Foto: Depositphotos / oneinchpunch
Foto: Depositphotos / oneinchpunch

Deset država sa najpovoljnijim vremenskim uslovima: Najbolji sneg, najčistiji vazduh...

Podeli

Ne postoji mesto na planeti na kom bi se vreme moglo nazvati savršenim, ali su po različitim kriterijumima ove države veoma blizu toga.

"Hafington Post" prenosi najzanimljivije rekorde koji se tiču vremena i pogleda na predivnu prirodu.

Najpovoljnije temperature – Ekvador

Država večnog proleća ne naziva se ovako bez razloga – na zapadu zemlje prosečna temperatura iznosi oko 25 stepeni. Uz to, stanovnici ove zemlje uživaju u sunčanim danima. Najviše sunčanih sati – američka savezna država Arizona

Kako je navedeno u Ginisovoj knjizi rekorda, Juma, grad u Arizoni, najsunčaniji je grad na planeti sa čak 11 sati sunca dnevno, odnosno oko 4.000 sati sunčanja godišnje.

Foto: Depositphotos/ prudek
Foto: Depositphotos/ prudek

Najmanje kiše – Namibija

U lučkom gradu Svakopmundu svake godine padne manje od 2,5 centimetara kiše po kvadratnom metru, a dnevne temperature u proseku dostižu oko 20 stepeni. Najpovoljnija vlažnost vazduha – Kipar

Klimatolozi ističu da je optimalni uslov 50 odsto relativne vlažnosti, a Kipar, iako su na njemu temperature visoke, ima svež i prijatan vazduh.

Najbolji sneg – Japan

Zahvaljujući povoljnom geografskom položaju u okeanu, nadmorskoj visini i hladnom vazduhu koji dolazi iz severoistočne Azije, Japan ima mnogo prelepog snega.

Foto: Deposithphotos / gustavofrazao
Foto: Deposithphotos / gustavofrazao

Tropski raj – Brazil

Ukoliko vam se dopadaju amazonske prašume, njihov deo koji se nalazi na teritoriji Brazila je savršen za vas. Čak 60 odsto površine Amazonije nalazi se na tlu Brazila.

Najmanje vetra – Demokratska Republika Kongo

Ušukana u srcu Afrike, ova država ima najmanje vetra na svetu. Najzvezdanije nebo – Kanarska ostrva

Ukoliko podignete pogled ka nebu u blizini obale zapadne Afrike, videćete svod istačkan zvezdama. Na Kanarskim ostrvima moći ćete da iskoristite jedan od brojnih teleskopa u Opservatoriji Nacionalnog parka Taburiente i uživate u pogledu.

Idealne države za svaki horoskopski znak: Ovnovima Tajland, Škorpijama Nemačka

Najčistiji vazduh – Island

Niska gusitna naseljenosti, obilje šuma i strogi zakoni u vezi sa zagađenjem doprineli su tome da stanovnici Islanda zaista dišu punim plućima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18093 idi na stranu