Foto: Shutterstock/LIBIN THOMAS OLAPRATH
Foto: Shutterstock/LIBIN THOMAS OLAPRATH

Objavljena lista najlepših plaža na svetu: Jedna od njih se nalazi u našem komšiluku FOTO

Podeli

Objavljena je lista 50 najlepših plaža na svetu, a osmišljena je uzimajući u obzir prirodne lepote, prostor, popularnost, aktivnosti na plaži, čistoću i mirnoću mora.

Laki Bej (Lucky Bay) u Australiji zauzela je prvo mesto, zahvaljujući svom čistom pesku, tirkiznoj vodi i populaciji kengura.

Na listi su i plaže na Filipinima, Islandu, Italiji, Kaliforniji, ali i u susednoj Hrvatskoj.

Anse Source D'Argent
, na Sejšelima je na drugom mestu.

"Verujte nam, oduzima dah, sa granitnim stenama duž obale i ružičastim peskom koji je savršen kontrast kristalno čistoj, tirkiznoj vodi“, izjavili su iz Banana Boat. "Ova plaža će učiniti da se osećate kao da ste upravo zakoračili u raj. Omogućava vam da dobro vidite koralni greben zbog čiste i bistre vode."

Treće mesto zauzela je Hiden Beach na Filipinima, koja je skrivena iza visokih krečnjačkih stena, zbog kojih je nemoguće videti spolja. Do male uvale se može doći samo čamcem, a zatim plivanje kroz mali otvor. Kristalno čista, plitka voda okružena belim peskom i krečnjačkim zidovima sa bujnim zelenilom i palmama... Nema sumnje zašto su stručnjaci ovu plažu proglasili jednom od najboljih.

Na ovoj listi našla se i jedna hrvatska plaža. Reč je o plaži Pasjača u Konavlima, koja je na ovoj prestižnoj listi zauzela 39. mesto. Ova plaža se nalazi na usamljenom, nepristupačnom mestu gde se stene Konavo strmo spuštaju u Jadransko more. Do ove prelepe plaže, okružene prirodnim lepotama, možete doći spuštanjem niz stepenice u stenama.

Inače, ova plaža je na portalu European Best Destinations proglašena za najbolju evropsku plažu u 2020. godini.

Ovde pogledajte čitavu listu 50 najljepših plaža na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu