Foto: Shutterstock/Mahirov9
Foto: Shutterstock/Mahirov9

Otvara se još jedno skijalište u Bosni i Hercegovini

Podeli

Planira se izgradnja skijališta i hotela na planini Trebević, iznad Sarajeva, čime bi Sarajevo bio jedan od retkih, ako ne i jedini glavni grad koji bi imao skijašku stazu s pogledom na grad.

Načelnik Istočnog Starog Grada, Bojo Gašanović, potvrdio je da je usvojen Regulacioni plan, koji predviđa izgradnju dve skijaške staze s tri zone. O investitoru, za sada, nije želeo da govori. Dodaje se da bi skijaška staza trebalo da ide od repetitora do Brusa, a pored nje se planira izgradnja hotela, ugostiteljski objekti i wellness centar.

Skijalište bi trebalo da ima dve staze dužine od 700 metara s jednim ski-liftom, a infrastrukturni projekat je planiran u sklopu Parka prirode Trebević.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić, istakao je da će podržati takav projekt, ako dođe do njegove realizacije, kao i da bi to bilo vrlo značajno za razvoj turizma na tom području

O ideji izgradnje skijaške staze na Trebeviću govorilo se pre tri godine, kada je projekt odobrilo i Gradsko veće Grada Sarajeva, dok je gradonačelnik bio Abdulah Skaka. Skijaška staza trebalo je da prati trasu žičare od Vidikovca do Jarčedola, ali do realizacije tog plana nije do sada došlo.

U projektnoj dokumentaciji pisalo je da bi Sarajevo bilo jedan od retkih, ako ne i jedini glavni grad koji bi imao skijašku stazu s pogledom na grad. Prema idejnom projektu, predviđena je izgradnja ski-staze i ski-lifta (dvoseda), kao i osiguravanje sistema veštačkog osneživanja.

Povezano s tim, u planu su i objekti za održavanje i upravljanje ski-sistemom, i prateći ugostiteljski objekti uz skijaške staze

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 336 idi na stranu