Foto: Getty Images, Jens Schlueter / Stringer
Foto: Getty Images, Jens Schlueter / Stringer

Grčka veruje da će joj novi trend spasiti turizam

Podeli

Grčka preduzima korake da reguliše "glamping", popularni termin koji se odnosi na "glamurozno kampovanje", jer koncept nastavlja da dobija sve veću popularnost u celoj zemlji.

Iako je u Grčkoj dostupna od 2012. godine, zemlja će sada insistirati na tome da se primenjuju normalni turistički propisi za hotele i kampove koji nude ovu vrstu smeštaja. Neke od najzanimljivijih glampinga danas u Grčkoj sprovode na ostrvu Kea i ostrvu Lemnos.

Širom sveta "glamping" pruža turistima mogućnost da žive u strukturama koje su namerno izgrađene kako bi se uklopile u prirodu. Objekti, koji ponekad nisu ništa drugo do složeni šatori, često uključuju usluge vrhunskog kvaliteta, a turisti mogu platiti ogromne cene za privilegiju da žive u luksuzu, a da ostanu u skladu s prirodom.

Zahtevi koji treba da se ispune uključuju izgradnju podzemnih infrastrukturnih mreža koje obezbeđuju vodu, struju i kanalizaciju, kao i odgovarajuće prilazne puteve do mesta.

Pored toga, lokacije koje nude "glamping" moraće biti oprezne da bi se uskladile sa prirodom, istovremeno postavljajući samo polutrajne građevine, a vlasnici moraju garantovati da su svi materijali koji se koriste na toj lokaciji ekološki prihvatljivi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu