Foto: Shutterstock/GELEFIN
Foto: Shutterstock/GELEFIN

Banja sa 22 lekovita bazena na dva sata od Beograda: Smeštaj za dvoje košta samo 50 evra

Podeli

Vikend je idealno vreme da sebi posvetite pažnju i otputujete u neku banju gde ćete uživati u spa centrima i odmoriti od svakodnevnih obaveza.

Destinacija koja je u poslednje vreme postala jako popularna kod srpskih turista jeste Morahalom banja u Mađarskoj, do koje vam iz Beograda treba malo više od dva sata.

Nedaleko od Segedina, ovo mesto nudi vam luksuz po ceni od oko 50 evra, koliko je potrebno izdvojiti za smeštaj za dve osobe.

Ova banja ima 22 bazena ukupne površine oko 2.200 kvadratnih metara. Tokom proleća, leta i jeseni otvoreni su svi bazeni, dok su tokom zime obično otvorena 6 zatvorena i 2 otvorena bazena.

Izvori lekovite vode ovde su Arpad, Sveti Laslo i Matija Korvin. Lekovite vode Eržebet i Arpad se zvanično preporučuju za lečenje oboljenja kičme, reume mišića i ginekoloških problema.

Još neke indikacije su: rehabilitacija i lečenje bolesti centralnog nervnog sistema i paralize, neuralgije, neuritis, zatim hronične bolesti kože, urološke bolesti, gastritis i druga oboljenja.

Ne preporučuje se za teške srčane bolesnike, kao i one sa tumorom, teškim oboljenjima centralnog nervnog sistema ili akutnim upalama u organizmu. Trudnoća je takođe kontraindikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu