Foto:Shutterstock/Andrew Mayovskyy
Foto:Shutterstock/Andrew Mayovskyy

Prvi put snimljena prelepa skrivena jezera Islanda na koja nije kročila ljudska noga VIDEO

Podeli

Dronom ih je snimio fotograf iz Bukurešta Aurel Manea.

Prvi put su određena jezera na Islandu, do sada neviđena, fotografisana dronom, a radi se o površinama na koja ljudska noga još nije kročila. Radi se o grupi jezera prelepih plavo-zelenih nijansi, koje je dronom snimio fotograf iz Bukurešta Aurel Manea.

Lepota ovih jezera najbolje se vidi upravo iz visine, zbog čega je Manea i odlučio da ih snimi upravo dronom, a snimci su čarobni i više nego neobični.

"Jezera se nalaze na vrlo nepristupačnom području Islanda i nisam mogao da dođem do njih direktno jer je na kraju bila reka dubine dva metra koju je trebalo da pređem. Na sreću, nakon šest kilometara duge šetnje našao sam put i prišao jezerima na razdaljinu od 200 metara, što je bilo dovoljno blizu da pošaljem dron. Rezultat je, kao što i sami vidite, prilično impresivan", napisao je Aurel u opisu svog video-snimka uz napomenu da neće otkrivati lokaciju jer želi da ohrabri druge ljude da istraže svet, jer ima mnogo toga da se otkrije.

Takođe je zamolio da ovo mesto i druga poput ovog ostanu pošteđena najezde turista, jer većina turističkih atrakcija veoma brzo izgubi status netaknute prirode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu