Foto: Shutterstock/View Apart
Foto: Shutterstock/View Apart

Četiri skrivene evropske plaže - ovde možete pobeći od koronavirusa FOTO

Podeli

Zbog pandemije koronavirusa, umnogome će uticati i izbor mesta za letovanje. Shodno ovome, mnogi će tražiti manje poznate destinacije za odmor, gde nema velike posećenosti. U nastavku teksta, izdvojili smo četiri destinacije, koje će vas zainteresovati.

Pročitajte još:

Objavljena lista 25 najlepših plaža na svetu: Grčka zauzela tri mesta

10 najlepših plaža sveta i Evrope: "Rajski prizor, poput iluzije"

Gozo, Malta

Gozo je ostrvo koje se prostire na oko 67 kvadratnih kilometara u Sredozemnom moru, pa se smatra drugim najvećim ostrvom u Malti. Međutim, za razliku od veće i posećenije Malte, Gozo je vrlo ruralno i brdovito mesto. S Malte do njega možete doći trajektom za pola sata. Prepun je pećina, pa predstavlja pravu turističku atrakciju roniocima. Ukoliko se nađete na ovom ostrvu, obavezno posetite Azurni prozor, koji još nazivaju i "plavo oko", a nalazi se u Dvejri, piše Punkufer

Foto: Shutterstock/stocker1970
Foto: Shutterstock/stocker1970

Oronsaj, Škotska

Oronsaj je manje ostrvo u škotskim Unutrašnjim Hebridima, koje se prostire na 543 hektara. Prema poslednjem popisu stanovništva, u njemu živi, svega, osam osoba, što dodatno doprinosi njegovoj atraktivnosti među putnicima, koji vole privatnost, mir i tišinu. Reč je o mističnom mestu, s čarobnom panoramom i spektakularnim prirodnim lepotama.

Foto: Shutterstock/unamarina
Foto: Shutterstock/unamarina

Možda vas zanima:

10 najlepših plaža sveta

Priroda nadmašila lepotom sve: Šarena pustinja za koju niste znali da postoji VIDEO

Formentera, Španija

Formantera je najmanje i najjužnije ostrvo u španskom arhipelagu Las Pitiusas koji pripada Balearima. Za razliku od poznate Ibize, od koje je udaljeno svega šest kilometara, ovo mesto je stvoreno za uživanje u moru i suncu. Ostrvo je dugo 19 kilometara, a ponosi se brojnim peščanim plažama. Uz to, izvrsno je mesto za isprobavanje španske kuhinje – sve od tapasa do raznih jela na bazi sveže ribe i plodova mora.

Foto:Shutterstock/Travel-Fr
Foto:Shutterstock/Travel-Fr

Porkueroples, Francuska

Porkueroples je najveće ostrvo u arhipelagu Iles d Hieres. Prostire se na oko 12,5 kvadratnih kilometara u Sredozemnom moru. Jednom su vinogradi prekrivali dobar deo ostrva, a danas, većina, pripada Nacionalnom parku Port-Kros, koji je prava turistička atrakcija. Ovde vas očekuje prekrasno more, kao i nadaleko poznata francuska kuhinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18230 idi na stranu