Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Hrvatska imala odličnu sezonu, ali turisti ogorčeni: "Deca vrište dok se tuširaju"; "Prljavo"

Podeli

Iskustva gostiju u Hrvatskoj su baš kao i svuda na svetu – šarolika, a svoje utiske, pohvale i pokude ostavljaju na forumima za putovanja, kao i na internet-stranicama koje se bave iznajmljivanjem smeštaja.

Gosti mahom komentarišu loš smeštaj koji ne opravdava visoke cene, pa najčešće kritike idu na račun čistoće ili uređaja koji ne rade, a neki su se gosti požalili na neljubazne domaćine ili nemogućnost dogovora o iznajmljivanju apartmana.

Sara je podelila svoje iskustvo iz Kaštela, gde je bila, kako kaže, u "najgorem apartmanu svih vremena".

"Rezervisala sam smeštaj zbog odličnih recenzija, ali apartman nije bio ni sličan onome na fotografijama. Nalazio se u drugoj zgradi, na drugoj lokaciji. Plaćanje karticom nije bilo moguće, ali to je bio manji problem. Nismo imali svetla, a na pitanje gde se pali vlasnica nam je rekla da su prethodni gosti pokvarili prekidač i da trenutno nema svetla u kuhinji i dnevnom boravku jer niko nije uspeo da ga popravi. Dakle, četiri dana uopšte nismo imali svetla osim jedne lampice. Osim što smo bili u mraku, krevet je bio užasan, premekan, a prekrivači premali. Najgore iznenađenje bilo je ujutro, kada je sunce obasjalo apartman, pa smo primetili prljavštinu. Posuđe je bilo masno i prljavo", požalila se Sara.

Ni Džejmi nije bio zadovoljan smeštajem, a ni domaćinima na Hvaru.

"Kad smo stigli pred apartman u Hvaru, vlasnica nas je najpre ignorisala da bi nas konačno pustila u stan. Prve noći vlasnik stana iznenada je uleteo u našu sobu i urlao na hrvatskom iz nekog bizarnog razloga nepoznatog našoj grupi. Sledećeg jutra ponovo je vikao na nas, a gospođa je mahala metlom. Ovo nije način na koji se razgovara s gostima", napisao je on.

Regina se pak neprijatno iznenadila u kampu nedaleko od Trogira jer već oko 18 sati više nije bilo tople vode: "Svake večeri deca bi vrištala jer su morala da se tuširaju ledenom vodom. Bilo je grozno!"

Kim s Novog Zelanda takođe nije bila oduševljena smeštajem u Hrvatskoj. Iako je apartman bio na super lokaciji, ništa drugo nije valjalo. Piše kako je frižider bio premali i nije dobro hladio, pa im se pokvarila hrana. Zidovi su bili puni buđi, a internet nije radio, pa nije mogla da dovrši posao koji je morala. Domaćini su navodno rekli kako će to popraviti, ali nisu.

Ejoholup je pak na Reditu opisao negativno iskustvo kada je krenuo u Hrvatsku na porodični odmor. Kako kaže, rezervisali su luksuznu vilu i na putu do Hrvatske primili mejl kako smeštaj više nije slobodan, a vlasnici su predložili tri alternativne, slobodne vile. Nakon što su se odlučili za jednu od tih, ponovo su dobili mejl kako ta nije slobodna i više im se nisu javljali.

Kšištof iz Poljske smeštaj u Dubrovniku je ocenio jedinicom i napisao:

"Nismo dobili sobu koju smo rezervisali jer je neko bio u njoj, a vlasnik u tome nije video problem (jer šta učiniti kada je soba zauzeta). U sobi su utičnice počupane iz zidova, balkonska vrata razbijena, pa se nije moglo izaći, mravi su bili doslovno svuda, a nameštaj se raspadao u rukama. Takve sobe ne bi trebalo iznajmljivati jer jednostavno ne zadovoljavaju nikakve standarde", objasnio je Poljak.

Enriko iz Italije podelio je negativno iskustvo s letovanja u Hrvatskoj: "Soba je bila prljava, puna paučine i prašine. Nakon što smo se požalili, došla je čistačica koja je metlom pokupila paučinu, a sobu je tek prešla mokrom krpom, bez temeljnog čišćenja."

Čistoća je velik problem bila i Poljaku Tadeušu na Braču:

"Da biste došli do stana, morate proći kroz prljavo dvorište. Klime nema, tek ventilator. Na policama stoje stare porodične fotografije, a ormari su puni raznih stvari stanara", opisao je svoj boravak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu