Foto: Shutterstock/BalanceFormCreative
Foto: Shutterstock/BalanceFormCreative

Nemate s kim na more? Nišlije imaju rešenje

Podeli

Nataša Mitrović i Miloš Stojanović iz Niša su pre dve godine pokrenuli neobičan posao kako bi pomogli ljudima da pronađu saputnike za putovanja.

Krećete na put? Uživajte. Ali ne zaboravite putno osiguranje. Odaberite najbolju ponudu i, za svaki slučaj, uzmite i pokriće za kovid-19.

Gde? OVDE!

Sigurno vam se nekada dogodilo da ste planove o letovanju ili kampovanju olako odbacili, jer niste mogli da nađete društvo?

Nataša Mitrović i Miloš Stojanović su želeli da ohrabre upravo ljude koji su, poput vas, ostali uskraćeni za nezaboravno putovanje usled nedostatka odgovarajućeg društva. Želeli su da motivišu ljude da ipak pronađu način da odu na željenu destinaciju i da im olakšaju pronalaženje saputnika.

Kako kažu, ideja za pokretanje ovakve vrste posla se javila iz ličnih potreba.

Magija planinarenja: 6 razloga zašto morate da ga probate

"Kada je Miloš upisao fakultet u Beogradu, imao je problem sa nalaženjem cimera. Igrom slučaja, njegov drug iz detinjstva je tražio cimera u isto vreme i počeli su da žive zajedno. Bez obzira na tu sreću koju je imao, bio je svestan da nije jednostavno pronaći cimera i da bi na našem tržištu bar trebala da postoji aplikacija koja povezuje cimere, jer se ne mogu uvek povezati preko poznanstava ili preporuka."

"Još tada je pokazivao interesovanje ka programiranju, ali je ipak to ostao samo početak ideje koja se realizovala mnogo godina kasnije. Kada je postao odličan programer, prva ideja koja mu je pala na pamet za samostalan posao je bila ova ideja."

"Ja kao neko ko je tražio posao u tom periodu i ko nije imao šta da izgubi već samo da napreduje, odmah sam mu pružila podršku bez razmišljanja. Napravili smo portal Roommateor i veoma lako smo smislili ime, jer nam je bilo skroz logično i prirodno da ga nazovemo po cimerima. U to vreme nismo znali da ćemo posao proširiti i na druge kategorije", započinje priču Nataša Mitrović za B92.net.

Kako funkcioniše?

Da nisu pogrešili i da su prepoznali potrebu tržišta, govori i to da portal Roommateor koristi veliki broj mladih ljudi za pronalaženje cimera, posebno u Beogradu.

"Pronalaženje saputnika funkcioniše slično kao pronalaženje cimera. Svaki korisnik koji se registruje može napraviti svoj profil. U okviru svog profila postavlja svoju sliku, informacije o sebi i o predloženom budžetu, lokaciji i planu putovanja. Oglas uvek može ažurirati ili ukloniti u zavisnosti od toga da li je aktuelan. Polja u samom oglasu su neobavezna, ali naravno više putovanja će realizovati neko ko se potrudi oko uređivanja profila i preciznijih informacija o putovanju."

Kampovanje - sa rancem kroz svet

"Na portalu imaju opciju dopisivanja kao na društvenim mrežama uz notifikacije za svaku primljenu poruku bez obzira na to da li su instalirali našu aplikaciju ili ne. Sve ovo cimeri i saputnici koriste besplatno", kaže Nataša Mitrović.

Saputnici za planinarenje ili kampovanje

"Saputnici nemaju nikakve uslove, ni ograničenja. Jedino o čemu vodimo računa pre prikazivanja oglasa je da u tekstu nema diskriminacije ili bilo kakvih uvredljivih sadržaja. Sve drugo je dozvoljeno."

"Saputnici mogu zajedno voziti bicikl, planinariti, deliti šator, a mogu se organizovati i za zimovanje ili letovanje. Naš cilj je bio da ljudi, ukoliko im se negde ide i u datom trenutku nemaju sa kim, da ne odustanu zbog toga od putovanja, već da razmisle i pronađu način da ipak odu ukoliko je društvo ono što je presudno u njihovoj odluci", kaže Mitrovićeva.

Najviše se putuje u Crnu Goru i Grčku

"Na osnovu naših dosadašnjih oglasa, najčešće se putuje za Grčku i Grnu Goru. Sada je sezona, tako da se uglavnom opredeljuju za more. Saputnici koji traže društvo za turistička mesta u blizini Srbije svakako brže nađu društvo. Međutim, i oni koji žele da idu u Egipat pronađu saputnika, iako su manjina. Pored toga, često se ide na kampovanja po Srbiji na par dana", kaže Nataša.

Osim pomoći korisnicima da pronađu cimere za putovanja, Roomateor je proširio polje svog delovanja i na izdavanje i prodavanje stanova i kuća na teritoriji Beograda, Niša, Novog Sada, Kragujevca, Zrenjanina i Leskovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu