseti deo turnira u odnosu na Novaka Djokovića,sve imena za koje teško da smo ikada čuli.
    (micika, 4. februar 2020 07:55)

    # Link komentara

  46. Novak je naše gore list. Verovatno najbolji teniser do sada što je tenis imao. Najveći? Nebitno.
    Bravo broju 1.
     (voz, 4. februar 2020 07:54)

    # Link komentara

  47. Tvrd je Đole voćka čudnovata ne slomiga al ZUBE POLOMI reče Tim i nastavi da PLAČE.
     (Branko Stojanović selo ŠAŠILOVAC., 4. februar 2020 07:53)

    # Link komentara

  48. Ne mogu da verujem da se i dalje piše o Novakovom odlasku u toalet. Tamo sigurno ima kamera. Nešto je popio možda tamo? Pa mogao je to nešto da umeša u one njegove flašice, manje bi bilo sumnjivo. Jedino ako mislite da se ubo iglom. Sigurno nosi špric u gaćama. Ipak pre će biti da se svi vi negativni komentatori ovde bodete i na nekoj ste drozi.
    (Siniša, 4. februar 2020 07:53)

    # Link komentara

  49. 60110

    Nitko ne spominje odlazak u toalet na kraju trećeg seta i povratak energije u 4. i 5. setu?!
    (dan, 03. februar 2020 23:51)
    Prijatelju, pa i tebi kada se jako ide u toalet (mala ili velika nužda) ne možeš da trčiš. Otišao obavio šta ima i ajmo lagano!
     (Aragorn, 4. februar 2020 07:46)

    # Link komentara

  50. samo mogu da zamislim recimo finale GS USO OPEN 2021 godine..finale NOLE protiv ne znam koga
    ..da li ce osvojiti 21.slem u tom trenutku publika urla,ludilo navija za protivnika, i skandira NE DAJ TE MU PEHAR,ukradite samo mu ne dajte
     (gru, 4. februar 2020 07:39)

    # Link komentara

  51. @No1vak Samo sa jednim delom komentara moram da se ne slozim (u potpunosti). Sanonim oko vrednovanja GS titula. A to je svojom izjavom posle finala pitvrdio i Tim - titule osvojene u vreme velike trojice imaju vecu vrednost. Da ne pominjem vreme kad je tu bio i Marej.
    (Milan, 4. februar 2020 07:31)

    # Link komentara

  52. Nitko ne spominje odlazak u toalet na kraju trećeg seta i povratak energije u 4. i 5. setu?!
    (dan, 03. februar 2020 23:51)

    Izvini, da li je uradio nesto protivno pravilima ili nesto sto se nesme? Kada uto uradi Federer ili Rafa, onda je to ok. Mnoooogo vas boli njegov uspeh, mnogo ali tek ce vas boleti kada bude pretekao vaseg ljubimca u svim statistikama
     (stefan prvovencani, 4. februar 2020 07:30)

    # Link komentara

  53. Novak je blistavi um,mentalna gromada i verovatno najveći gladijator 21 veka!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MJ 23, 3. februar 2020 23:34)

    Jednom rečju- Rasel Krou. 😉
    (Nisam roBot, 4. februar 2020 07:12)

    # Link komentara

  54. Za njega je izgleda samo nebo granica...da ovoliko puta dobija sam protiv svih biše je nego nemoguće,ja ne znam ni jedan primer u svetu sporta za ovakve rezultate .Ovo je u rangu Dzesija Ovensa u Berlinu pred hitlerom ..šta treba da uradi ovaj čovek da pocnu više da ga poštuju ko kralja a ne ko nekog tamo srbina...ali izgleda da ko to daje još veću snagu,čuveni srpski inat..pa neka bude tako,idemo onda do kraja kralju,do najvećih rekorda pa nek crkbu dušmani...
    (samo jako, 4. februar 2020 07:05)

    # Link komentara

  55. Nitko ne spominje odlazak u toalet na kraju trećeg seta i povratak energije u 4. i 5. setu?!
    (dan, 3. februar 2020 23:51)

    To je normalno da se ode u toalet, s obzirom koliko dugo traje mec. Posto si toliko zajedljiv, pitanje za tebe. Novak, ako je tako vec neomiljen za razliku od RF i RN, da li stvarno mislis da bi bio postedjen od strane agencije za doping?
    (Mare, 4. februar 2020 06:36)

    # Link komentara

  56. Nitko ne spominje odlazak u toalet na kraju trećeg seta i povratak energije u 4. i 5. setu?!
    (dan, 3. februar 2020 23:51)

    Комшија, нема правде на овом свету. Ђоковићу се намешта жреб, судија вуче на његову страну, публика га обожава, а све то јер је из Србије која као велика сила тренутно диктира светску политику. Па бих у овом контексту имао за тебе мали савет, неће Ђоковић играти вечно, можда још 2 а највише 3 године. Немој себе излагати даљем болу, који се само још више појачава са овако очајним коментарима. Склони се од медија, пусти да ствари теку, не можеш ти ту ништа, безначајан си. Гледај на то као на неку тему из науке или уметности, далеко је то од тебе, и немој неко време уопште да се упушташ у ту тему, у тенис.
    (mr, 4. februar 2020 06:33)

    # Link komentara

  57. Mislim da je privilegija gledati ovo uzivo. Neke buduce generacije bice uskracene za postojanje ovakvog igraca prije svega, pa onda onakvih igraca koji kreiraju godinama vec idealno rivalstvo.

    Ovo govorim jer sam gledao i Bekera i Lendla, Edberga, Agasija, Samprasa, Kurijera. Sjetim se tih starih meceva lijepo, medjutim ovo je van konkurencije.

    Na kraju, postoji upornost Nadala, postoji stil Federera, obojici potpisano sa poznavanjem svakog detalja igre u prste, ali Novak ima i jedno i drugo i nekakvu svoju nijansu koja to cini posebnim.

    Vidim komentar da bi bilo dobro da igra do 40 godina. Ja bi volio da igra tacno onoliko koliko mu prija, da ostavi vrijeme za sebe, da ga bas iskoristi za sebe, jer sve ovo do sada, podijelio je nesebicno sa svima nama.
    (jugguja, 4. februar 2020 06:26)

    # Link komentara

  58. Treba zapad da se uzme u pamet i da navija za Novaka ako misli da ovaj izgubi meč!
     (DR, 4. februar 2020 06:14)

    # Link komentara

  59. To sto nije voljen je cisto psiholoske prirode. Oduvek se trudio da bude voljen. Kada se trudis da budes voljen saljes poruku da ne vredis dovoljno i to ide stalno u minus. Konstantno eksponiranje svog privatnog zivota je takodje blagi oblik truda da bude prihvacen i voljen. Druga dvojica cutanjem cuvaju harizmu, na kraju meceva samo pozdrave publiku bez klanjanja i ostalih suvisnih stvari. Ima vise oblika inteligencije, on je dosta jak u skoro svakoj osim socijalne koja mu je jako slaba.
     (Nalbandian, 4. februar 2020 06:13)

    # Link komentara

  60. Greatest Of All Time in their field. Most often, the acronym G.O.A.T. praises exceptional "najbolji svih vremena", nego najveći svih vremena, onaj koji je u svesti najveći, a Novak nikada neće biti najveći, jer se na svest ljudi ne utiče brojem titula i statistikom, kao što se i Sena smatran najvećim, iako su mnogi imali više titula. O Federeru postoji legenda, dvadeset godina on ima većinu ljubitelja teniske igre i Novak može biti bolji ali ne i veći od Federera. Sponzori plaćaju Federera deset puta više nego Novaka, a tenis je i biznis.
    (Prevedite tačno šta znači goat, 03. februar 2020 23:50)

    Zavisi koga pitas? Za mene je Nole najveci i za 80% Srba - osim onih izroda....
    Djokovic je bolji u medjusobnim susretima, Jos samo
    Kada bi uspeo da osvoji vise titula, nebi bilo vazno ko sta prica i sta misli.
    Jos jedno mi nije jasno- Zasto mislite da Federer ima bolji sponzorski ugovor od Noleta?
    (Sasa, 4. februar 2020 05:35)

    # Link komentara

  61. Navijam za Noleta i zelim da napravi sve rekorde, ali iskreno uvek cu vise ceniti Federerov stil igre. Onakvo odsustvo napora i elegancija, to nije vidjeno nikad u teniskom sportu, i ne samo teniskom
    (Debos, 4. februar 2020 04:50)

    # Link komentara

  62. Ove godine osvaja sva 4 GS.
    (Mikula, 4. februar 2020 04:45)

    # Link komentara

  63. @dan
    tako je, tako je...tamo su mu Rusi dali jednu tajnu pilulu i ubrizgali specijalnu tečnost u mali prst desne ruke! Ne može da se otkrije posle meča! Mislim da se zove Kryptonite! Znam ja....
    (misterNO, 4. februar 2020 04:37)

    # Link komentara

  64. On je ko ptica feniks, neunistiv i besmrtan. Tako sam barem ja zakljucila kad sam cula da je pobedio Tima, a nisam ni ja verovala ovaj put (ali samo ovaj put) da ce uspeti da preokrene rezultat.

    Ja ga ovde u Kanadi uvek pominjem kad sam u prilici i kad drzim javni govor, a moja deca pisu o njemu, kad pominju svoje poreklo. Kad objasnjavam ovde gde je Srbija, lakse mi je da pitam da li znaju odakle je Novak Djokovic, jer je velika sansa da to znaju ako prate sport. Da imam sina, dala bih mu ime Novak.
    (Kaca, 4. februar 2020 03:41)

    # Link komentara

  65. Duboko sam uveren da je neprijateljski raspoložena publika onaj presudni "jezičak na vagi" koji je Novaku doneo bar 30% njegovih najbitnijih pobeda. Ko im je kriv što nikada nisu razumeli snagu srpskog inata.
    (Siki, 4. februar 2020 03:29)

    # Link komentara

  66. (No1vak, 3. februar 2020 23:18)

    I čuveno spašavanje meč lopti. Posebno ona dva puta protiv Federera. Od čega se ovaj ni do danas nije oporavio.
    I "ono" finale u Australiji protiv Nadala zvano "letnji dan do podne", kad su im na dodeli pehara donosili stolice da sednu i flašice sa vodom da piju... Najduže GS finale ikada... Slično beše i na Vimbldonu pre dve godine u polufinalu, isto njih dvojica preko 5 sati i još se proteglo na dva dana...
    Kad su oba na 100% snage i spremnosti to je milina gledati, izlače jedan iz drugog ono najbolje...
    FedEx se tu nekako ne uklapa... Može Mats da priča o nekoj "lepršavosti" ali N&N igraju atomski tenis...
    (John, 4. februar 2020 03:00)

    # Link komentara

  67. То што се тако понашају према Нолету не одређује Нолетов карактер него само говори о ексцентричном егоизму запада. Пуна су им уста једнакости, људских права и демократије а у бити су пуни мржње за све што долази изван граница тог истог географског подручја. На тениским турнирима показују своју стварну природу. Једна неиживљена, јадна гомила која лечи своје комплексе на тај начин што ће вређати Новака. А, поготово ми се смуче ти њихови интернет мрзитељи који се крију иза псеудонима. Не капирају да само дају још више снаге и мотива Нолету да обори све рекорде. И тако ће и бити. Не само да ће освојити бише Гранд слемова него ће оборити све рекорде у овом спорту. Хвала ти Ноле за све.
    (Алекса Мудринић, 4. februar 2020 02:55)

    # Link komentara

  68. Nitko ne spominje odlazak u toalet na kraju trećeg seta i povratak energije u 4. i 5. setu?!
    (dan, 03. februar 2020 23:51)

    zamisli, nitko. Katko je to moguće?
     (multimilijarderi, milijarderi i obični milijunaši, 4. februar 2020 02:47)

    # Link komentara

  69. Mislim da Novak salje srca ne iz ideje da se dodvori publici, nego pod uticajem Imaza, da treba siriti mir i ljubav (amor y paz, peace brate, hipi fazoni) uvek i svuda, biti u harmoniji sa svetom i planetom, sto nije lose per se, samo koliko god prosvetljen da si, ne mozes lulu mira sa ruljom, tako da se nadam da je to batalio za stalno.
    (Vanja, 4. februar 2020 02:38)

    # Link komentara

  70. Greatest Of All Time - najveći svih vremena, a Novaku niko ne brani da bude najbolji svih vremena.
    (Novak nije i neće biti Greatest, 03. februar 2020 23:59)

    Оће.
     (Јабучило, 4. februar 2020 02:33)

