Foto: BANGORN THOTHONG/Shutterstock
Foto: BANGORN THOTHONG/Shutterstock

Jedi kao hobit, spavaj kao hobit

Podeli

Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na Novom Zelandu je Hobiton, mesto gde su snimane franšize "Gospodar prstenova" i "Hobit".

Popularno selo se nalazi na Severnom ostrvu Novog Zelanda, u oblasti Vaikato, a najveći grad u njegovoj blizini je Hamilton. Hobiton je posebno šumsko mesto sa predivnom energijom. Bujna zelena brda, slatke zemljane kuće i mir u prirodi. Zaista idealna destinacija ne samo za obilazak već i za višednevni boravak.

Kako je nastao Hobiton

Davne 1998. godine filmska ekipa "Gospodara prstenova" je oblizaće razne destinacije, idealne za snimanje filma, naišla na privatnu farmu porodice Aleksander na Novom Zelandu. Kada je dogovor sa porodicom postignut, počela je postavka seta. Napravljeno je 39 hobitskih rupa i predivan pitoreskni ambijenta u koji smo se svi na prvi pogled zaljubili.

Ako ste ikada poželeli da provedete noć u ovim "rupama", sada se otvra prilika. Uoči proslave desetogoišnjice filma "Hobit: Neočekivano putovanje", Hobiton otvara vrata za posetioce i pruža mogućnost noćenja u zemljanicama.

Foto:BANGORN THOTHONG/Shutterstock
Foto:BANGORN THOTHONG/Shutterstock

A ono što se nudi nije samo prenoćište. Pored pristupa sopstvenoj Hobit zemljanici, gosti imaju priliku da obiđu set iza kulisa, kao i da uživaju u večernjoj gozbi ili da okuse "drugi doručak".

U ponudi su tri dvokrevetna boravka u Hobitonu, a ko prvi stigne do devojke, njegova je... Sa prostorom za do četiri gosta, noćenje u hobitskim rupama neće puno koštati, oko 6 evra po osobi.

Naravno, čak i ako niste u mogućnosti da prenoćite u ovom čudesnom selu, uvek možete da ga obiđete, jer je otvoren za posetioce još od 2002. godine i nudi različite ture.

Hobiton tura uključuje posetu lokacijama gde su snimani filmovi, noćnu turu sa večerom, ali i privatnu turu.

Pored obilazaka, nudi i sadržaje: poput banketa, privatnih svečanosti, pa čak i polumaratona. Hobiton se može iznajmiti za specijalne događaje kao što su venčanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu