Ilustracija, Foto: Valentin Valkov/Shutterstock
Ilustracija, Foto: Valentin Valkov/Shutterstock

Filipovići rasprodali sve i otišli da plove: U Bermudskom trouglu preživeli dramu VIDEO

Podeli

Bračni par Filipović napravio je jedrilicu i sa njom se uputio u avanturu, preko Atlantika, 6 mora do Boke. Plovili su tri i po meseca, savladali oluje, uragane, sudarali se sa kitovima.

Da li su se u bilo kom trenutku pokajali? Šta im je bilo najzabavnije u ovoj avanturi? O svojoj avanturi su za emisiju Jutro govorili upravo Peđa i Ela Filipović.

"Najstrašnije je bilo ostaviti prijatelje, ostaviti sve, ideju svog života, neki američki san, jer smo mi otišli za Ameriku da stvorimo sve... Posle toga, sve je bilo strašno, svaki dan je bilo nešto strašno", kaže Peđa.

Čija je zapravo ideja bila da otputuju i da se tri i po meseca nađu na otvorenom moru?

Kako Peđa kaže, ideja je bila njegova. Ovaj bračni par je zapravo imao ideju da tek u penziji krene u obilazak gradova, država, kontinenata. Međutim, sve navedeno realizovano je dosta ranije.

"Mi smo imali ideju da to jednog dana ostvarimo... Kod nas se desila situacija da nam se život promenio zdravstveno, i to je bio znak da je vreme da se oslobodimo strahova, Od tih istih strahova želja je bila veća. Ovo je zapravo bila Peđina životna želja. Naime, prvo se on razboleo, dobio je rak, a onda sam se posle dve godine ja razbolela. Tada smo rešili da se posvetimo našim željama", kaže Ela Filipović.

"Mi smo živeli sa tom idejom, porodično smo pravili taj brod, i spremali se da jednog dana krenemo. Ja sam na kraju presekla, rekla sam da sve rasprodamo i da krenemo", dodaje ona.

Ono što je bitno da se naglasi jeste da su i Peđa i Ela pobedili u borbi protiv opake bolesti.

Ovaj par se u Americi i bavio proizvodnjom brodova, te im je bilo malo lakše kada su rešili da sami naprave isti.

"Svi materijali koji su na jahtama, mi proizvodimo to. Nama su jedrilice specijalnost. a jedrilicom smo i plovili. Mi smo tu jedrilicu uzeli kao projekat, ali kako se desilo sve što se desilo, mi smo presekli i rešili smo da krenemo", kaže Peđa.

"Dešavalo se da nas tokom dana i noći sačekaju tri oluje, umori to čoveka, naljuti… Na Svetog Iliju prešli smo Atlantik a sa njim i sa svim bogovima sam se tada svađao, ali svaki put bih se posle Perunu – Svetom Iliji silno izvinjavao jer imamo poseban odnos, on čuva mene, ja čuvam njega", kaže Peđa.

Posebnu avanturu, malo i zastrašujuću, Filipovići su imali kada su stigli do Bermudskog trougla, kada im je kit podigao čamac.

Šta su sve doživeli Ela i Peđa detaljnije možete čuti u video-snimku ispod:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu