Foto: Shutterstock/Ilija Ascic
Foto: Shutterstock/Ilija Ascic

Poznati svetski magazin odabrao najbolju destinaciju za odmor: Ovu zemlju Srbi obožavaju VIDEO

Podeli

Britanski dnevni list je u svojoj reportaži izdvojio sve turističke bisere u našem regionu među kojim se nalazi i Slovenija.

Gardijan sa posebnom pažnjom piše kako zemlje u ovom delu Evrope nude sadržajan i kvalitetan odmor. One imaju spektakularne krajolike, divlja mesta za kupanje, drevne gradove i pristupačne cene.

U svojoj reportaži Gardijan je još jednom potvrdio kako je Slovenija zaista najbolji izbor za odmor. Slovenija je opisana kao zemlja sa najlepšim prirodnim lepotama, ali i sa šarmantnim glavnim gradom poznatim po očuvanoj baroknoj arhitekturi.

Ljubljana je kompaktna prestonica, izgrađena oko reke Ljubljanice, sa divnom arhitekturom koja okružuje reku. Osim toga, tu je i Ljubljanski grad, dvorac na vrhu brda, a tu su i brojne umetničke galerije, pozorišta i muzeji.

Od ostalih sadržaja, Gardijan izdvaja i Piran, za koji kaže da je najlepši grad na Jadranskoj obali. U njemu preovladava italijanska arhitektura koja odražava vekove mletačke vladavine.

Na severozapadu zemlje glavne znamenitosti su spektakularno Bledsko i Bohinjsko jezero u Julijskim Alpima. S druge strane planina, tu je i dolina Soče koja nudi planinarenje, rafting i kajak leti, a zimi skijanje i snoubording.

Idući prema jugu, nezaobilazni sadržaju uključuju Postojnsku i Škocjansku jamu i Predjamski dvorac, izgrađen u ulazu u pećinu. Istočna Slovenija je vinski deo zemlje, tu je živahni Maribor, grad sa najstarijom vinovom lozom na svetu. Osim toga, tu je i Ptuj, jedan od najstarijih gradova u Sloveniji, odlično mesto za jednodnevni izlet.

Gardijan takođe pored Slovenije, ističe lepote Bosne i Hrecegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu