Foto: Shutterstock/Alex Couto
Foto: Shutterstock/Alex Couto

Zbog kupanja u ovoj reci, turisti mogu da završe u zatvoru i na godinu dana

Podeli

Čuli smo za plivanje sa ajkulama i delfinima, ali ako ste žudeli za nečim drugačijim, postoji atrakcija koja se zove Kristalna reka, koja se nalazi na Floridi.

Izvori tople vode

Tamo je moguće plivati sa lamantinima, za koje je malo ko čuo. Kada temperatura vode padne, krda morskih krava kreću ovamo u potrazi za toplom vodom. Čitav kraj je pun toplih izvora, pa im je ovo kao odlazak u banju. Tada Kristalna reka postaje mesto gde čak i turisti mogu da se pridruže brčkanju i ronjenju u vodi uz neobično društvo.

Kristalna reka

Zato Kristalnu Reku nazivaju i svetskom prestonicom morskih krava (zvuči čudno, ali zaista jeste). Ovaj eko-turizam pozitivno se odrazio i na neke druge zemlje u kojima su se do nedavno lovili i ubijali lamanti radi hrane. Samo ako uznemiravate ove slatke životinje ovde, dobili biste kaznu od 100.000 dolara ili čak godinu dana zatvora

. Voda je mirna, okružena je puno zelenila i mir i tišina, tako da ovo nije adrenalinski doživljaj, već događaj koji će vas naterati da se odmorite i opustite. Lamantini su pitomi i mirni, i slatko je gledati ih kako samo lebde ispod površine vode.

Pozdrav kupačima

I oni rado dolaze da pozdrave kupače – mada to moraju da im prvo puste i da im ne remete mir. Možda izgledaju slatko, ali su po prirodi divlje životinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu