Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Da li je sneg u aprilu nešto promenio? Evo kada se završava sezona na Kopaoniku

Podeli

S obzirom na to da je prethodnih dana palo dosta snega, proverili smo da li će to uticati na produžetak ski sezone. Međutim, 17. aprila, zvanično se završava ski sezona u našem najvećem ski centru.

Kako navode iz Skijališta Srbije, skijanje u ski centru Kopaonik, zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, trajalo je gotovo pet meseci.

Nakon 128 dana skijanja, 17, aprila u ponedeljak završava se ski sezona.

Skijališta Srbije su za ovu ski sezonu osnežila staze Bela reka 1 i Bela reka 2, tako da su skijaši imali priliku da uživaju u spustu niz najdužu stazu na Kopaoniku. Ove dve staze koje se spajaju u jednu čine najdužu skijašku stazu u Srbiji - dužine od čak 3 i po kilometra i sa najvećom visinskom razlikom, ali i najvećim visinskim nagibom, što je čini stazom teške kategorije.

Ove staze prati gondola Brzeće-Mali Karaman koja povezuje turističko naselje Brzeće sa centrom Kopaonika.

Što se skijanja tiče sezona je gotova, ali znamo da je popularna "Srebrna" planina, kako još nazivaju Kopaonik, uvek tražena te se i za praznike očekuje velika popunjenost kapaciteta.

Kako su nam vlasnici smeštaja koje smo kontaktirali objasnili, oni spremno dočekuju naredne vikende i praznike. "Očekuju se i prolećne temperature, mi smo skoro skrot popunjeni. Skijanje će biti završeno, ali kreću prolećni praznici. Tu je i 1. maj kad smo standardno puni", objašnjavaju.

Cene smeštaja ne padaju, ali čini se da popularnost ove planine ne jenjava.

Kako vi planirate da provedete praznike? Pišite nam u komentarima!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 336 idi na stranu