Foto: Shutterstock/Altrendo Images
Foto: Shutterstock/Altrendo Images

Austrija zatvorena, a uplatili ste skijanje - da li je rano da odložite pancerice?

Podeli

S obzirom da su turistička putovanja zabranjena, šta će se dogoditi sa uplaćenim aranžmanima za skijanje u Austriji?

Pročitajte i:

Ambasador Srbije u Austriji: "Ne dolazite, zabranjeno je" VIDEO

Usled pogoršanja epidemiološke situacije, juče je u Austriji počeo potpuni lokdaun, koji će trajati do 12. decembra

Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić rekao je danas za TV Prva da su turistička putovanja zabranjena.

S obzirom da interesovanje za skijanje u Austriji uvek postoji, a da se zimska sezona približava, interesovalo nas je šta će se dogoditi sa uplaćenim aranžmanima s obzirom na novonastalu situaciju.

B92.net saznaje: Kako izgleda život u Austriji po novim pravilima?; "Oseća se tenzija"

Neizvesna ski-sezona

"Nažalost, situacija u Austriji je takva da se ne može sa sigurnošću tvrditi da će biti moguća realizacija putovanja u ski-centrima. Najava tokom oktobra je bila da će sezone u ski centrima biti za sve koji poseduju zeleni sertifikat. U novonastaloj situaciji,to je sada potpuno neizvesno. U ovom momentu, osim interesovanja putnika, nije bilo nekih značajnih uplata za zimovanje u Austriji", rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić za B92.net.

Predstavnici nekoliko srpskih turističkih agencija su nam potvrdili da je interesovanja putnika za ovu zimsku destinaciju postojalo, ali da uplata i nije bilo mnogo, budući da su naši građani i predosećali da je zbog epidemiološke situacije upitno da li će se sezona odvijati po planu.

Isto tako, neke agencije nisu ni objavile svoju ponudu za zimsku sezonu u Austriji upravo zbog neizvesnosti šta će se u budućnosti odvijati.

Foto: Shutterstock/Olha Sydorenko
Foto: Shutterstock/Olha Sydorenko

Prodaja aranžmana obustavljena

Kako kažu iz Sabra travela, zasada nisu imali nijednu uplatu za zimovanje u Austriji, a zbog neizvesnosti realizacije putovanja su obustavili prodaju aranžmana do daljnjeg.

Iz Viva travela su nam rekli da postoje uplate za odmor u austrijskim skijalištima, da će pratiti situaciju i ukoliko se granice ne otvore do planiranog polaska, agencija će vratiti novac putnicima.

"Naše agencije će se prilagođavati aktuelnoj situaciji u smislu mogućnosti putovanja i protokola koji to prate. Dakle, u ovom momentu se neće primate uplate ze destinacije koje su zatvorene. Ponuda će se formirati upravo na tim saznanjima i biće okrenuta ka destinacijama u koje naši građani mogu da putuju pod unapred poznatim pravilima", kaže Seničić.

Agencije imaju rok od 15 dana za povrat novca; moguće i odlaganje aranžmana

Iz Barcino tursa su nam rekli da su sve zakazane aranžmane otkazali i da će putnicima vratiti novac.

"Sve aranžmane koje smo imali ka ovoj zemlji u narednih 20 dana smo otkazali i vratićemo novac putnicima. Svakako pratimo situaciju i videćemo da li će lokdaun potrajati nakon 12. decembra. Nažalost, putnici ne žele da putuju dok se situacija ne smiri i bude sigurna", rekla je Maja Mladenović za B92.net.

"U ovakvim okolnostima, ukoliko je došlo do uplate aranžmana, agencije imaju rok od 15 dana da izvrše povraćaj novca, jer se radi o okolnostima tzv. više sile i pravilima koje je uredila zemlja boravka. Putnici uvek mogu u dogovoru sa agencijom da svoje putovanje pomere ili odlože za neki drugi period, za šta je potrebna saglasnost i agencije i putnika", dodao je Seničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 336 idi na stranu