Baku Foto: Shutterstock/ Milosz Maslanka
Baku Foto: Shutterstock/ Milosz Maslanka

Zemlja vatre u kojoj ćete pivo u restoranu platiti samo 80 dinara FOTO

Podeli

Azerbejdžanska turistička zajednica je pokrenula kampanju kako bi do 2023. godine privukla što veći broj turista.

Iako je pre krize bila jedna od najbrže rastućih turističkih zemalja na svetu, Azerbajdžan nije i dalje previše visoko na listi onih koji najviše putuju. Stoga država moli da joj pružite „drugu priliku“, razmislite i isplanirate put u „Zemlju vatre“.

Azerbejdžanska turistička zajednica pre dve godine pokrenula je kampanju pod nazivom „Take a Look“, a cilj im je da do 2023. godine udvostruče broj turista. Pre dve godine Azerbejdžan je uveo novi online sistem viza koji umnogome olakšava posetu ovoj zemlji, a dobra je vest i da su dobijanje viza pojednostavili i Kazahstan i Uzbekistan, čineći na taj način posetu celoj regiji lakšom.

20 zanimljivosti koje niste znali o magičnom Azerbejdžanu

Poslednjih godina zemlja je doživela ekonomski procvat, a razlog je naftna industrija. U glavnom gradu niklo je mnoštvo modernih zgrada i objekata, kojih je iz dana u dan sve više. Odlična vest je da vas čekaju sjajna priroda, istraživanje sela i mogućnost planinarenja.

Take another look otkriva posebnosti Azerbejdžana. Domaćini jedva čekaju da podele svoju kulturu, kuhinju i zemlju s gostima.

Azerbejdžan - zemlja vatre

"Uostalom, hiljadama godina putevi koji prolaze našom zemljom ugostili su mnoge putnike, trgovce i ostale“, izjavio je tada na promociji Florian Sengstschmid, direktor turističke zajednice Azerbajdžana.

Da se isplati da se poseti ova predivna zemlja, možda će vam biti jasnije kada spomenemo da je pola litra domaćeg piva u restoranu 80 dinara, mala Cola cola samo 30 dinara, dok ćete u prodavnicama hleb moći da kupite za samo 15 dinara

Plamene kule božjeg grada - sve što morate videti u Bakuu FOTO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18489 idi na stranu