Foto:Shutterstock/Master1305
Foto:Shutterstock/Master1305

Amerikanci su ljubomorni na Evropljane zbog ovih stvari: "Živite u luksuzu"

Podeli

Sveže ispečen hleb po pristupačnim cenama koji se može nabaviti blizu kuće, a nije pun konzervansa jedna je od stvari koje Evropljani uzimaju zdravo za gotovo, a u Americi je luksuz.

Istraživanje otkriva koje stvari su kod nas u Evropi mnogo bolje nego u Americi. Kako bi saznali šta Amerikance frustrira i izaziva ljubomoru kada dođu na stari kontinent, popularni internet portal pročešljao je forume i društvene mreže.

Hrana

Kupovina namirnica, blizina prodavnica i njihov kvalitet posebno su poglavlje u priči o stvarima na kojima Evropljani uzimaju zdravo za gotovo, a Amerikanci zavide.

"U Americi je luksuz hrana koja nema tonu veštačkih aditiva i neprehrambenih sastojaka koji izazivaju bolesti", rekao je jedan član foruma.

Saobraćaj

Mnogi komentatori iz Amerike potvrdili su da je zapad gori.

"Mogućnost putovanja u druge zemlje bez mnogo novca je veliki plus. Od Pariza, Francuske i Poljske (Varšave) je isto koliko i od jedne do druge strane Teksasa", stoji u jednom komentaru koji ističe da je skup prevoz je velika prepreka - i dodaje da Evropljani to ne razumeju kada se rugaju i govore Amerikancima da bi trebalo više da putuju.

Zdravstveni sistem

Većina kritika u Americi ide na zdravstvenu zaštitu i porodiljsko odsustvo.

"Znam osobu koja radi 50+ sati nedeljno, zarađuje tek toliko da izdržava dete, a ne može da priušti lečenje od hepatitisa C jer lečenje košta više od plate koju dobije za 18 meseci rada", komentarisao je jedan Amerikanac na Redditu.

Cene u prodavnicama

"Cene su različite u Americi. U evropskim prodavnicama, cena koju vidite na etiketi je cena koju plaćate na kasi. U Americi morate da dodate porez na tu cenu. Kupovina je mnogo lakša u Evropi, posebno kada nemate puno novca. Osim toga, "skriveni" troškovi u Americi često iznenađuju Evropljane zbog drugačijeg sistema napojnice", prokomentarisao je član foruma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu