Foto: Shutterstock/DaLiu
Foto: Shutterstock/DaLiu

Nebeska pozicija i idilična okolina: Najuzbudljivija plaža Evrope, i za leto i za zimu

Podeli

Ako želite da se odmorite od dosadnog gradskog života, Azenhas do Mar je prava destinacija za vas.

Smešten između okeana i stena, ovaj mali grad ima pravu nebesku poziciju, ali ta privilegovana pozicija nije jedino što ga čini čarobnim.

Azenhas do Mar je naselje koje se nalazi na litici nedaleko od Lisabona, u blizini Sintre, i to je možda i najcenjenija i najuzbudljivija plaža Evrope. Njega od ostalih gradića Evrope i sveta izdvajaju neverovatne plaže sa belim kućama koje iz pozadine diskretno ulepšavaju pejzaž. Posebno su atraktivni bazeni napravljeni u liticama i stenama, po čemu je i najpoznatije.

Zbog neverovatnog pogleda koje nudi, ova destinacija je podjednako popularno turističko odredište i zimi i leti, pruža jedinstvenu priliku da se divite velikom Atlantskom okeanu koji je ovde izuzetno fotogeničan.

Azenhas do Mar je mali primorski gradić koji se nalazi u Sintri, a od Lisabona je samo 30 kilometara, pa se do njega relativno brzo i lako stiže. Osim već organizovanih turističkih tura, iz Lisabona možete u sopstvenoj režiji doći vozom ili autobusom. Od stanica u Sitri neće vam trebati više od 10 minuta peške do ovog malog raja.

Cene smeštaja su vrlo popularne. Noćenje po osobi je oko 20 evra, dok apartmani za porodice mogu koštati i do 140 evra po noći. Većina turista ističe jedu stvar. Kažu da je večera u restoranu u ovom gradu, dok sunce polako zalazi, idealan i u stvari jedini pravi način da se završi dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu