Foto: Shutterstock/Dreamer4787
Foto: Shutterstock/Dreamer4787

Evropske zemlje u kojima je najsigurnije šetati noću

Podeli

Kada se planira putovanje, često se istražuje da li je zemlja opasna i kakve su šanse da nas neko napadne ili opljačka na ulici.

Na kraju krajeva, uvek želimo da se osećamo bezbedno i zaštićeno. Iako je Evropa prilično bezbedna, posebno u poređenju sa Sjedinjenim Američkim Državama ili nekim drugim zemljama, i ovde još uvek postoje opasnosti. Ali nisu sve zemlje opasne, odnosno u nekima je mogućnost da vam se nešto desi kada, na primer, šetate noću, apsolutno minimalna.

Adventurely.com je objavio tekst pod naslovom "Koliko se ljudi osećaju bezbedno da šetaju sami noću u Evropi“ i listu zemalja koje se smatraju najbezbednijim u Evropi za noćnu šetnju.

Na prvom mestu je nama susedna Hrvatska, koja je ponela titulu jedne od najbezbednijih zemalja u Evropi. Na drugom mestu je Slovenija, treći je Island, četvrta Gruzija, a peta Švajcarska.

Pročitajte još:

Stjuardesa otkrila zašto je najbolje rezervisati let u pet sati ujutru

Ovo su najjeftiniji gradovi Evrope za rad na daljinu: Na listi i jedan iz Srbije

Ovo su najsnežniji gradovi Evrope

Što se tiče onih koji su manje bezbedni, to su Švedska, Velika Britanija, Belgija, Belorusija, a Francuska je proglašena za najopasniju zemlju za noćnu šetnju, koja je zbog toga na poslednjem mestu.

Kako piše Adventurely, Hrvatska ima upozorenje o putovanju prvog nivoa, što je najsigurniji nivo od američkog Stejt departmenta. Ona je na 15. mestu u globalnom indeksu mira od 163 procenjene zemlje

Sprovedeno istraživanje zasnovano je na subjektivnoj percepciji bezbednosti među pojedincima kada sami šetaju ulicama noću u različitim zemljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu