Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV/Shutterstock
Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV/Shutterstock

Zašto posada aviona sedi na dlanovima tokom poletanja? VIDEO

Podeli

Pripremite se za šokantnu istinu.

 

Poletanje u oblake ponekad može dovesti do problema. Ali kada su nevolje u toku, zauzimanje ove pozicije dobro dođe stjuardesama.
 
Položaj oslonac
 
"Da li ste se ikada zapitali zašto članovi kabinskog osoblja sede na rukama tokom poletanja i sletanja?", pitala je Heni Lim, stjuardesa avio-kompanije Cebu Pacific na Filipinima u video-snimku na Tiktoku.

 

"Ovo se zove pozicija – oslonac", objasnila je, prenosi Njujork post.

 

U video-snimku koji ima više od 30.000 pregleda, 29-godišnja Heni Lim je otkrila tajne fascinantnih bezbednosnih procedura koje ona i njene kolege prate kako bi smanjile rizik od telesnih povreda u hitnim slučajevima.
 
"Ovaj položaj podrazumeva zategnuti pojas, uspravan položaj, sedenje na rukama, sa dlanovima okrenutim nagore, uvučenim palčevima i opuštenim rukama, i postavljanje stopala ravno na pod", objasnila je Heni Lim.

 

Vanredne situacije
 
Cilj je da se telo zadrži u ukočenom položaju kako ne bi došlo do povreda pri neplaniranom hitnom slučaju.

 

Heni Lim i njen saradnik su demonstrirali takvo držanje, privezujući se za sedišta, podvlačeći ruke ispod tela.

 

 

 

@_hennylim_ Why do cabin crew sit on their hands while in their jumpseats? Check this video out to know! Special guest for today’s video: Clare demecillo Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” Follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #bracingposition #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic - Tollan Kim

 

"Ovo ograničava kretanje tela, pa je manja šansa za povredu ako postoji problem", objasnila je ona i dodala da kabinsko osoblje ne samo da sedi skrštenih ruku za slučaj da se pojave poteškoće u vazduhu.

 

"Prolazimo i tihu proveru koja nas priprema za hitan slučaj prilikom svakog poletanja i sletanja",  rekla je Heni Lim.

 

Ovo uključuje svest o tome gde se nalazi oprema za hitne slučajeve, proveru vrata, slušanje komandi i beleženje bilo kakvih vizuelnih znakova van aviona.

 

I dok su korisnici Tiktoka ostali zapanjeni otkrićem, neki su saosećali sa kabinskim osobljem zbog stresa i stalnog pripremanja za nesreću, piše Večernji.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu