Foto: Shutterstock/CrispyPork
Foto: Shutterstock/CrispyPork

Put oko sveta vozom za 21 dan: Pogledajte kolika je cena karte FOTO

Podeli

Svako ko voli avanture mogao bi da bude zainteresovan za najdužu izračunatu rutu na svetu koju može da pređe voz, i to za 21 dan putovanja. Ovaj put počinje u Portugalu, prolazi kroz celu Evropu i ide u Aziju sve do Singapura.

Iako bi putovanje avionom od Portugala do Singapura svakako bilo brže, vredi napomenuti da ova hipotetički izvodljiva ruta od čak 18.755 kilometara prolazi kroz čak 13 zemalja i svakako predstavlja neponovljivo iskustvo za sve koji se odvaže na to putovanje.

Ova najduža železnička ruta na svetu postala je izvodljiva nakon što je Kina pokrenula svoju železnicu vrednu šest milijardi dolara koja ide od Botena do Vijentjana u Laosu.

Naime, ova ruta počinje u gradu Lagosu na samom jugu Portugala. Potom se ide vozom preko Španije do Pariza, pa do istočne Evrope, Belorusije, pa preko Moskve u Rusiju. Nakon toga, ruta nastavlja preko Rusije čuvenom Transsibirskom železnicom, kojoj je potrebno šest dana da stigne do Pekinga u Kini, a prolazi i kroz Mongoliju. Potom se ide do Laosa, zatim do Bangkoka na Tajlandu, do Malezije i na kraju do Singapura.

Cena ovog neverovatnog putovanja bila bi oko 1.200 evra, što nije mnogo više od cene avionske karte od Evrope do Singapura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu