Foto: asiandelight/Shutterstock
Foto: asiandelight/Shutterstock

Čuvajte svoje torbe: Ovih šest zemalja su u samom vrhu po broju džeparoša

Podeli

Prilikom putovanja u evropske zemlje, verovatno ćete dan provesti u gužvi, obilazeći istorijske i kulturne znamenitosti, a evo u kojim gradovima bi trebalo da pripazite na džeparoše.

Na hiljade ljudi svake godine se suoči sa pravom noćnom morom kada im nestanu dragocenosti na putovanjima, a prvo bi trebalo da budu više obazrivi kada je poseta popularnim atrakcijama u pitanju.

U kojim evropskim gradovima ima najviše džeparoša?

Stručnjaci za poređenje putnog osiguranja na Kuotezone.co.uk objavili su izveštaj u kojem se evropske zemlje rangiraju po riziku od džeparoša.

Kompanija je koristila recenzije putnika da bi izračunala koliko su puta spominjani džeparoši kada je reč o pet najboljih turističkih atrakcija svake zemlje.

Zemlja sa najviše džeparoša – Italija

Destinacija u kojoj postoji najveća verovatnoća da ćete biti okruženi džeparošima je Italija, prema Kuotezonovom evropskom indeksu koji prikazuje prisustvo džeparoša.

Posetioci Koloseuma, Fontane di Trevi i Panteona u Rimu, Duomo di Milano u Milanu i Galerije Ufici u Firenci pominju da su im stvari ukradene u ukupno 1.906 onlajn-recenzija o putovanjima iz 2022. godine.

Prema ovim podacima, 463 čoveka su opljačkana na svakih milion posetilaca najvećih turističkih atrakcija Italije.

Druga po redu je Francuska, u kojoj su 283 stanovnika opljačkana na svakih milion posetilaca. Svih pet atrakcija nalaze se u glavnom gradu Francuske, Parizu.

Španija na neočekivanom šestom mesti

Holandija je zauzela treće mesto u ovom istraživanju o džeparošima, dok je Španija tek šesta na listi, uprkos dugogodišnjoj lošoj reputaciji španskih turističkih atrakcija po broju krađa na dnevnom nivou.

Recenzije o Španiji su imale pet puta manje pominjanja krađa nego u Italiji.

Zemlje sa najmanje prijava o džeparošima bile su Republika Irska sa 30 pominjanja o krađama na milion posetilaca i Poljska sa 18.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu