Ilustracija/Foto: depositphoto/tomasfoto
Ilustracija/Foto: depositphoto/tomasfoto

Okačio fotografiju sa plaže na Instagramu i završio iza rešetaka: Preti mu godina zatvora

Podeli

Turista iz Njujorka uhapšen je na Havajima nakon što je na Instagramu objavio fotografije sa plaže. On je, naime, u to vreme trebalo da bude u karantinu.

Ovaj 23-godišnji muškarac uhapšen je zbog kršenja obaveznog karantina u trajanju od 14 dana, navodi se u saopštenju kancelarije guvernera Havaja.

On je naime u O'ahu stigao u ponedeljak i ubrzo je na Instagramu objavio selfije. Da bi došao do ovih plaža koristio je javni prevoz, navodi se u saopštenju, prenosi CNN.

"Vlastima su postale poznate njegove objave na društvenim mrežama posredstvom građana koji su videli njegove objave - na plaži sa daskom za surfovanje, sunčanju i šetnji Vaikikijem noću", dodaje se.

Na Havajima je do sada prijavljeno 638 ​​slučajeva koronavirusa i 17 smrtnih slučajeva. U nastojanju da zaustavi širenje virusa, država zahteva od onih koji dođu na ostrvo da 14 dana provedu u samoizolaciji, da ne napuštaju hotelsku sobu ili prebivalište.

Od njih se zahteva da popune dokument u kome se navodi da je kršenje karantina krivično delo za koje je zaprećena novčana kazna od 5.000 dolara i zatvor do jedne godine, dodaje se.

Država je produžila obavezan karantin do kraja juna, a mnogi posetioci, uključujući mladence na medenom mesecu, uhapšeni su zbog ignorisanja naredbi države.

"Mi, kao i većina Sjedinjenih Američkih Država, još se suočavamo sa izazovima ove pandemije", rekao je gradonačelnik Honolulua Kirk Kaldvel za CNN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu