Foto: Shutterstock/Roman G Potapov
Foto: Shutterstock/Roman G Potapov

Nezaobilazne crnogorske plaže: Gde zabosti suncobran na 293 kilometra priobalja

Podeli

Obala susedne Crne Gore obuhvata 293 kilometra primorskog područja, u kome krije prelepe plaže, prave bisere Jadranskog mora.

Jaz

Plaža Jaz važi za mali komad raja, a predstavlja jednu od najdužih i najživljih plaža u Crnoj Gori. Jaz, koju preporučuje i Kultur trip, jedna je od najlepših plaža crnogorskog primorja.

Prepoznatljiva je kao domaćin Si dens festivala, koji je časopis Forbs proglasio za jedan od deset najboljih letnjih festivala u Evropi i koji privlači mnoštvo turista svakog leta.

Plaža je čista i šljunkovita, te omeđena brojnim kafićima i restoranima u kojima se turisti mogu osvežiti. Takođe, glavno je odredište za mnoge posetioce, zainteresovane za vodene sportove, jer nudi čitav niz aktivnosti, kao što su surfovanje, skijanje na vodi i jedrenje.

Foto: Shutterstock/Habrus Liudmila
Foto: Shutterstock/Habrus Liudmila

Kraljičina plaža

Kraljičina plaža predstavlja skriveni dragulj jadranske obale, koji nije dostupan široj javnosti, jer je privatni posed. Nalazi se u neposrednoj blizini Svetog Stefana, smeštena između gustog šumarka i prelepog Jadranskog mora.

Ova plaža neizostavno je odredište turističkih agencija priobalniih gradova Crne Gore, koje najčešće nude dnevne ture brodovima do ove plaže.

Foto: Shutterstock/Vadym Lavra
Foto: Shutterstock/Vadym Lavra

Kopakabana

Plaža Kopakabana u Ulcinju dobila je ime po poznatoj plaži u Rio de Žaneiru.

Crnogorska verzija, iako nije toliko poznata, i dalje je jedna od najomiljenijih plaža, kako među domaćim stanovništvom, tako i među turistima. Ova peščana plaža je 900 metara duga i poseduje skoro 500 suncobrana, kao i 800 ležaljki.

Do nje se vrlo lako može doći autom, jer ima parkiralište namenjeno isključivo gostima plaže.

Foto:Shutterstock/ ilic86me
Foto:Shutterstock/ ilic86me

Pročitajte još:

Izabrano 10 najlepših skrivenih plaža: Dve u Grčkoj

Izabrano top 10 najlepših plaža sveta i Evrope

Očaravajući pesak i egzotična priroda: Ovo su neke od najlepših plaža Afrike

Plavi horizonti

Smeštena na poluostrvu Luštica, na nekoliko minuta udaljenosti od Kotora ili Tivta, Plavi horizonti je još jedna popularna plaža crnogorskog primorja. Zahvaljujući čistoći mora, ova plaža predstavlja jednu od najboljih lokacija za ronjenje, jer omogućava lako uočavanje raznih vrsta riba i morskih životinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu