Foto: Shutterstock/gonetothemoon
Foto: Shutterstock/gonetothemoon

"Ovo je najbizarnija zemlja u kojoj sam bio" VIDEO

Podeli

Džordan Egbert, bloger i američki pustolov, na svojim društvenim mrežama sa pratiocima deli iskustva sa svojih putovanja. U jednom od poslednjih videa otkrio je koja je najbizarnija zemlja koju je posetio.

U videu snimku koji je postao viralan govorio je o Turkmenistanu i naveo je zbog čega je to najčudnija zemlja na svetu, po njegovom mišljenju.

"Zemlja u čijem glavnom gradu svaka zgrada i automobil moraju da budu bele boje, skoro da nema interneta i sve internet stranice i aplikacije su zabranjene", rekao je Egbert.

Istakao je da je najčudnije to što je glavni grad ispunjen ogromnim raskošnim i istovremeno jezivim spomenicima oko kojih nema nikoga.

"Dobro došli u Turkmenistan. Ukrcao sam se na let iz Istanbula i obično ima jedan međunarodni let za Ašgabat. Prva stvar koju sam primetio nakon što sam sleteo je da je čak i aerodrom sagrađen od belog mermera i zlata, što deluje kičasto, ali je prelepo", ispričao je u videu.

Pokazao je kako izgleda delić aerodroma i hotel sa tri zvezdice u kojem je odseo, a gde noćenje košta 70 dolara, iako izgleda kao "kraljevska palata".

"Luksuzne zgrade bez ljudi", tako je opisao ono što je video u Turkmenistanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu