Foto: Shutterstock/Dreamer4787
Foto: Shutterstock/Dreamer4787

Spust za 300 dinara: Manje poznato skijalište idealno za porodice sa decom FOTO

Podeli

Kupres je gradić u jugozapadnoj Bosni koji predstavlja idealnu zimsku destinaciju za skijanje i uživanje u prirodi. Tokom snežnih dana Kupres postaje tradicionalno mesto okupljanja svih skijaša iz regiona.

Pozicioniran je na 1.250 metara nadmorske visine, a odlikuje ga planinsko-alpska klima i gotovo 5 meseci pod snegom, zbog čega je idealan za skijanje.

Najviši vrh je Mosor, čija nadmorska visina iznosi 1.371 metar.

Na Kupresu postoji nekoliko ski-centara u kojima možete da iznajmite opremu. Dostupne su i škole skijanja, zbog čega će ovaj bosanski gradić posebno odgovarati porodicama sa decom.

Na skijalištu možete uživatu u obilju restorana, a oni koji ne skijaju mogu da pešače i uživaju u netaknutoj prirodi i šarmantnom planinskom gradiću. Dostupne su i druge zimske aktivnosti, poput vožnje kvadova i motornih sanki.

Naravno, tu su i tradicionalni bosanski specijaliteti poput ćevapa i bureka, koji će vam obezbediti dodatni užitak nakon dana provedenog na snegu.

Foto: Shutterstock/nodi.jpg
Foto: Shutterstock/nodi.jpg

Prema dostupnom cenovniku ski-karata u jednom rizortu, spust košta pet konvertibilnih maraka, odnosno 300 dinara. Dnevna ski-karta za odrasle je 2.400 dok je za decu do 14 godina 1.700. Za sedmodnevnu kartu potrebno je izdvojiti 6.300 dinara, a za decu 5.000.

Ukoliko planirate da iznajmite opremu, cena iznosi 1.300 dinara dnevno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 336 idi na stranu