Foto: depositphotos/ ashtraus
Foto: depositphotos/ ashtraus

U Dubaiju otvoren najviši "beskrajni" bazen na svetu VIDEO

Podeli

U "Adress Beach Resortu" u Dubaiju otvoren je impresivni "beskrajni" bazen, najviši na svetu. Kako to obično biva u Ujedinjenim Emiratima, bazen, kao i neboderi na kojima se nalazi, odmah su pobrali svetske rekorde.

Pročitajte još:

Dubai preporučuje letovanja u Srbiji: Spremni su za turiste uz ove oštre mere

10 stvari koje morate znati pre putovanja u Dubai

Osećaj poput plivanja na otvorenom, ispod plavog neba koje se proteže sve do horizonta: To u Dubaiju možete učiniti na skoro 300 metara nadmorske visine. Da je to najviše na svetu, potvrđeno je titulom Ginisovog rekorda.

Prozvan kao najviši "beskrajni" bazen na zgradi, kupalište na krovu novootvorenog odmarališta "Address Beach" nalazi se na visini od 293,9 metara.

Bazen 94,84 metra dužine i 16,5 metara širine, gotovo je dvostruko duži od bazena olimpijske veličine, a panoramski pogled na potpuno novi Ain Dubai točak i beli pesak plaže Jumeirah je veličanstven.

Bazen je otvoren samo za goste hotela, starije od 21 godine. Koliko god ovo sve bilo impresivno, to nije ni jedini Ginisov rekord koji ovo odmaralište drži.

Adress Beach Resort, zajedno s Address Beach Residences, smeštena je na dva tornja koja su povezana u njihovoj bazi i opet "nebeskim mostom" od 63. do 77. sprata, piše CNN.

Skybridge, u kojem se nalaze luksuzni apartmani, naime, poseduje najviši prostor na svetu na koji se može useliti (294,3 metra).

Ovaj kompleks na plaži, poznat kao Jumeirah Gate, otvoren je u decembru 2020. godine i još je jedan upečatljiv arhitektonski dodatak području Jumeirah.

Uostalom, često se čini da se ni jedna turistička atrakcija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ne usuđuje otvoriti svoja vrata, a da nema barem jedan svetski rekord

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu