Foto: Aleksei Kornev/Shutterstock
Foto: Aleksei Kornev/Shutterstock

Tri mesta iz regiona među 25 najlepših u Evropi VIDEO

Podeli

Turistički magazin Travel + Leisure je predstavio listu 25 najlepših destinacija u Evropi. Na listi se nalaze kako mali gradovi, tako i destinacije sa skrivenim plažama ili predivnom prirodom. Interesantno je navesti da se na listi nalaze i tri destinacije iz našeg regiona.

Travel + Leisure u svojoj reportaži navodi da se širom Starog kontinenta nalazi bezbroj destinacija sa puno interesantnih sadržaja. Od šarenih malih gradova, veličanstvenih dvoraca, srednjovekovnih građevina, sve do svetlucavih laguna i skrovitih plaža, Evropa je zaista neiscrpan izvor inspiracije. Čak tri destinacije iz regiona se nalaze među najlepšim u Evropi.

Definisanje najlepših mesta u Evropi je dosta teško, jer destinacija ima zaista puno, a sadržaja koje nude takođe. Magazin je pokušao da bar delimično pomogne putnicima kako bi im olakšao putovanja. Kompletnu listu možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Prvo mesto na listi zauzela je Villa Rufolo u gradiću Amalfi na obali, dok se na drugom nalazi plaža Egremni na Lefkadi. Treće mesto je zauzela Palata Pena koja se nalazi u Portugalu.

Na visokom četvrtom mestu se nalazi Gospa od Škrpjela u Crnoj Gori. Magazin o ovom ostrvu kaže da ne postoji nijedan predeo u celoj Boki kotorskoj koji više zaslužuje da se zaustavite i fotografišete ga, koji se sa pravom često izdvaja kao jedan od najlepših u Crnoj Gori.

Pored Gospe od Škrpjela, najlepšim u Evropi se smatraju i Plitvička jezera, kao i Dubrovnik, obe destinacije iz Hrvatske. Nacionalni park Plitvička jezera svake godine poseti više od milion turista koje oduševi svojim kristalnim jezerima, slapovima i bujnim šumama. Dubrovnik je već profilisan kao jedna od najpoznatijih svetskih destinacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu