Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Najbolja mesta za jesenja putovanja: Jedno nam je u komšiluku FOTO

Podeli

Leto se polako bliži kraju, što mnogima daje povod za razmišljanje o jesenjem putovanju. A ako još uvek niste odlučili kuda biste išli, evo predloga.

Naime, poznati magazin Travel and Destinations napravio je listu 15 najboljih evropskih destinacija koje su idealne tokom nadolazećeg godišnjeg doba. A prva na listi je u našem komšiluku!

"Postoje brojne prednosti putovanja Evropom na jesen. Prvo, gužve su mnogo manje, pa atrakcije koje vas zanimaju možete mnogo bolje da istražite. Osim toga, temperature su niže i prijatnije za aktivnosti na otvorenom i razgledanje."

Magazin je na prvo mesto najboljih jesenjih destinacija za putovanje uvrstio Plitvička jezera.

"Nacionalni park Plitvička jezera je predivan park koji se nalazi u severnoj Hrvatskoj, u blizini Zagreba. To je najstariji i prvi nacionalni park u zemlji i nalazi se na Uneskovoj listi svetske baštine od 1979. godine. Ono što ovo mesto čini tako posebnim je 16 jezera u parku od 300 kvadratnih kilometara i neverovatne boje", navodi Travel and Destinations.

Osim Plitvičkih jezera, navode da u narednim mesecima vredi posetiti i Bled u Sloveniji, a evo koje destinacije su sve nabrojali:

- Santorini

- Prag (Češka)

- Nacionalni park Boemijan Svicerland (Češka)

- Beč (Austrija)

- Dvorac Nojšvanštajn (Nemačka)

- Budimpešta (Mađarska)

- Island

- Halštat (Austrija)

- Marakeš (Maroko)

- Rim (Italija)

- Škotske visoravni (Škotska)

- Pariz (Francuska)

- Malta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu