Foto: shutterstock/mr.wijannarongk kunchit
Foto: shutterstock/mr.wijannarongk kunchit

Atrakcija usred pustinje krije neobičnu priču VIDEO

Podeli

Ogromna skulptura bebe koja spava nalazi se u pustinji u mestu Guangdžou, provincija Gansu na severozapadu Kine.

Nesvakidašnja turistička atrakcija statue "Bebe koja spava" krije zanimljivu priču.

Čvrsto spavajući u pustinji Gobi, džinovska statua bebe u Gansuu na severozapadu Kine, poznata kao "dete zemlje", nosi želju da zaštiti svoju majku prirodu, jer su svi ljudi deca zemlje.

Uspavano dete, prema marokanskom i širem magrebijskom narodnom verovanju, je fetus koji je uspavan crnom ili belom magijom i na kraju se može probuditi i roditi nakon normalnog perioda trudnoće.

Ovo uverenje, potkrepljeno konceptom da Božja volja kontroliše sve i da nijedan događaj ne treba smatrati zaista nemogućim, lokalne zajednice koriste za rešavanje povremenih slučajeva trudnoće kod žena sa mužem odsutnim, što je česta situacija u modernoj eri zbog velikog broja muškaraca koji rade kao imigrantska radna snaga u Evropi.

Tradicionalno islamsko zakonodavstvo u Maroku priznalo je ovo uverenje, a još uvek ga daju kao objašnjenje neke razvedene ili razdvojene žene koje očekuju da njihovi bivši muževi priznaju očinstvo deteta rođenog do dvanaest meseci nakon razdvajanja.
Član 154 sadašnjeg madakanskog zakona Mudavana predviđa da se ocem deteta rođenog godinu dana od razvoda smatra bivš muž majke deteta.

Skulpturu dugu 15 metara i visoku 9 metara, stvorio je Dong Shubing.

Priča o L'Enfant endormi (2005), belgo-marokanskom filmu Iasmine Kassari, izgrađena je oko ove teme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18143 idi na stranu