Foto: depositphotos/Skomand89
Foto: depositphotos/Skomand89

Najveća ljuljaška u BiH okuplja domaće i strane turiste

Podeli

Nova atrakcija avanturističkog parka Fortica, koji iz dana u dan okuplja sve više domaćih i stranih turista, odnedavno je ljuljaška napravljena iznad Mostara.

Janka iz Slovačke je sa svojim prijateljima uživala u svim sadržajima, a kako je rekla za Klix.ba, posebno uzbuđenje joj je bilo ljuljanje iznad Mostara.

"Osećam se uzbuđeno. Bilo je savršeno i osećala sam se kao orao koji leti nebom, jako sam zadovoljna i preporučujem svima da probaju", kaže Janka iz atraktivne ljuljaške iznad Mostara.

Njeni prijatelji takođe nisu krili oduševljenje danom na Fortici i sadržajima u kojima su uživali pa su tako za društvene mreže i svoje prijatelje fotografisali i snimali ljuljašku, kao i vožnju zip-lineom ali i postavljenu državnu zastavu BiH, koja je najveća u zemlji, te su na kraju uživali u prirodi i druženju uz pogled na Mostar.

Fotografije pogleda na najveći grad na Neretvi na društvenim mrežama je već podelila i Melani iz Norveške, koja je u Mostaru na godišnjem odmoru i uživala je u lepotama Fortice tokom prvih dana boravka.

"U Mostaru mi je sve lepo. Ovde je prekrasno i sadržaji su zanimljivi, a ljudi veoma ljubazni tako da apsolutno uživam", kaže Melani.

Uživali su u jedinstvenom pogledu i Haris iz Mostara i Lejla iz Jablanice, a kako su kazali, oni najviše vole mir koji ovo mesto pruža.

Priča o novom turističkom biseru se širi na sve strane sveta, pa je Fortica postala zanimljiva i gostima koji dolaze iz Ujedninjenih Arapskih Emirata.

Marijam i Ali iz Dubaija kažu da su oduševljeni Forticom, ali i svimE što su videli u četiri dana, koliko borave u ovom gradu.

Ovo je njihova prva poseta toj zemlji, a došli su na poziv prijatelja.

Zadovoljstvo posetama gostiju i reakcijama na postojeće sadržaje nije skrivao ni predsednik Brdsko-biciklističkog udruženja MTBA iz Mostara Đani Rahimić, koji je inicijator ove priče.

"Fortica je jedan avanturistički park, a naša inicijativa je da se ovaj prostor uredi u jedan rekreativni sportski park, gde će pre svega građani Mostara da se bave rekreacijom i sportom. Isto tako i posetioci našeg grada mogu naći nešto za zabavu i upotpuniti svoje vreme te se na zabavan način upoznati s okolinom našeg grada", kazao je Rahimić za Klix.ba.

Priznaje kako je ponosan na činjenicu da Fortica iz dana u dan okuplja sve veći broj posetilaca i postaje turistička atrakcija za domaće i strane turiste.

Podsjeća da je prva atrakcija na Fortici bio zip-line, a nakon toga je urađena i druga linija zip-linea, potom Via ferata i penjanje za turiste te viseći most na stijeni, čime su neprestano bogatili sadržaje avanturističkog turizma.

"Od ove godine u ponudi je i ljuljačka, koliko je nama poznato, ona je na visini 15 metara iznad zemlje i 10 metara dužine ljuljanja te je najveća ljuljačka u BiH. Namijenjena je za odrasle osobe i nalazi se ispod staklenog vidikovca s kojeg se pruža pogled na Mostar, tako da je ljuljanje još zanimljivije, jer imate pogled na čitav grad dok se ljuljate, što je jedinstveno u našoj zemlji i šire", kaže Rahimić za Klix.ba.

Park radi svakog vikenda od jutra do večeri, a tokom radnih dana u poslijepodnevnim satima. Svi koji žele da se okušaju na zip-lineu ili najvećoj bh. ljuljački najbolje je da svoje posjete najave putem društvene mreže Facebook, kako bi rezervirali termin za nezaboravne trenutke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu