Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Počinje skijanje na još jednoj srpskoj lepotici: Ski-pas 1.300 dinara

Podeli

Konačno počinje ski-sezona na Zlataru, ali će i ove zime raditi samo ski-lift "sidro" u gornjem delu staze. Danas, prvog dana, skijanje je besplatno za sve, dok je od sutra cena dnevnog ski-pasa za odrasle 1.300, a za decu 1.000 dinara.

Skijalište "Zlatar" radiće svakog dana, u vremenu od 10 do 16 časova.

"Vremenski uslovi nam idu na ruku, pa je na stazi oko pola metra utabanog veštačkog i prirodnog snega, i skijalište je potpuno spremno za sezonu. Nažalost, cena ski-pasa je za stotinak dinara veća nego prošle zime. Poskupela je struja, pa smo kao veliki potrošač bili prinuđeni da i mi podignemo cene. Nažalost, nije bilo dogovora sa opštinom, pa će ski-pas morati da plaćaju i deca iz Nove Varoši, što prošle godine nije bio slučaj", kaže Vojko Purić, vlasnik preduzeća "Složna braća", koje je zakupac skijališta.

Počela ski-sezona na Torniku: Otvorena plava staza FOTO/VIDEO

Prema njegovima rečima, ni ove zime neće raditi žičara četvrosed, koja polazi skoro iz samog centra grada.

"Zemljište u donjem delu staze iznad magistrale za more u vlasništu je privatnika koji traže nakadu za njeno korišćenje. Na Opštini je da se kao vlasnik skijališta dogovori kako bi se rešio ovaj problem", kaže Purić.

Savršena skijališta – čak i za one koji ne skijaju FOTO

Kako bi se poštovale epidemiološke mere zbog pandemije koronavirusa, svi će tokom boravka na stazi morati da nose zaštitnu masku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 336 idi na stranu