    # Link komentara

  71. Ti si Nole doista
    Neromanticni Realista
    (Borivoje Djordjevic, 4. februar 2020 02:30)

    # Link komentara

  72. Za ova sto misle da ce Novaka zavoleti nekog trenutka na zapadu, to se nece desiti, narocito ne Englezi. To samo pokazuje kolike su nase zablude o zapadu.
    (Zoran, 4. februar 2020 02:26)

    # Link komentara

  73. Nitko ne spominje odlazak u toalet na kraju trećeg seta i povratak energije u 4. i 5. setu?!
    (dan, 3. februar 2020 23:51)

    I Federer je na mecu protiv Noleta isao u klonju, ali nije upalilo. Eto, ni prostu stvar tamo gde i car ide peske ne mogu da urade bolje od njega.
    (Vanja, 4. februar 2020 02:25)

    # Link komentara

  74. Gdje je kraj i kada, to samo
    Novak zna i niko vise. On
    se sada za sve pita.Ovo
    je njegovo vreme i budimo
    sretni i ponosni sto ga
    imamo. Oborice sve rekorde
    zato jos i igra.A da li ga vole,
    ne moraju, ali treba da postuju ono sto je ostvario
    u ovome sportu. Legenda
    je za sva vremena, a dolazi
    iz vrlo male ali velike SRBIJE.Bice upisan velikim
    slovima u istoriju ovoga sporta, kao najbolji i
    najuspesniji teniser danasnjice. Ponos Srbije
    za sva vremena, a to je
    zasluzio samo svojim radom i odricanjem mnogo
    toga u zivotu.Doci ce vreme
    da uziva vise sa svoiim
    najmilijim. Neka si nam
    ziv i zdrav, pa da jos dugo
    uzivamo u ovako lepim
    pobedama.Hvala ti puno
    sto nas cinis ponosnim,
    jer ovakav sportista se radja
    jednom u sto godina.
     (DRAGAN, 4. februar 2020 02:23)

    # Link komentara

  75. Hehe, Nemci ko Nemci, uvek strogi i odmereni i škrti na pohvalama, ali ovoga puta su Novaka poprilično nahvalili povodom jučerašnjeg njegovog novog istorijskog uspeha, osvajanja 8. AO u isto toliko finala. Nazvali su ga "neromantičnim realistom" što je poprilično besmisleno, jer, šta on to treba da radi da bi bio "romantičan"? On je tu da IGRA TENIS a ne da seje romantiku. Ne shvatam u čemu je problem? Zašto uopšte tražiti romantiku u jednom tako teškom i surovom, prenapornom sportu kakav je tenis? Besmisleno! Ali ne zameram im jer i pored toga poprilično su nahvalili Novaka i bili u mnogim stvarima objektivni kada su ga nazvali Kraljem Melburna i hvala im na tome. Te pohvale je Nole veoma zaslužio. Bravo Nole Kralju Australijen Opena na ovom velikom uspehu!
    (Ivan, 03. februar 2020 23:38)
    sto ga branite ? jeste najbilji ,jeste nas ali je totalno neromantican bas ruralni tip...totalno antipatican .Mi ga volimo zato sto je nas ali...
     (zvezda, 4. februar 2020 02:19)

    # Link komentara

  76. ...Najbolji pocetak godine posle vec pomenutog i jos jednog kada je zaredjao 17 pobeda
    (Golden Masters, 03. februar 2020 23:43)

    U ovom sportu,
    i za Noleta posebno,
    i naročito ovih par godina,
    važi da mora igrati "prošarano".
    Da bi mu se dozvolilo da pobeđuje ma GS, mora gubiti povremeno i mestimično. Evo sada Dubai: 90% je verovatnoća da će brzo izgubiti. Zbog čega se to od njega traži? Da bi "tenis tur šou" bio zanimljiviji i atraktivniji u smislu prihoda, što je ustvari vrhunski cilj onih koji vode "ttš". Nole im treba, zbog svog vrhunskog majstorstva, ali ne sme mu se dozvoliti da brutalno dominira svuda. I ovo sada finale sa Timom, mogao je rešiti u 3 sta, ali, ttš zahtevao je 5 neizvesnih.
     (ao2o2o, 4. februar 2020 02:14)

    # Link komentara

  77. Mozda pisem otrcano, ali izgleda da su nas naterali, taj odvratni zapad, da nam himna bude : Ne moze nam niko nista
    jaci smo od sudbine
    mogu samo da nas mrze
    oni sto nas ne vole !
    (gruzanin, 4. februar 2020 02:08)

    # Link komentara

  78. Kao neko ko se bavio sportom hranio sam se kad protivnici navijaju protiv mene. Bitno mi je bilo da me MOJI bodre, a za ostale me je bolio K, kao sto rekoh cak mi je prijalo kad bi bili protiv mene, znao sam da radim dobro i zato ih toliko boli. Crknite dusmani. :D
    (Canadian, 4. februar 2020 02:00)

    # Link komentara

  79. Nole je onaj koji jeste, a ne persona na kojoj mozete zaradjivati novac. Zato vam ne odgovara i ne pripada vasem povrsnom trendu. Love you Nole!
    (pretz, 4. februar 2020 02:00)

    # Link komentara

  80. Ne brini Nole, ima ko te mnogo vole.
     (Šumadinac, 4. februar 2020 01:32)

    # Link komentara

  81. Citajuci ovaj komentar ispade da je treba NATO da se ukljuci da bi pobjedio Djoleta?
    (KOLE, 4. februar 2020 01:25)

    # Link komentara

  82. Heroj. Ne samo iz srpske vizure, nego objektivno heroj.
    (Svetozar, 4. februar 2020 01:13)

    # Link komentara

  83. Sad razmisljam, sve je ok i broj GS i kolilo si dugo broj 1 ali cinjenicu da ima vise pobeda nad njima nikako ali nikako ne mogu svariti. Zna Nole dobro da ih to jede.
     (Tequila, 4. februar 2020 01:10)

    # Link komentara

  84. @ (dan, 03. februar 2020 23:51): postoje i doping kontrole. Šta ćemo da kažemo za Federera u proslom finalu Vimbldona, predhodni meč (polu-finale) je jedva stajao na nogama, a u finalu se nije ni zadihao i oznojio; malo čudno u tim godinama, zar ne?
    (XXX, 4. februar 2020 01:01)

    # Link komentara

  85. Pokvario si im sve igračke, zato kmeče kao deca. Polako ali sigurno doći će i neupitna priznanja i počasti. Nole sokole naš nastavi da ih nerviraš!
    (Bane, 4. februar 2020 01:01)

    # Link komentara

  86. THIS IS SPARTA!!!
    (XXX, 4. februar 2020 00:54)

    # Link komentara

  87. Federer i Nadal igraju egzibicioni meč u Južnoj Africi. Federer: "Cilj je da poseta bude oko 50.000 gledalaca što bi bila i najveća poseta na jednom teniskom meču." To je to kad se kaže zašto je najveći svih vremena. Ponavljam, niko ne brani Novaku da bude najbolji. I to tek kad obori sve rekorde.
    (Tako znači, 4. februar 2020 00:47)

    # Link komentara

  88. (Prevedite tačno šta znači goat, 03. februar 2020 23:50)

    Drugar, tačno, ‘greatest’ može da se prevede kao ‘najveći’ a ne ‘najbolji’ i generalno je subjektivne prirode. ‘Greatest’ ne znaci najomiljeniji ili najlepšaviji igrač.

    Tenis je individualni sport sa crno bijelim rezultatima. Ili pobjedis ili izgubiš, nema izmedju. Tenis se sastoji od više elemenata, uključujući a ‘greatest’ se uvijek isticao mentalnom snagom.

    To sto Federer ima masivnu podršku medija još od početka karijere, to sto ima gracioznu i lijepu igru može ga samo učiniti subjektivno najomiljenijim igračem svoje generacije.

    Onaj koji završi karijeru sa najviše GS, Mastersa, najduže na prvom mjestu ATP, najboljim primjerima mentalne snage će imati najviše prava da se smatra GOAT-om. Kako sad stvari stoje, to gotovo sigurno neće biti Federer.
    (evo ti prevod, 4. februar 2020 00:39)

    # Link komentara

  89. Novak polako postaje simbol pravog sporta.
     (bl, 4. februar 2020 00:38)

    # Link komentara

  90. Ma ljudi treba da je svima jasno, da ga ne vole kad igra u Engleskoj ili u Americi. Kad god je isao negde drugde, npr. Kini, Japanu, ili u Meksiku, bio je popularniji od svih ostalih tenisera. Jednostavno, popularnost tenisera se dosta svodi na kulturoloske razlicitosti.
    (Kekec, 4. februar 2020 00:31)

    # Link komentara

  91. Vama se ne dopada predlog da tačno prevedete šta znači GOAT, i sve rešavati udaranjem minusa!? Da li ste stvarno takvi nacionalisti? Lakonska poruka, čitam ovde, Novaku niko ne brani da bude najbolji, ali da će u svetu biti najveći, pa to ne zavisi od Novaka, nego od osećanja ljudi koji nekoga osećaju najvećim ili ne osećaju najvećim.
    (Misim stvarno, 4. februar 2020 00:14)

    # Link komentara

  92. Nitko ne spominje odlazak u toalet na kraju trećeg seta i povratak energije u 4. i 5. setu?!
    (dan, 03. februar 2020 23:51)
    Da, nitko ne spominje, ali nitkov spominje, jasno kao dan.
    (sugarfree, 4. februar 2020 00:11)

    # Link komentara

  93. Greatest Of All Time - ne mora da ima veze sa brojem trofeja, i nema, neko je pomenuo Senu, a ja bih se setio Džesija Ovensa i Vilme Rudolf, oni su "goati" i legende atletike, iako su mnogi posle njih trčali brže, ali ona je bila i ostala Crna Gazela, jer o nekim sportistima stvori se mit i oni u svesti sveta postoje, što je slučaj sa Federerom. O Novaku se gradi mit u Srbiji.
    (Markov, 4. februar 2020 00:10)

    # Link komentara

  94. Samo pogledajte a trebace vam ceo dan duele izmedju velike trojke,sve.Takvi spektakli nece da se ponove vise.A u svim tim spektaklima sve skupa Novak je najbolji.Nadal je sljaci nabio skor protiv obojice,ali Nadal je kralj sljake za vek i vekova.Najzanimljivije,svi su medjusobno igrali na svim podlogama,taj naboj,umetnost,glad sve pogkedajte unazad 15 godina,vrh!
     (reflektor, 4. februar 2020 00:08)

    # Link komentara

  95. "Nitko ne spominje odlazak u toalet na kraju trećeg seta i povratak energije u 4. i 5. setu?!
    (dan, 3. februar 2020 23:51)"
    Eto, ti si spomenuo i šta sad?!
    Đoković toliko dugo mrsi konce najvećim miljenicima publike i njihovim moćnim sponzorima tako da bi ga oni uništili da postoji bilo kakav dokaz tome na šta ti insinuiraš.
    (Legionar, 4. februar 2020 00:03)

    # Link komentara

  96. Pa nije ceo svet ove tri zemlje Aus,Engleska i USA a samo ga tu nevole u ostatku sveta je veoma popularan cak i vise od ovo dvoje
    (wgong, 4. februar 2020 00:01)

    # Link komentara

  97. Greatest Of All Time - najveći svih vremena, a Novaku niko ne brani da bude najbolji svih vremena.
    (Novak nije i neće biti Greatest, 3. februar 2020 23:59)

    # Link komentara

  98. Nole nadam se da ces igrati do 40 god.
     (Dimkovic, 3. februar 2020 23:59)

    # Link komentara

  99. Iskren da budem po prvi put ni ja nisam verovao u preokret posle 2-1 za Tima, ali kako se on resetuje, kako uspe da pobedi, sta ima u glavi i kakva je to psiha, cudo jedno.
     (Pluton, 3. februar 2020 23:59)

    # Link komentara

  100. Nitko ne spominje odlazak u toalet na kraju trećeg seta i povratak energije u 4. i 5. setu?!
    (dan, 3. februar 2020 23:51)

    # Link komentara

  101. Vreme će sve pokazati. Po završetku karijere će ga svi voleti jer će se tek tada, kada se sve strasti slegnu o njima trojici, videti ko je bio najbolji i najjači, bez obzira na broj GS a verujem da je to pitanje magičnog broja 21 samo pitanje vremena kada će osvojiti. I da, RFi RN će uvek više zarađivati od sponzora ali jedan će biti, a i već jeste, Najveći a to je NĐ. Ipak je NĐ iz jedne ekonomski i platežno siromašne i trenutno nepopularne zemlje i to je samo jedan jedini njegov minus koji je nebitan za njegovu popularnost za jedno 15ak god. Brojke ostaju i nivo tenisa koji je on dostigao će biti duuugo nedostižan. Da ne pričam o psihi i mentalnoj snazi koju niko ne poseduje u bilo kom sportu.
     (norway, 3. februar 2020 23:51)

    # Link komentara

  102. Greatest Of All Time in their field. Most often, the acronym G.O.A.T. praises exceptional "najbolji svih vremena", nego najveći svih vremena, onaj koji je u svesti najveći, a Novak nikada neće biti najveći, jer se na svest ljudi ne utiče brojem titula i statistikom, kao što se i Sena smatran najvećim, iako su mnogi imali više titula. O Federeru postoji legenda, dvadeset godina on ima većinu ljubitelja teniske igre i Novak može biti bolji ali ne i veći od Federera. Sponzori plaćaju Federera deset puta više nego Novaka, a tenis je i biznis.
    (Prevedite tačno šta znači goat, 3. februar 2020 23:50)

    # Link komentara

  103. Novak ima 13 pobeda u nizu, 6 za reprezentaciju i 7 na AO, koliko bese uzastopnih pobeda je Novakov rekord? :)
    (Fizicar, 03. februar 2020 23:31)

    Тениска сезона Новака Ђоковића у 2011. години се сматра једном од најбољих у историји тениса. Ђоковић је остао непобеђен до полуфинала Ролан Гароса, направивши низ од 43 победе.
     (Лепи Цане, 3. februar 2020 23:50)

    # Link komentara

  104. Da zanemarimo što je naš, ali zaista, nije u redu prema njemu da publika skoro pa uvek bude protiv njega pritom navijaju za njegove protivnike ma ko to bio. Šta više, aplaudiraju kada izgubi poen. To nije fer prema jednom od najboljih tenisera svih vremena, jer on jeste. A može da pretekne Nadala i Federera. Sigurno je grozan osećaj kad izađeš pred toliku publiku a oni navijaju za nekog tamo tenisera za koga nikada nisu čuli. Verujem da je oguglao na to, ali sigurno mu nije svejedno, ali verovatno mu to daje neku snagu, motivaciju da pobeđuje. Navijam Za njega, želim mu da osvoji što više trofeja i da pretekne Nadala i Federera po svemu.
     (vanzemljaki, 3. februar 2020 23:49)

    # Link komentara

  105. Procitao sam na hiljade komentara, ali komentar u 23:18 od No1vak-a je nesto posebno. Svaka cast i hvala, apsolutno ste u pravu.
    (Pale78, 3. februar 2020 23:48)

    # Link komentara

  106. Da mi je znati u kom su to svetu Rafa i Roger "romantičniji" od Novaka.
     (Mika Miš, 3. februar 2020 23:48)

    # Link komentara

  107. NOLEMINATOR!
     (Vox, 3. februar 2020 23:45)

    # Link komentara

  108. @Fizicar mislim da je 41 pobeda njegov najveci niz, ovo mu je 3. Najbolji pocetak godine posle vec pomenutog i jos jednog kada je zaredjao 17 pobeda
     (Golden Masters, 3. februar 2020 23:43)

    # Link komentara

  109. Hehe, Nemci ko Nemci, uvek strogi i odmereni i škrti na pohvalama, ali ovoga puta su Novaka poprilično nahvalili povodom jučerašnjeg njegovog novog istorijskog uspeha, osvajanja 8. AO u isto toliko finala. Nazvali su ga "neromantičnim realistom" što je poprilično besmisleno, jer, šta on to treba da radi da bi bio "romantičan"? On je tu da IGRA TENIS a ne da seje romantiku. Ne shvatam u čemu je problem? Zašto uopšte tražiti romantiku u jednom tako teškom i surovom, prenapornom sportu kakav je tenis? Besmisleno! Ali ne zameram im jer i pored toga poprilično su nahvalili Novaka i bili u mnogim stvarima objektivni kada su ga nazvali Kraljem Melburna i hvala im na tome. Te pohvale je Nole veoma zaslužio. Bravo Nole Kralju Australijen Opena na ovom velikom uspehu!
    (Ivan, 3. februar 2020 23:38)

    # Link komentara

  110. Nemci za nekoga kazu neromanticni realista?Da nije tuzno bilo bi smesno...
     (brana, 3. februar 2020 23:37)

    # Link komentara

  111. Nole, ne brini, ima nas koji te iskreno volimo i ne trazimo ništa za uzvrat. Samo cepaj, majstore!
    (Jovan, 3. februar 2020 23:36)

    # Link komentara

  112. To sto ga ne vole na vecini turnira,bar nama treba da bude dodatni argument da ga jos vise obozavamo.I iskreno ja se licno molim da sto duze potraje i da igra,,,mrzim saznanje da cemo za koju godinu tu privilegiju izgubiti,,zato uzivajmo i nadajmo se sto vecoj i dugovecnijoj dominaciji jednog najboljeg medju nama.
     (RUDO, 3. februar 2020 23:35)

    # Link komentara

  113. Novak je blistavi um,mentalna gromada i verovatno najveći gladijator 21 veka!
     (MJ 23, 3. februar 2020 23:34)

    # Link komentara

  114. Meni je drago da je prestao da šalje srca...nadam se da je prihvatio realnost i da više neće nepotrebno trošiti energiju na želju da bude voljen. Što više GS bude imao, to će ga manje voleti Publika na “Zapadu”!
    (šibicar, 3. februar 2020 23:33)

    # Link komentara

  115. Novak ima 13 pobeda u nizu, 6 za reprezentaciju i 7 na AO, koliko bese uzastopnih pobeda je Novakov rekord? :)
     (Fizicar, 3. februar 2020 23:31)

    # Link komentara

  116. Njih najvise plasi sto on osvaja a ne igra na svom najvisem nivou...
     (5ko, 3. februar 2020 23:25)

    # Link komentara

  117. Melburn je čudo.
     (pilgrim, 3. februar 2020 23:22)

    # Link komentara

  118. Era Novaka Djokovica
     (Bol, 3. februar 2020 23:21)

    # Link komentara

  119. Nole Srbine veliki ljubi te tvoj brat.Hvala ti sto postojis i sto si jedne male ali ipak velike zemlje sa ljudima kao sto su Srbi ili ako je nekome lepse takozvani nebeski narod.
     (Čiča Gliša, 3. februar 2020 23:19)

    # Link komentara

  120. Mozemo da pricamo o tome ko je najveci ikad do sutra. I pricacemo. Prava prica o tome iskristalisace se tek kad sva trojica zavrse karijere, dakle ne tako skoro. Mozemo da pricamo i tome ko je gde za sada bolji, ciji su argumenti za sada veci, ciji su GS vredniji (iako je to glupost jer su sva 4 podjednako bitna, zato i jesi GS i iznad su mastersa i drugih turnira). Mozemo sta hocemo.To ce trajati i trajati.
    Medjutim, ono sto sigurno sada mozemo da kazemo, ali bez trunke dileme, to je da je Novak Djokovic najjaci mentalni sklop licnosti u sportu ikad!!! Ali IKAD! Toliki broj dobijenih taj-brejkova u zivotu kada je bilo najbitnije, toliko spasenih brejk lopti kada je to bilo najbitnije, toliki broj preokrenutih meceva kada je bilo najbitnije, toliko pobeda u psihicki izuzetno teskim uslovima kada je protiv sebe imao po 15.-20.000 glasnih navijaca koji podrzavaju protivnike, toliko negativnih komentara od raznih teniskih "strucnjaka" po svetu, toliko osporavanja od sve i svakog, toliko toga protiv sebe i NISTA. NE MOGU MU NISTA!!! Postaje najbolji IKAD! Jedinstveni i neponovljivi primer u svetu sporta je NOVAK DJOKOVIC!
     (No1vak, 3. februar 2020 23:18)

    # Link komentara

  121. Ko zna zašto je to dobro, to sto Nole nije popularan kao Rodja i Rafa.Da ga više vole, možda ne bi bilo ovakvih rezultata.Ovako se sam borio i izborio. Učinilo ga to jacim i jos jacim. Zato, ko zna zašto je to dobro...
    (kimiko, 3. februar 2020 23:18)

    # Link komentara