Foto: Igor Tichonow/Shutterstock
Foto: Igor Tichonow/Shutterstock

Ova egzotična zemlja očekuje ogroman porast broja srpskih turista

Podeli

Nakon četvorogodišnje pauze, Indonezija je ponovo zauzela svoje mesto na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, označavajući novi talas interesovanja za jačanje turističkih veza sa Srbijom.

U razgovoru sa predstavnikom Ambasade Indonezije u Srbiji, istaknuto je nekoliko ključnih tačaka koje obećavaju osveženje i proširenje turističke saradnje između dve zemlje.

"Prošle godine, potpisivanje Ugovora o prijateljstvu i saradnji sa ASEAN-om bio je ključni korak ka intenziviranju odnosa Srbije i Indonezije, posebno u oblasti turizma", rekao je predstavnik Ambasade Indonezije za B92.net.

Ovaj ugovor nije samo simboličan gest, već temelj za konkretne inicijative i projekte koji će olakšati putovanja i razmenu iskustava između dve zemlje.

Indonezija, poznata po svojim prelepim plažama i kulturnom bogatstvu, očekuje da će ove godine doživeti veliki porast broja srpskih turista, te predviđa rast od čak 30%.

"Interesovanje Srba za Indoneziju raste, a mi smo spremni da dočekamo veći broj posetilaca, nudeći im iskustva koja će pamtiti čitav život", dodao je.

Pročitajte još:

Ova zemlja je hit za letovanje 2024. godine: Jeftinija od Grčke i Turske, nedaleko od Srbije

Ova zemlja je apsolutni hit Međunarodnog sajma turizma

Letovanja poskupela: Srbi posebno traže dve destinacije, a nijedna nije Grčka FOTO

Osim tradicionalno popularnog Balija, Indonezija sada radi na promociji mnogih svojih sela i gradova, težeći da pokaže raznolikost i bogatstvo svoje kulture i prirode koje se proteže dalje od poznatih turističkih mesta.

Posebna pažnja se posvećuje glavnom gradu Džakarti, koji nudi jedinstven spoj modernog urbanog života i tradicionalnih indonežanskih kulturnih elemenata.

"Naš cilj je da pokažemo da Indonezija nije samo Bali. Imamo toliko toga da ponudimo – od fascinantnih pejzaža, preko bogate istorije, do nezaboravnih gastronomskih doživljaja. Radimo na tome da predstavimo naše sela i gradove kao nove turističke dragulje koje vredi istražiti", objasnio je predstavnik Ambasade Indonezije za B92.net.

Vraćanje Indonezije na Međunarodni sajam turizma u Beogradu ne samo da simbolizuje obnovljeno interesovanje za saradnju dve zemlje već i pruža priliku Srbima da otkriju neistražene lepote Indonezije. Sa novim linijama saradnje koje su se otvorile s potpisivanjem Ugovora, budućnost turističkih odnosa između Srbije i Indonezije izgleda svetlo, obećava bogatija iskustva i dublje razumevanje raznolikih kultura koje obe zemlje nude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu