Foto: Shutterstock/CSNafzger
Foto: Shutterstock/CSNafzger

Mesto gde se sastaju milijarderi: Pešačenje, golf i kajak, a među gostima Zakerberg i Gejts

Podeli

Investiciona banka Allen & Company svakog jula organizuje tradicionalnu finansijsku konferenciju u trajanju od oko nedelju dana, na koju se pozivaju najbogatiji i najuticajniji ljudi sveta, zbog čega je dobila nadimak letnji kamp za milijardere.

Letnji kamp za milijardere održava se od 1983. godine u "Sun Valley Resort", koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1805 metara u okrugu Blejn u američkoj državi Ajdaho. To je poznata skijaška destinacija okružena planinama Bald i Dolar.

U letnjim mesecima ovo mesto je idealno za pešačenje, golf, kajak, biciklizam i druge slične aktivnosti. Ove aktivnosti su i na spisku učesnika letnjeg kampa, pohađanjem predavanja o finansijskim pitanjima, ali i sklapanjem poslovnih ugovora.

Zbog pandemije koronavirusa, kamp je prvi put u istoriji otkazan 2020. godine, a 2021. godine održan je pod posebnim okolnostima. Svi prisutni su morali da budu vakcinisani i da imaju negativan test nakovid 19, a većina događaja se odvijala – na otvorenom.

Poznato je samo nekoliko detalja o konferenciji jer novinari imaju veoma ograničen pristup događaju i njegovim gostima tokom letnjeg kampa. Većina gostiju dolazi u dolinu Sunca privatnim avionom, odsedaju u luksuznom odmaralištu i imaju poznate kuvare koji lete u grad samo da bi pripremili svoje obroke kako žele.

Forbs je prošle godine izbrojao najmanje 25 milijardera u letnjem kampu – od Marka Zakerberga i Bila Gejtsa do Vorena Bafeta i Majkla Dela – koji zajedno poseduju oko 825 milijardi dolara, piše Dnevnik.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu