Foto: Shutterstock/Huco89
Foto: Shutterstock/Huco89

I Hrvatska ima svoj San Marino - za ulazak dovoljna samo ljubav

Podeli

I Hrvatska ima svoj San Marino, i to ni manje ni više nego u neposrednoj blizini novovinodolske rivijere, nedaleko od marine Mitan.

Možda vas zanima:

Ostrvo ljubavi: Vojvođanska oaza mira VIDEO

Ostrvo ljubavi i divljih svinja

San Marino ili Sv. Marin poslednjih godina se, dok korona nije učinila svoje, pokazao kao vrlo zanimljiva destinacija za venčanja. Tamo su brak sklapali čak i stranci, a ostrvce je, kažu u agenciji za venčanja, postalo popularna destinacija za venčanja na istočnom - kineskom, ali i japanskom tržištu.

Ukoliko ga bliže pogledate, nije iznenađujuće što privlači pažnju. Romantično mesto, sa stenama nežno roze boje, visokom travom i mirisnim cvećem, privlači turiste širom sveta.

Za "ulazak" je dovoljna ljubav. Ili, možda, samo pedalina.

Njegovom zanosnom i romantičnom izgledu doprinose i stara kapelica u kojoj se nalazi ploča posvećena rimskoj carici Heleni.

Jedna od zanimljivih karakteristika ovog mesta su zaostavštine domaćih i stranih turista, u vidu ljubavnih zaveta, cveća i fotografija, koje krase ostrvce, dajući mu, upravo, romantičnu atmosferu.

Uređeno je i malo kameno pristanište za barke i manje turističke brodiće s pedesetak putnika, pa je tokom letnjeg perioda veoma posećeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu