Foto: RINA
Foto: RINA

Zvanično je: Kroz Zlatibor za dva dana prošlo preko 45.000 ljudi

Podeli

Ovogodišnji Dan državnosti Republike Srbije, koji se obeležava na hrišćanski praznik Sretenje, tradicionalno je okupio veliki broj gostiju na Zlatiboru, kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva.

"Hiljade posetilaca odlučilo je da svoje neradne dane iskoristi upravo na ovoj planinskoj lepotici, a računajući i veliki broj gostiju iz okolnih mesta koji su ovde proveli praznik, na Zlatiboru je dnevno boravilo preko 45.000 ljudi. Kao i uvek mogli su da uživaju u raznovrsnim sadržajima: skijanju, jahanju, vožnji motornim sankama, vožnji najdužom panoramskom gondolom na svetu ali i bogatom noćnom životu kao i kulturnim sadržajima", rekli su za Rinu u Turističkoj organizaciji Zlatibor.

Foto: RINA
Foto: RINA

Tokom dana sunčano vreme omogućilo je da se uz kafu i čaj u kafićima uživa i na otvorenom, na pravom planinskom vazduhu, a veliki broj gostiju iskoristio je priliku da se slika za društvene mreže pored najveće atrakcije – Zlatiborskog jezera u zimskom ambijentu. Na padini pored jezera deca su napravila pravo sankalište u samom centru planine na njihovu posebnu radost. Svi obližnji, dobro poznati lokaliteti bili su dostupni, pa su veliki broj poseta zabeležili Stopića pećina, Muzej Staro selo Sirogojno, vodopad u Gostilju, El Paso siti, Zip-lajn u Ljubišu.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Odlični vremenski uslovi prijali su i skijašima. Za početnike na raspolaganju su bila dva skijališta nedaleko od turističkog centra, u naselju Obudovica i u Avantura parku. Najmlađi skijaši iskoristili su priliku da se prvi put susretnu sa ovim sportom ili da usavrše svoju veštinu započetu ranije. U Avantura parku dostupna je bila i posebna atrakcija – noćna vožnja pod reflektorima, dok su na Obudovici raspoloživi i dodatni sadržaji kao što su sankanje, spust na gumama i vožnja motornih sanki. Za iskusnije skijaše otvoren je ski-centar Tornik na kome su dostupne sve ski-staze osim crne Zmajevca i koji je zabeležio veliki broj prodatih ski-pasova", kažu u TO Zlatibor.

Foto: RINA
Foto: RINA

Gold gondola je za praznične dane pripremila posebna iznenađenja, a od 15. februara prevozi putnike sat vremena duže kako bi svi gosti imali priliku da uživaju u ovoj magičnoj vožnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 282 idi na stranu