"Vodeni" zid od 14 metara oduševljava putnike na najboljem aerodromu na svetu VIDEO

Podeli

Aerodrom Čangi u Singapuru i ove godine je proglašen za najbolji međunarodni aerodrom na svetu na prestižnom takmičenju SkyTrack, a jedan novitet posebno privlači pažnju.

Ovo ne iznenađuje sve one koji su imali priliku da istraže ovo gigantsko avio čvorište u jugoistočnoj Aziji, koje se prostire na površini od oko 13 kvadratnih kilometara.

Kapaciteti su im nedavno prošireni – tačnije proširen je i osvežen prostor Terminala 2, tako da možete videti prelepu baštu sa 20.000 biljaka, pojesti neki lokalni specijalitet u restoranu sa panoramskim pogledom na aerodrom i upoznajte i robota konobara koji putnicima služi besplatne koktele.

Najzanimljivija novina je svakako 14 metara visok digitalni zid pod nazivom Wonderfall, koji se nalazi u blizini terminala za odlazak putnika, i ostavlja sve bez teksta kada ga vide.

To je zapravo džinovski zakrivljeni LED ekran širine 17 metara koji prikazuje neprekidan tok vode u pratnji originalne kompozicije pijaniste Jean-Michela Blaisa.

Zapanjujući prizor koji kombinuje prirodu i modernu tehnologiju je dizajniran da umiri čula putnika dok čekaju svoj let.

Ako malo bolje pogledate u nabujalu vodu, videćete dugačku i poneku ribu, kao i pticu koja leti iznad vodopada. Svakih pola sata počinje posebna četvorominutna emisija koja će izazvati sva čula.

Kako izgleda Wonderfall na najboljem aerodromu na svetu, pogledajte u video snimku aerodroma Čangi ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu