Foto: RINA
Foto: RINA

Ovde je leto počelo uprkos kiši i oblacima: Avanturisti su već su spremili svoje čamce FOTO

Podeli

Iako vremenska prognoza nije nimalo letnja, do najtoplijeg godišnjeg doba sitno se odbrojava. Regatom na jednoj od najlepših evropskih reka duže od dve decenije označava se početak letnje sezone, a ova neverovatna avantura i vožnja čamcima duga je oko 130 kilometara i traje tri dana.

"Limska regata, dvadesetčetvrta po redu, biće održana od 2. do 4. juna. Rafteri će startovati iz Plava, i putanjom dugom više od 130 kilometara završiti na plaži Petrovac kod Prijepolja. Prvog dana regate, biće aktuelna deonica od Plava do Andrijevice. Drugi dan rezervisan je za trasu od Berana do Bijelog Polja, a poslednjeg, trećeg dana, učesnici će preći put od Kumanice do plaže Petrovac kod Prijepolja" kaže v.d. TO Prijepolje Petar Vasiljević.

Regata je regionalnog karaktera, jer učesnici, njih 80, stižu iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Nema dileme da reka Lim prestavlja izuzetnu lepotu i prirodni atribut koji će lokalna Turistička organizacija nastojati da maksimalno valorizuje u narednom periodu, zajedno sa rafting klubovima i drugim zainteresovanim organizacijama.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Cilj nam je da maksimalno obogatimo našu ponudu, kako bi svi posetioci i ljubitelji rekreacije na vodi imali što kompletniji i ispunjeniji doživljaj" dodaje Vasiljević.

Loši vremenski uslovi, tokom minulih nekoliko dana nisu išli na ruku fafterima, pa je zbog kiše koja je padala duž cele trase vodostaj Lima izuzetno visok za ovo doba godine.

Limsku regatu zajednički organizuju turističke organizacije Plava, Andrijevice, Berana, Bjelog Polja i Prijepolja, uz saradnju sa rafting klubovima. Lim i njegovi bukovi očarali su ljubitelje ekstremnih sportova, pa je ova manifestacija prerasla u tradicionalnu i traje skoro četvrt veka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu