Foto: Shutterstock/Jay Yuan
Foto: Shutterstock/Jay Yuan

U ovom gradu je popularna turistička atrakcija lov na veštice

Podeli

Ukoliko želite da doživite nešto drugačije, da upoznate mala mesta sa bogatom istorijom i impresivnim krajolikom, onda je region Islanda, Strandir, kao stvoren za vas.

Interesantno je navesti da je u ovom udaljenom delu Islanda u 17. veku pogubljeno više od dvadeset osoba zbog bavljenja magijom

Holmavik je malo ribarsko mesto koje se ugnezdilo uz veliki fjord Steingrímsfjördur. To je najveći grad u regionu i savršeno mesto za predah i planiranje avantura u Strandiru. Pored toga, to je i savršena baza za jednodnevne izlete.

Holmavik je udaljen je od Rejkjavika oko tri sata vožnje kolima. Grad turistima nudi mnoge sadržaje, od brojnih kampova, veselog naroda do najukusnijih restorana. Treba navesti da okolne planine pružaju beskrajne mogućnosti za planinarenje, aktivan odmor i uživanje u netaknutoj prirodi.

Turistima se posebno preporučuje jedan od najposećenijih muzeja u tom delu zemlje. Galdrasafnið, ili muzej islandskog čarobnjaštva i veštičarenja. To je mesto na kom možete videti zombije kako izlaze iz grobova, kao i ostale stvari u vezi sa vešticama i čarobnjacima.

Izložba islandskog čarobnjaštva i veštičarenja kombinuje zanimljive istorijske činjenice o sumornim događajima sa lokalnim folklorom. Na dva sprata prostire se više od dvadeset različitih predmeta i replika koji posetioce vode u jedan od najmračnijih delova islandske istorije, srednjovekovni lov na veštice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu