Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Srpkinja u šoku zbog Danaca – paradajz turizam digli na novi nivo: "Sendviči, voće, sok..."

Podeli

Zbog navike da sa sobom na odmor ponesu nešto konzervirane hrane, te i da uštede koji dinar time što jedu sendviče na plaži, turiste iz Srbije ponekad nazivaju paradajz turistima. Međutim, iskustvo jedne devojke iz Beograda pokazuje da ipak nismo najštedljivija nacija na svetu.

Naime, devojka iz Beograda je provela nekoliko meseci u Danskoj, i za to vreme imala je prilike da upozna i navike lokalaca kada se radi o putovanjima. Kako je napisala na društvenim mrežama, navodno, Danci, koji se vode kao najsrećnija nacija na svetu, gde god da pođu sa sobom nose ranac u kojem se nalaze ćebe, plastične čaše, kao i sav pribor za jelo. Na kraju, pred sam put, u njega stavljaju i hranu koju su napravili kod kuće, sok na razblaživanje, kao i obeležene flaše sa pićem.

"Ono što samo dodaju jeste hrana koju spreme kada krenu na vikend ili odmor. Povrće, voće, štiklirano! Voda i obavezno sok na razblaživanje za decu, štiklirano! Pivo, štiklirano! Sendviči, štiklirano! I svi tako, oni jednostavno obožavaju, kao što su naši nekada u staroj Jugoslaviji, da rašire na travi ćebe, izvade sve što su spremili da jedu i da jednostavno uživaju, neopterećeni ko šta radi i kako se ko zabavlja", napisala je ona.

U daljem tekstu, ona je objasnila zašto su Danci takvi.

"Oni su jednostavno posvećeni samo sebi i veoma je važno da to vreme posvete porodici, deci, supružnicima... Da se kupaju, igraju zajedno, pričaju i smeju se... Nisu opterećeni restoranima, skupim obrocima, koktelima... Bitno im je da uživaju. Volim da se našalim da su veći paradajz turisti od Srba, a opet najsrećniji su narod", zaključila je ona na kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu