Foto: Shutterstock/Alexey Oblov
Foto: Shutterstock/Alexey Oblov

Zašto je sada dobar trenutak za odlazak na Kopaonik?

Podeli

Na Kopaoniku, svaki zimski mesec pruža idealno okruženje za ljubitelje skijanja i snežnih avantura, a sada kada su gužve nešto manje, skijanje može biti posebno uživanjre.

Tokom februara i marta smeštaj je dostupniji te mnogi ove mesece biraju za uživanje u ovom popularnom srpskom ski centru.

Za skijaše, snoubordere i sve ljubitelje avantura, Kopaonik nudi brojne sadržaje, uz vrhunsku ponudu za opuštanje i gastronomiju, ali najvažnije je da je beli pokrivač na Kopaoniku siguran, jer je čak 97 odsto ski centra pokriveno sistemom za veštačko osnežavanje. Ovo je dodatno potvrđeno činjenicom da skijalište trenutno radi gotovo punim kapacitetom, otvoreno je 38 staza, a moguće je i noćno skijanje.

Kapacitet žičara i ski liftova od preko 35.000 skijaša na sat svrstava ovaj centar među najrazvijenije u regionu. Radno vreme žičara produženo je do 16:30 časova od 3. februara, a dešavanja na stazama su raznolika.

Za najmlađe skijaše i početnike, dostupna su tri prostora "ski vrtića" sa pokretnim trakama, gde se uz igru, druženje i zabavu najbolje savladava osnovna tehnika skijanja. Odrasli početnici mogu steći neophodne veštine i usavršiti svoje znanje na ski poligonu.

Foto: Shuttertock/Alexey Oblov
Foto: Shuttertock/Alexey Oblov

Podaci potvrđuju rast popularnosti Kopaonika među domaćim i stranim turistima, piše "Info.Kop".

Porast broja noćenja od 20 odsto u januaru 2024. godine potvrđuje reputaciju Kopaonika kao najtraženije zimske destinacije u regionu. Prosečno, svakog dana na Kopaoniku skija između 8.000 i 9.000 ljubitelja zimskih sportova. Planina postaje omiljena destinacija i za sve veći broj stranih turista, koji najviše dolaze iz zemalja poput Severne Makedonije, Rumunije, Rusije, Crne Gore, Kine, Bosne i Hercegovine, te Turske.

Ukoliko tokom predstojećeg vikenda idete na Kopaonik, znajte da je do petka najavljeno sunčano, relativno toplo vreme uz blagi mraz ujutru i nisku vlažnost tokom dana. Vetar će biti slab, a u petak uveče očekuje vas naoblačenje. U subotu će biti občačno, ali bez padavina, a u nedelju vas očekuje magla.

Da li ćete posetiti Kopaonik ili neku planinu predstojećeg vikenda? Pišite nam u komentarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 336 idi na stranu